Helyi hírek

Jövő nyáron is lesznek koncertek a Bridge Gardenben

Győr | A Tankcsapda búcsúztatta a szabadtéri szezont a győri Széchenyi István Egyetem Bridge Hallgatói és Oktatói Klubjának udvarán október elején. A nyári-őszi koncertsorozat bizonyította, hogy a Bridge Garden koncepciója életképes.
Új Szó Nálunk

2022. október 21. 19:00

Bridge
A Leander Killsnek is nagy sikere volt - Fotó: Széchenyi István Egyetem

Két évvel ezelőtt, 2020 nyarán fogadta először vendégeit a Bridge Garden szabadtéri színpada a klub udvarán. Akkor ez egyszeri, különleges jelenségnek tűnt, amit a járvány okozta szokatlan zeneipari szabályok, az 500 főben maximalizált szabadtéri koncertek hívtak életre. A kereslet találkozott a kínálattal, így a kockázatosnak tűnő vállalkozás sikerrel zárult, az érdeklődés felül is múlta a várakozásokat. A folytatásra – a klub teljes körű felújítása miatt – két évet kellett várni, idén azonban minden akadály elhárult az elől, hogy újra kinyissa kapuit a Bridge Garden. 

„A tapasztalataink alapján úgy éreztük, lehet létjogosultsága egy állandó szabadtéri színpadnak Győrben, ezért bátran vágtunk bele egy újabb nyári koncertsorozat szervezésébe. Törekvéseinkben otthont adó intézményünk, a Széchenyi István Egyetem is támogatott bennünket” – tájékoztatott Németh-Bende Péter, a klub üzletvezetője, aki a számok kiértékelése után egyértelműen sikeresnek minősítette a Bridge Garden második évadát. 

„Nyolc-kilencszáz fős átlagnézőszámunk volt koncertenként. A leglátogatottabb eseményünk a Bagossy Brothers Company fellépése volt, melyre már két héttel a rendezvény előtt elfogytak a jegyek. Emellett magas nézőszámot produkált a Carson Coma, az Ossian és a Tankcsapda is, csak hogy a kiemelkedőbbeket említsem. Ide sorolható még ByeAlex és a Slepp fellépése is, ami az augusztus 20-i programsorozat és egy ingyenes városi koncert ellenére szintén sokakat mozgatott meg” – értékelt Németh-Bende Péter. 

A sűrű nyári program után az őszi-téli klubszezon is zsúfoltnak ígérkezik Bridge-ben. Október közepétől egészen szilveszterig egymásnak adják a kilincset a fellépők, amelyek műfajt tekintve a heavy metaltól azt alternatív rockon át egészen a trash rapig ívelnek: többek között fellép a Depresszió, a Paddy and the Rats, a Kowalsky meg a Vega, a Road, a Hiperkarma, valamint az idei évben Fonogram-díjat kapott Beton.Hofi is. 

Nem csupán a következő hónapoknál roskadozik a bejegyzésektől a Bridge naptára: jövő nyárra is számos előadóval kötött megállapodást a klub. 

„A helyszínt szeretik a fellépők, mert különleges hangulata van, a színpadról látszik a város, a vízpart… Azt már most tudjuk például, hogy jövőre is a Tankcsapda fogja zárni a Bridge Gardent, de rajtuk kívül is számos előadó jelezte, hogy visszatérne egy év múlva is” – számolt be a klubvezető, aki megjegyezte, hogy a már ismert zenekarokon kívül több nagy névvel is készülnek a következő esztendőre. 

„Jelenleg úgy látom, a Bridge Garden rentábilisan üzemeltethető. Ebben szerencsére mind a technikai szolgáltatók, mind az előadók partnerek voltak. Büszkeséggel tölt el, hogy mára nem csak Győr, hanem a régió egyik emblematikus helyévé nőtte ki magát ez a szabadtéri színpad. Azon dolgozunk, hogy ez így maradjon a jövőben is” – összegzett Németh-Bende Péter.  (Forrás: SZE)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
szél

Riasztást adott ki a HungaroMet

influenza

Kevesebb az influenzás, de még mindig sok a légúti fertőzés

kvíz

KVÍZ: Igazak-e ezek a történelmi állítások?

hori

A rákoknak ma fontos lehet a család

húsvét

Nagy szél és koranyári meleg is lehet

pesto

Mit főzzek? Tésztát!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.