Helyi hírek

Mik ezek a kamerák a kamaránál?

Győr | A Magyar Közút szerelte fel a berendezéseket, egy nemzetközi együttműködés keretében. Az ilyen intelligens csomópontok forgalmi adatokat közvetítenek majd az autósoknak a gyorsabb előre jutást támogatva. A finomhangolás szakaszában vagyunk.
Somodi Géza

2022. szeptember 8. 18:00

kamera
Győrben a projektbe összesen gy10 csomópontot vontak be - Fotó: Facebook/Győrben Hallottam

Az egyik győrieknek szóló Facebook-oldalon jelent meg a fotó, melyhez a következőket fűzte a bejegyzést tevő: 

Lehet, hogy nekem csak most tűnt fel, de mintha egyre több lenne ilyen szürke kamerából. Ezek „sima” forgalom figyelők, vagy a piroson áthajtást dokumentálják esetleg? Gyakorlatilag a Szent István út végig van rakva. Valaki tud róla valamit? 

Számosan hozzászóltak, ki humorosnak szánt mondatokkal, ki komoly válasszal. Többen azt sejtették, hogy valamiféle „Nagy Testvérrel”, azaz olyan megfigyelő rendszerrel van dolgunk, ami rögzíti a sebességtúllépést vagy a piroson áthajtást. De volt kommentelő, aki képben volt: 

  • Ezek a kamerák, az új intelligens csomópont projekt része. Ezek a csomópontok olyan autókkal, amik képesek kommunikálni ezekkel a berendezésekkel, forgalmi adatokat közvetítenek. Korábban a Kisalföldben írtak is róla. Ez elvileg egy pilot projekt, de mivel nagyon kevés még az olyan autó, ami erre képes, még csak teszt jelleggel megy. Elvileg azt tudná, hogy a fedélzeti kijelzőn mutatja, hogy mennyire zsúfolt az adott útszakasz, majd később képes lenne a lámpák váltását befolyásolni. Semmiféle traffipax és lámpafigyelésről szó sincs. Amúgy is miféle lámpafigyelő lenne, amin nem látszik a lámpa, ami alatt átmész? Az nem bizonyító erejű. 

Valóban jelent meg erről a projektről korábban újságcikk. Abból kiderül, hogy az országban elsőként Győrben telepített ilyen eszközöket a jelzőlámpás csomópontokba a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Azok képesek a jármű és a közlekedési infrastruktúra közötti kapcsolatra. 

A projekt C-Roads nevű kezdeményezés keretében működik, amely az Európai Unió tagállamai és útkezelő szervezetei közti együttműködés. Hálózatba kapcsolt intelligens közlekedési rendszerek határokon átnyúló tesztelését és megvalósítását célozza. Ennek részeként telepítettek Győrben a hálózatba kapcsolt adó-vevő berendezéseket még két évvel ezelőtt. A Magyar Közútnál érdeklődtünk: hogy áll most a kezdeményezés? 

Részletes választ kaptunk Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtól. Abból kiderül, hogy Győrben a projektbe összesen 10 csomópontot vontak be kísérleti jelleggel. A rendszer lényege, hogy

a telepített berendezések a lámpák aktuális jelzésképét, piros jelzés esetén a zöldre váltásig hátralévő időt, valamint ezek alapján egy sebességajánlást képesek kiadni az autósok részére, hogy zöldhullámon tudjanak áthaladni a városon.  

A rendszer jelenleg is teszt üzemben működik, ezért csak azok a berendezések tudják értelmezni a jeleket, amelyek a Magyar Közútnál vannak. Bár egyre nagyobb számban közlekednek már járművek az utakon, amelyek gyárilag rendelkeznek a jelek fogadására alkalmas berendezéssel, azok sem látják az adatokat, mivel ez a rendszer egyelőre biztonsági kulccsal van ellátva. 

A későbbiekben viszont (egy másik projekt keretén belül megvalósuló) telefonos applikáción keresztül bárki képes lesz látni ezeket az üzeneteket az okostelefonja segítségével. Az applikáció év végéig készül el és a háttérben futtatható szolgáltatások előnyeit hozza el a közlekedők számára, tehát személyre szabott üzenetek adhatók majd át. 

A Magyar Közút számos kísérletet végzett Győrben. Összehasonlították az eljutási és várakozási időket az eszközzel felszerelt és fel nem szerelt járművek között. A rendszer önmagában sikeresnek mondható, jegyzik meg a válaszlevélben, azonban nem képes a forgalmi akadályokat figyelembe venni ebben a fázisban, így forgalmi okok meghiúsíthatják az optimális sebességajánlásokat, így nem mindig optimális az eljutási idő sem.  

Az így nyert tapasztalatokat megosztják a C-Roads Platformban a résztvevő országok között, s a nemzetközi projekt következő fázisára már 53 városban települnek ilyen adó-vevő berendezések. 

Megtudtuk, hogy a fent leírt funkció mindösszesen egy a sok használati eset közül, melyet a C-Roads közösség kidolgozott és elfogadott. Győr közvetlen környezetében az M1, M15 és M19-es autópálya mentén számos további jeladót telepítettek, melyek gyorsforgalmi környezetben képesek az aktuális információkat, forgalmi figyelmeztetéseket megjeleníteni a változtatható jelzésképű táblákon, illetve a járművön belüli készüléken.  

A rendszer előnye, hogy az autós úgynevezett hibrid kommunikációs csatornákon kapja az ellenőrzött és hiteles üzeneteket: egy rádióhullám hálózaton és mobilhálózaton. Fontos hangsúlyozni, hogy az információk attól hitelesek, hogy a Magyar Közút – az Útinform üzemeltetőjeként – a saját diszpécseri és forgalomirányító rendszerén keresztül elsőként értesül arról, ha bármi történik az utakon, ezáltal elkerülhetőek az esetleges téves felhasználói üzenetek. 

A Magyar Közút megállapítja továbbá, hogy a „jármű kapcsolata a környezettel (V2X) rendszerek” kiépítése fontos része az Európai Unió Vision Zero stratégiájának, valamint a fenntarthatósági és környezetvédelmi célkitűzéseinek teljesítésében. Ez a 10 győri csomópont csupán a kezdet, A következő években Zalaegerszegen lesz hasonló projekt, ahol számos új funkcióval fognak okosodni a városi jelzőlámpák. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Gyirmót

Korai góllal nyert az ETO FC

curry

Mit főzzek? Csicseriborsót!

KVÍZ

KVÍZ: A progresszió morális evidencia lenne?

pápa

Ferenc pápa: Álljatok le!

Fertő

Csak Mészáros cégei jelentkeztek a Fertő beépítésére

barack

A mostani napsütésben izgulhatunk a barack miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.