Helyi hírek

A Széchenyi-egyetemen marad a normál működés

Győr | A győri Széchenyi István Egyetem sajtóközleményt tett közzé a rendkívüli energiahelyzet kapcsán. Az intézmény fenntartja normál működését a nehéz időkben is.
Új Szó Nálunk

2022. október 30. 18:00

Széchenyi
- Fotó: wikipedia

A közlemény megállapítja, hogy az egyetem döntéshozói a kormány támogatásával, tudatosan tervezett fejlesztésekkel, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programhoz (KEHOP) csatlakozva elérték, hogy az intézmény lehető legtöbb épülete fenntarthatóbb, energetikai szempontból a legmodernebb legyen. A mintegy tíz éve folyamatosan zajló beruházások révén a korábbiakhoz képest kézzelfoghatóan csökkentek az intézmény üzemeltetési költségei.  

Az állami intézmények számára központilag előírt, a minimum-hőmérsékletre vonatkozó kormányrendelet nem vonatkozik az egyetemre, hiszen fenntartója a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány.   

Az egyetem vezetése a szakértőkből álló munkacsoport javaslatai alapján meghozott, az optimális üzemeltetés elérését célzó döntései során szem előtt tartotta, hogy az intézkedések az intézmény mindennapi normál működését ne, vagy csak kis mértékben befolyásolják.

Hallgatóik megfelelő komfortérzetét fontosnak tartják, ezért kollégiumaikban nem lesznek jelentős változtatások. 

A tanévi időbeosztás a megszokott marad. A téli vizsgaidőszak 2022. december 12-től 2023. február 5-ig tart, a méltányossági vizsgákra a vizsgaidőszak utolsó hetében kerül sor, a tavaszi szorgalmi időszak pedig változatlanul 2023. február 6-án kezdődik és május 13-án fejeződik be. Az ágazatirányító minisztérium iránymutatásai alapján a 2022/2023-as tanévben mindvégig jelenléti oktatás és vizsgáztatás lesz. 

A egyetem valamennyi épülete nyitva tart a tanév során. A korábbi évekhez hasonlóan – 2022. december 22. és 2023. január 8. között – téli ünnepi nyitvatartási rend lép életbe. 

Munkatársaikat, hallgatóikat arra kérik, hogy környezetükben járuljanak hozzá az intézmény takarékos működéséhez. Közös érdek, hogy az intézmény minél kevesebb villamos energiát, vezetékes gázt és távhőt használjon fel, segítve ezzel a nemzetgazdaságot is. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy kiemelten figyeljen 

  • a használaton kívüli helyiségek fogyasztóinak lekapcsolására; 
  • a nyílászárók indokolatlan hőveszteséggel járó használatának elkerülésére; 
  • az irodai nagygépek nap végi leállítására, illetve kikapcsolására; 
  • valamint az indokolatlan energiaveszteséggel járó műszaki, gépészeti hibák jelzésére a help.sze.hu címen. 

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében az egyetem vezetése javaslatokat, ötleteket szívesen fogad, és számítanak minden egyetemi polgár közreműködésére – szögezi le a közlemény. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sport

BL férfi kéziben és fociban

hamburger

Rekord a lottón: hány hamburger jön ki a főnyereményből?

kvíz

KVÍZ: Idegenből jött szavaink

autó

A szökőév miatt egy nappal előbbre került kgfb-díjfizetés határideje

hori

A halak intuíciói ma segíthetnek eligazodni kényes helyzetekben

belvíz

Győr-Moson-Sopron földjeinek 3 százaléka belvízzel borított

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.