Ugrás a tartalomra
Keresés
gyár

Egyre nehezebb a kieső munkaerő pótlása, bért kell emelni

Magyarország | A magyarországi vállalatok várakozásai pesszimistábbak lettek a 2023-as gazdasági évet illetően, ám a cégek fele még így is bővülésre számít jövőre, és nagyobbik hányaduk tervez bérfejlesztést - állapítja meg a Profession.hu friss HR Körkép 2022 tanulmánya.

hagyma

Hiánycikk lehet a hagyma és a krumpli

Magyarország | Nehéz döntés előtt állnak a hazai kertészetek. A magas energiaárak miatt sokan inkább gyorsan piacra vinnék az árut, a betárolás költsége ugyanis nagyon megugrott az elmúlt hónapokban. Az év végére eltűnhetnek a kínálatból a hazai gyökérzöldségek, a hagyma és a burgonya is.

elterelés

Ilyen volt az elterelés után, majd a fenékküszöb megépítését követően Szigetköz - Képek (13. rész)

Szigetköz | A dunakiliti fenékküszöb megépítésének azonnal érezhető hatása lett a szigetközi ágrendszerben 1995-ben. Egy kutatcsoport megállapította, hogy Dunakilitinél 1-2 méterrel emelkedett a talajvízszint, az ágak vízszintje pedig egy méterrel. Fotókon mutatunk helyeket az elterelés után 1993-ban, majd a fenékköszöb megépítését követően 1995-ben. Aki nem élt még akkor, az is mindent megért ezek alapján.

labdarúgás

NB II: Kikapott az ETO és a Gyirmót is

Magyarország | Az első félidőben gyengén játszott, a második játékrészben pedig kétgólos hátrányban már hiába hajtott, kikapott az ETO a fővárosban. Meglepő hazai vereséget szenvedett a Gyirmót az edzőváltáson átesett Ajkától. Ikszelt a Mosonmagyaróvár.

elfogás

Körözött férfit fogtak a városrendészek

Győr | Gyermekpornográfia miatt körözött személyt fogtak el vasárnap a Városrendészet járőrei a Radó szigeten Győrben – közölte Facebook-oldalán Dézsi Csaba András polgármester.

Alpok hó

A Déli-Alpokban már több mint húsz centis a hó!

Nagyvilág | A havazás már csütörtök délután elkezdődött az Alpok nyugati részén, főként a 2000 méter feletti területeken. Péntek reggelre pedig az Alpok keleti és déli vonulatait is elérte a havazás, ahol több helyen már 1600-1800 méteres magasságban havazás váltotta fel az esőt - írja az Időkép. Livigno-ban és Dél-Tirolban már több mint húsz centi friss hó hullott le. Már a keletebbre fekvő Lachtalba is megérkezett a hó. Nálunk erre egyelőre várni kell.

police

Volt, akit épp bűncselekmény közben értek tetten

Győr-Moson-Sopron | A rendőrség közzé tette a szombati akciói eredményét.

uszoda

Újabb részletek a lakosság számára is kinyitott uszodáról: a szaunák nem üzemelnek

Győr | Mától ismét használhatja a lakosság a sátras medencét a Aqua Sportközpontban. További részleteket közölt az üzemeltető, mutatjuk is.

rendszám

Már több mint 130 ezer autó jár új rendszámmal

Magyarország | Már több mint 130 ezer autó jár új rendszámmal – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Harka

Bevezetik az építményadót Harkán, a kommunális adó is több lesz

Harka | Testületi ülésen döntöttek a képviselők a Harkán élő jövő évét meghatározó kérdésekben. A falu infrastrukturális állapota sokat javult az elmúlt években, de a település fejlődéséhez ezentúl mindenkinek hozzá kell járulnia.