Győr

Így sem láttuk még Jakabost a medencében – neki víz nélkül is megy (VIDEÓ)

Győr | Egy hónappal ezelőtt bemutattuk az épülő győri vízi élménypark központi elemét, a 32 méter magas szódásszifont, most a 21, egyedi kialakítású medencét és az uszodát vesszük górcső alá. S aki az idegenvezető (is) lesz: Jakabos Zsuzsanna úszó olimpikon.
Új Szó Nálunk

2023. január 24. 13:00

Jakabos Zsu
Fotó: Rq Vízi Élménypark - Marcali Gábor  

A győri Rába Quellének a kiúszós részeket is számítva eddig 11 medencéje volt, ez a szám most csaknem megduplázódik, azaz nem kevesebb, mint huszonegy medencével várják júniustól a vendégeket. Ez is egyféle visszaigazolás a hét tengeri csillagos minősítésre, s jó példát mutat arra, hogy adott helyen – ha az nem hektárokban mérhető – pontos tervezéssel fantasztikus dolgokat lehet megvalósítani.  

„Nemcsak újak épülnek, a régi medencéink is megújulnak egytől-egyig. Teljesen új burkolatot és külsőt kapnak, miközben a klasszikus gyógy- és élménymedencei kínálat sem csorbul. Amikor megálmodtuk az új medencéket, fontos volt, hogy mindegyiknek legyen egyedi, tematikus funkciója. A fürdő területén végighúzódó árvízvédelmi töltést sokan hátránynak tekintenék például, mi viszont a lehetőséget láttuk meg benne, és hozzáépítettünk egy 250 befogadó képességű, lépcsőzetes, teraszos, panoráma medence együttest. Ahol a fölső medence a töltés tetejével egy magasságban fekszik, lefelé haladva újabbak követik és az egyikből át lehet menni a másikba. Ez lesz a fiatalos panoráma medence zónánk koktélbárral, ahol ibizai beach hangulatban trendi DJ-k szolgáltatnak élő zenét. Itt, a panoráma medencetérnél a szórakozáson lesz a hangsúly. Lesznek ugyanakkor csendes zónáink is, ahol a relaxálni lehet, és lesznek olyan medencerészeink is, ahol az anyukák a gyerekmedence mellett nyugodtan megihatnak egy kávét, ehetnek egy finom süteményt, beszélgethetnek, miközben végig szemmel tarthatják, biztonságban tudhatják a csöppségeket. Milyen sok fürdőben láthatjuk, hogy a gyerekmedencék mellett az anyukák még le se nagyon tudnak ülni, nem tudnak semmit sem csinálni. Mi ki fogjuk szolgálni őket az új győri vízi élményparkban” – ígéri Kovacsics Imre igazgaztó.  

A régi „sátrast” lebontották, de ismét lesz uszoda, különálló, de az élményfürdőjével összekötött, impozáns épületben. Az újabb különlegességek közé sorolta azt az óriásposztert, amely a medence képzeletbeli folytatása lesz: az egyik sávban egy csecsemőt tanít úszni az anyukája, a következőben a korábbi baba már tinédzserként úszik, aztán felnőttként a harmadikban, az utolsó sávban pedig egy idős embert látunk távolodni.  

A 25x21 méteres úszómedencével és a 13,5x8 méteres tanmedencével ellátott uszodaépület (ahol szakképzett gyógy-, baba- és gyermekúszás oktatók várják a vendégeket) üveg oldalfala elhúzható lesz, így az uszodát nyaranta integrálhatják a strand területébe, hogy mindazok, akik nemcsak az élménymedencékben szeretnének relaxálni, úszni is tudjanak.  

Ahogy a csúszdaparknak is lesz természetesen medencéje: hat emeletnyi magasságból csúszhatnak le a vendégek. „A másik csúszdánkban olyan nagy sebességet tudsz elérni, hogy a centrifugális erő fenntart a 360 fokos fordulat közben, de lesz olyan csúszdánk is, ami nem kevesebb, mint 195 méter hosszú. A dupla pályás versenycsúszdánkon pedig nem csak az időt lehet mérni, hogy gyorsabban leérsz-e a társadnál. Különféle érintőelemek, fényjelek villannak fel a csúszdatesten belül, és pontokat is tudsz gyűjteni, vagyis nemcsak a sebesség, hanem a reagálókészség is fontos lesz a végeredményben. Ráadásul ma már csúszdaépítésben is használják az űrtechnológiát. A sugárvágásnak köszönhetően tökéletes az elemek illesztése, nem fogod érzékelni” – ígéri Kovacsics Imre.  

A Hét Tengeri Csillagos Vízi Élményparkban és Gyógyfürdőben a különleges szaunapark, a gyerekbirodalom, a gyógyászat és a gasztronómia világa még szóba sem került, ezekről majd legközelebb. Előtte arról, ki lesz a második – Sárga csillag – keresztanyja. Decemberben Dobrády Ákos zenész volt az első csillag keresztszülője. A második csillagot Jakabos Zsuzsa válogatott úszó személyesíti meg. Akik az élménypark közösségi oldalaira látogatnak, nyereményjátékban is részt vehetnek, és a fürdő első VIP vendégei lehetnek.  

A videó Jakabossal itt tekinthető meg: 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
labdarúgás

Öt éve nincs köztünk Palotai Károly: „Nálunk a vízcsapból is a sport folyt" (INTERJÚ)

Fertő tó

Akadémikusok: a Fertő tavi bírósági ítélet indokolása szakmailag nem meggyőző

tiltakozás sopron

Civilek tiltakoztak Sopronban

Audi

Az Audi túlzónak tartja a szakszervezeti követeléseket

ügyelet

Íme a pontos adatok az új orvosi ügyeleti rendszerről a megyénkben

kecske

Dezső, a győrzámolyi „rémkecske" már nem ijeszti meg az arra járókat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.