Bűnügy és baleset

Figyelem, ők nem Pannon-Víz-esek, hanem csalók!

Győr-Moson-Sopron | „Társaságunk értesülései szerint megtévesztő fellépéssel csalók kerestek fel háztartásokat a Pannon-Víz Zrt. nevében és vízminőség ellenőrzésre, valamint egyéb okokra hivatkozva próbáltak személyes információkhoz jutni felhasználóinkról” – a vízszolgáltató tette ezt közzé.
Új Szó Nálunk

2022. október 21. 08:00

Pannon-Víz

Az ilyen esetek elkerülése érdekében fontosnak tartják felhívni figyelmet arra, hogy munkatársaik csak az alábbi ügyekben kereshetik fel felhasználóinkat ügyintézés céljából: 

  • A Pannon-Víz Zrt. munkatársai évente egy alkalommal keresik fel személyesen a háztartásokat a vízmérők éves leolvasása miatt, aminek időintervallumáról számlájából tájékozódhatnak. A lakossági felhasználási helyek felkeresése mindig a megadott hónap 1-15. napja között történik. Kiemelten fontos megemlítenünk, hogy pénzt, aláírást, egyéb adatot nem kérhet a leolvasó a felkeresés során. A vízmérő leolvasók „pannon-vizes” emblémával ellátott formaruhát viselnek és az adatokat digitálisan PDA készülékekben rögzítik. 
  • Minden leolvasó egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkezik, melynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak, amennyiben kétségük támad az Önöket felkereső szakembert illetően. 
  • A Pannon-Víz Zrt., valamint a megbízott alvállalkozó 8 évente vízmérő cseréket végez. A mérőcseréről minden esetben jegyzőkönyv készül. Mielőtt aláírnák a jegyzőkönyvet, győződjenek meg róla, hogy a cserélt óra állása és a jegyzőkönyvre írt adatok megegyeznek-e. A társasházi mellékmérő cseréjének költségei a Felhasználót terhelik, melynek fizetése a helyszínen történik. 
  • A vízmérőkkel kapcsolatos műszaki ügyintézéseken kívül bejelentett műszaki hibával kapcsolatban kereshetik fel Önöket a szakemberek. A közterületen, illetve a vízmérő aknában keletkezett hibák elhárításáért a Pannon-Víz Zrt. a felhasználók felé helyszíni díjat nem számol fel. A mérő óra utáni belső hálózaton felmerülő meghibásodás esetén vízvezeték szerelő megbízása szükséges. 
  • Rendkívül fontos, hogy a szolgáltató telefonon keresztül személyes adatokat nem kér, mivel a szükséges adatokat a szerződés megkötésekor a felhasználó már megadta. 
  • Kérik ezért, legyenek óvatosak és éberek, ne dőljenek be jóhiszeműen a csalóknak! Ha bárminemű kétségük merülne fel a leolvasások, vízmérőcserék, telefonhívások alkalmával, kérik, tárcsázzák az éjjel-nappal hívható 96/522-601-es telefonszámot vagy a 06-80-20-40-86 ingyenes zöldszámot! 
Pannon-Víz
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
NAV

Utolsó figyelmeztetés: éjfélkor lejár az szja-bevallási határidő

győrszemerei önkéntes tűzoltók

Ezt tették a tűzoltók a múlt héten

kvíz

KVÍZ: Ez csúcs!

police

Ki törte le a félsorompót?

sport

Foci helyett nézzen jégkorongot!

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza

Kaáli Nagy Géza a meddőségi kezelésekről: Kapacitásbővítés nélkül nincs előrelépés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.