Győr

Rekordrészvétel a Széchenyi-egyetem nyílt napján

Győr | A Széchenyi István Egyetem Nyitott kapuk napjára több ezer fiatal látogatott el, hogy részletes tájékoztatást kapjon az intézmény által kínált lehetőségekről. Az érdeklődők átfogó képet kaphattak a hallgatói életről és azokról a kutatási irányokról, amelyekbe – ha felvételt nyernek – maguk is bekapcsolódhatnak.
Új Szó Nálunk

2023. január 18. 19:00

egyetem
- Fotó: Májer Csaba József

A budapesti Educatio Kiállítás után a Széchenyi István Egyetem nyílt napján is rengeteg fiatal érdeklődött az intézmény képzései iránt. „Az esemény nyitányáig a regisztráció már az ötezer főt is meghaladta, de ezt követően is folyamatosan érkeztek hozzánk a diákok, ami jócskán túlszárnyalja a tavalyi látogatói számot. A budapesti Educatio Kiállításon számos fiatalnak sikerült felkelteni az érdeklődését, akik aztán a győri nyílt napra is ellátogattak, és ma már széchenyis életüket tervezgetik” – fogalmazott Oláh Gréta, az egyetem felvételi irodájának vezetője.  

Az előadások során a vendégek többek között a kollégiumi férőhelyekről, az egyetem kilenc karának 88 szakjáról, a duális képzésről, az ösztöndíjakról, a nemzetközi lehetőségekről tájékozódhattak.

Lehetőségük nyílt körséta keretében megismerni a 2019-ben hazánk legszebbjének választott kampuszt, a kollégiumi létesítményeket, sőt ellátogathattak az intézmény laboratóriumaiba, az egyetemi könyvtárba, valamint a Műteremházba is.  

A Győr Városi Egyetemi Csarnokban megrendezett kiállítás standjain a látogatók találkozhattak az egyes karokkal, az egyetem vállalati partnereivel, a győri mellett megismerhették az intézmény mosonmagyaróvári és budapesti képzéseit, valamint a Széchenyi István Egyetem dinamikusan fejlődő Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központját is.  

A Nyitott kapuk napja sikerét a hatalmas érdeklődés mellett a résztvevők visszajelzései mutatják a leginkább. „A pesterzsébeti technikumból érkeztem, jelenleg is logisztikát tanulok, és ebbe az irányba is szeretnék továbbtanulni. A Széchenyi-egyetemről, az itt tapasztalható közegről, a tanárok segítőkészségéről csak jókat hallottam, ezért már a fővárosi Educatio Kiállításon felkerestem az intézmény standját, amely tovább fokozta érdeklődésemet. Végül pedig eljöttem a Nyitott kapuk napjára, hogy személyesen is megtapasztaljam mindazt, amit eddig hallottam” – mondta kérdésünkre a budapesti Báder Virág. Hozzáfűzte, nem csalódott, sőt számos újabb információt is szerzett a kollégiumi és a számára kiemelten fontos sportolási lehetőségekről is. „A látottak megerősítettek abban, hogy it szeretnék továbbtanulni!” – zárta. 

A Balaton-parti, csopaki Zaka Krisztián a veszprémi ipari technikumból érkezett, és tudatosan tervezi jövőjét. „A halakkal és a vízi élővilággal szeretnék foglalkozni, amihez az első lépés, hogy környezetmérnöki képzésre jelentkezem. Bár kérdésekkel érkeztem, hogy jó választás lesz-e a Széchenyi István Egyetem, az itt töltött idő, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar standján folytatott beszélgetések minden kételyt eloszlattak bennem, és eldöntöttem, hogy első körben a Széchenyit jelölöm meg a jelentkezésem során” – mondta el a pályaválasztás előtt álló tanuló.  

A kiállítás mellett a telt házas előadótermekben szaktájékoztatók zajlottak, ahol a jelentkezők részletesen is megismerhették a képzések sajátosságait. Ezekről és valamennyi képzésről a Széchenyi István Egyetem felvételi kiadványa tartalmaz további hasznos információkat, amelyet itt lehet letölteni. (Forrás: SZE)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
labdarúgás

Öt éve nincs köztünk Palotai Károly: „Nálunk a vízcsapból is a sport folyt" (INTERJÚ)

Fertő tó

Akadémikusok: a Fertő tavi bírósági ítélet indokolása szakmailag nem meggyőző

tiltakozás sopron

Civilek tiltakoztak Sopronban

Audi

Az Audi túlzónak tartja a szakszervezeti követeléseket

ügyelet

Íme a pontos adatok az új orvosi ügyeleti rendszerről a megyénkben

kecske

Dezső, a győrzámolyi „rémkecske" már nem ijeszti meg az arra járókat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.