Helyi hírek

Még nincs kampány, de Győrben már csapkodnak a villámok

Győr | Az elmúlt egy-két hét történései azt vetítik elő, hogy kemény, mi több, durva kampány lesz az önkormányzati választásokon Győrben.
Somodi Géza

2023. augusztus 28. 16:00

kampány
Hajtó Péter, Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt minden bizonnyal a főszereplők között lesznek a kampányban. (Fotók: Facebook/Hajtó Péter/Dr. Dézsi Csaba András)

Úgy tudni, hogy a Fidesz a regnáló városvezetőt, Dézsi Csaba Andrást indítja a polgármesteri székért, erről például Lázár János beszélt egyértelműen. Közben bejelentkezett a posztra az előd, Borkai Zsolt, aki egy botrányos eset miatt volt kénytelen lemondani annak idején.  

Más szereplőkről még nem tudni, csak pletykák vannak, számos jelölt és önjelölt neve felmerült már, de egyelőre a többiek kivárnak. 

Nézzük pontokba szedve azt a néhány fejleményt, esetet, mi több, botrányt csak az elmúlt néhány napból, ami jellemzi a mostani állapotokat: 

  1. Kiderült, Dézsi Csaba Andrásnak csaknem havi 1 millió forintért béreltek szolgálati autót, amit pár tízezer forintért magáncélra is használhatott. Dézsi először elmondta, nem tudott a szerződéses összegről, majd visszamondatta a szerződést, és átült egy másik kocsiba, ami a városé. Azt is kijelentette, ő nem tett mást, mint folytatta elődje, Borkai gyakorlatát, az ő volt kocsiját is vette át. Borkai ezt cáfolta, meg cáfolta maga a kocsi is, hiszen egy 2023-ban forgalomba helyezett A8-ról volt szó.  

  1. Korábban megválasztották Borkai Zsoltot a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének, a város jelöltjével szemben. Egyes vélekedések szerint ezzel összefüggésben alakult meg a Rába ETO, azaz egy judó klub vette fel a régi patinás nevet. Borkai szerint oda próbálják kényszeríteni a GYAC szakosztályait, hogy kiüresítsék az általa irányított klubot. Állítása szerint több szakosztályvezetőt is presszionáltak erre. 

  1. Megszüntette Patkás Tamás parasport nagykövet, nyíltvízi paraúszó, Győri Atlétikai Clubnál (GYAC) fennálló munkaviszonyát Borkai Zsolt, a klub néhány hónapja kinevezett elnöke. Erről a városi hetilap a címlapon számolt be Kicsinyes bosszú? Borkai Zsolt elnök személyesen rúgta ki a GYAC-ból a nemzetközi hírű paraúszót címmel. Borkai Facebook-oldalán ezzel párhuzmosan, de vélhetően ennek kapcsán is írta: „Rendbe tesszük a Győri Atlétikai Clubot. Elkezdtük átvizsgálni a szerződéseket… kik, milyen munkát vállaltak, mennyiért, és ami a legfontosabb: valóban volt-e munkavégzés mögötte… sok helyen derült ki ugyanis, hogy nincs. Van olyan szerződés, amely mögött nincs valós munka.” 

  1. Augusztus 20-án a korábban Győri Búcsúként emlegetett fesztiválon a fő szervező, Hajtó Péter sokak meglepetésére szólította a színpadra Borkai Zsoltot, aki ott, a szórakozni vágyó komoly tömeg előtt ismét nyomatékosította, indul a polgármesteri székért. Azt érdemes tudni, hogy Hajtó korábban Dézsi közvetlen munkatársa volt, nemcsak mint fideszes képviselő, de mint egy városi cég, a Győr Projekt Kft. igazgatója is. Aztán viszonyuk megromlott, végül Hajtót kitették a frakcióból, ő maga pedig kilépett a Fideszből. 

  1. Mintegy megkoronázva az eddigieket, Hajtó Péter a már említett fesztivál végén ismét szólt a közönséghez, meglehetősen ittas állapotban és közönséges stílusban. A város jelenlegi vezetését bírálta, és az elkövetkező választás fontosságára hívta fel a figyelmet, utalva Borkai alkalmasságára. 
    Hajtó Péter a botrány után elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért a közönségtől a körülmények miatt. Kijelentette, hogy az alkohol befolyásolhatta ítélőképességét, hiszen negyvennyolc órán át nem aludt a rendezvény szervezőjeként. Ugyanakkor meglepődött, hogy beszéde után milyen sok pozitív visszajelzéseket kapott, hogy az emberek mennyire igénylik az őszinte beszédet. 

  1. A hétvégén a polgármesternek könnyű dolga volt: Dézsi Csaba András nagy tömeg előtt, a nyárzáró koncert elején köszönthette a győrieket, és konferálhatta fel Geszti Péter műsorát, felidézve azt, hogy hányszor érezhették jól magukat az emberek a nyáron a város rendezvényein. 

Itt tartunk most, amikor még a választás időpontja sincs kitűzve. Bár azt tudni lehet, hogy 2024. június 6. és 9. között kell megtartani az európai parlamenti választásokat, s azzal egy időben lesz az önkormányzati választás is. 

Kemény tíz hónap elé nézünk tehát, s csak abban lehet reménykedni, hogy a lehető legkevesebb vesztességgel vészelik át ezt az időszakot a győriek, a győri választópolgárok.  

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
szélvédő

Jól felhúzta magát a gyalogos: nem adtak neki elsőbbséget, betörte a szélvédőt

Audi

Ennyi lesz a béremelés a győri Audinál

kvíz

KVÍZ: Mennyi az, ami nekem nem érdekes?

spagetti

Mit főzzek? Halas spagettit!

albérlet

A győri albérletnél vidéken csak a debreceni kerül többe

benzin

A dízel most nem drágul

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.