Ugrás a tartalomra
Keresés
menő

Különleges menüsort kínálnak, kedvezményes áron

Győr-Moson-Sopron | Csütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig. Győr-Moson-Sopron megyében öt helyen.

koszorúzás

Tizenhat éve szolgálat közben haltak meg

Magyarország | Hatástalanításra szállította a zámolyi homokbányába a gránátot a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének különítménye 2006. október 6-án, amikor a lövedék felrobbant. Három tűzszerész vesztette életét.

plakát

Egy elképesztő kapuvári ámokfutásról írtak ötven évvel ezelőtt

Kapuvár | Gyakorlatilag a kihallgatási jegyzőkönyv alapján írtak a megyei napilapban 1972. október 6-án arról a kapuvári férfiról, aki elképesztő ámokfutásba kezdett nyolc konyak és némi sör után. A történetben volt pofon, ittas vezetés, ütközés, kórházba bezárt majd megbilincselt kézzel is megütött rendőrök.

maszk, FFP2

Ausztriában minden szakértő vissza akarja hozni a maszkot, csak a miniszter nem

Ausztria | Egyre hangosabbak a maszkra vonatkozó felhívások Ausztriában, miután meredeken nő a Covid-fertőzöttek száma. Az őszi hullám a kórházakban is egyre inkább megterhelő. A szakértők a maszkkövetelmény újbóli bevezetését kérik, ám a szakminiszter hallani sem akar erről.

golf

Tudja mennyiért golfozhat a dunakiliti kastélynál? Megmutatjuk!

Dunakiliti | Egy biztos, ha most ezt a CityGolf pályát valamely isteni csoda által átfújná a szél a fővárosba, hirtelen ez lenne a legjobb minőségű és legjátszhatóbb budapesti pálya - így ír a caddie.hu az újra üzemelő dunakiliti golfpályáról, ahol a napokban a szlovák női golfszövetség egyik versenyét tartották.

média

A közoktatás feladata lenne a médiaműveltség átadása

Magyarország | Sokan féltik a gyerekeket a közösségi médiumoktól, az internet esetleges káros hatásaitól. Az oktatással kellene segíteni ezeken a gondokon.

tűzifa

A miniszter kéri, az kapjon először tűzifát, akinek a fűtési szezon elején van szüksége rá

Győr | Akinek van tüzelője erre a télre, attól türelmét kér az agrárminiszter azért, hogy elsőként azokat szolgálhassák ki hatósági áras tűzifával, akiknek a fűtési szezon elején már szüksége van rá. Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén.

gyász

Eltávozott Lali bácsi, a Révai szeretett tanára

Győr | Megrendülten tudatjuk mindenkivel, akik szerették és tisztelték, hogy Németh Lajos, a Révai Gimnázium tanára 2022. október 6-án hajnalban előjelek nélkül, váratlanul elhunyt” – közölte Facebook-bejegyzésében a gimnázium igazgatója ma délután. Horváth Péter szavai szerint a tanár úr figyelmessége és gondoskodása azoknak is segítséget nyújtott, akik más pályán indultak tovább.

bicikli

Nem kapták meg az elsőbbséget

A két biciklis megsérült balesetekben.

támogatás

A háború és a szankciók (?) miatt nem tudják kifizetni a 25 ezres juttatást Töltéstaván, 30 ezres támogatást adnak helyette

Töltéstava | Ironikus hangvételű levélben számolt be Sándor Károly töltéstavai polgármester arról, hogy "az elhúzódó orosz-ukrán háború (?) és az elhibázott brüsszeli szankciók (?) végett az országunkat sújtó nehéz gazdasági helyzet következtében nem áll módunkban a novemberre ígért 25 ezer forintos juttatást kifizetni." A rossz hír mégsem rossz hír, mert ehelyett azonnali, 30 ezer forintos támogatást biztosítanak a 60 évnél idősebbeknek...