Győr

Tudás és értékőrzés fűzi össze a Széchenyi István Egyetem kitüntetettjeit

Győr | A Széchenyi István Egyeteme egyik legkiemelkedőbb rendezvénye minden évben az egyetem névadójának születésnapjához kapcsolódó Akadémiai Nap. A közel három évtizedes hagyomány az idén is folytatódott. Az idei ünnepen doktorokat avattak és rangos elismeréseket adtak át.
Új Szó Nálunk

2022. szeptember 22. 09:30

egyetem
Az Akadémiai Nap minden évben az egyik legfelemelőbb esemény a Széchenyi István Egyetemen - Fotó: Májer Csaba József

A Széchenyi István Egyetem tiszteletbeli doktori címmel ismerte el  

  • dr. Miszlivetz Ferenc professzor több évtizedes szakmai, kutatói munkáját, amelyet a térségi felsőoktatás fejlesztése, az intézmények közötti együttműködés erősítése, a tudományos teljesítmény láthatóvá tétele érdekében fejtett ki.  
  • Dr. Veisz Ottó akadémikust, „óvári gazdászt”, aki a klímaváltozékonyság kedvezőtlen hatásainak csökkentését elméleti és gyakorlati oldalról megközelítő, az adaptáció lehetőségeit vizsgáló, a növényi rezisztenciát középpontba állító kutatási irány prominens képviselője, s aki iskolateremtő tevékenységével jelentősen hozzájárult szakterülete fejlődéséhez.  
  • Dr. Jiří Jaromír Klemešt, a nemzetközi élvonalban végzett kutatásaiért, kiemelkedő nemzetközi tudományos tevékenységéért, a tudományos eredmények színvonalas publikálását lehetővé tevő nemzetközi szervezet létrehozásáért, a modern technológiák fejlesztéséért, valamint a magyar felsőoktatás nemzetközi elismertetésével kapcsolatos tevékenységéért. 

A Széchenyi István Egyetem Szenátusa professor emeritus címet adományozott  

dr. Horváth Ferenc főiskolai tanárnak és  

dr. Schmidt Rezső György egyetemi tanárnak. 

Ők a Széchenyi-egyetem szolgálati elismerő oklevelét is átvehették. A díjban azok részesülnek, akik legalább 25 éven keresztül a Széchenyi István Egyetem és jogelőd intézményeiben kiváló oktatói, szakmai teljesítményt nyújtottak nyugdíjba vonulásukat megelőzően. 

A Palma Academica díj életmű-elismerés, amelyet  

  • Várnagy András testnevelőtanár, a Testnevelési és Sportközpont korábbi központvezetője vehetett át. 

A Pro Universitate díj olyan egyetemi dolgozók (oktatók és nem oktatók), illetve az egyetemet támogató polgárok, közéleti személyiségek munkájának elismerésére szolgál, akik az egyetem munkáját támogató tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak az intézmény céljainak megvalósításához, hírnevének, tekintélyének, megbecsültségének öregbítéséhez. Pro Universitate Díjat vehetett át  

  • dr. Fehér Rózsa, az Egészség- és Sporttudományi Kar dékánhelyettese, kórházi osztályvezető-főorvos valamint  
  • Kalmárné dr. Hollósi Erika a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára. 

A Széchenyi István Egyetem Érdemes Polgára kitüntetésben részesült  

  • dr. Papp Ilona egyetemi docens, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar korábbi dékánja, 
  • Csikorné Horváth Gabriella, az Integritásért Felelős Igazgatóság igazgatója,  
  • Ruppert István egyetemi tanár, a Művészeti Kar korábbi dékánja és  
  • dr. Vásárhelyi Zsuzsanna főiskolai tanár, a Mérnöktanár Tanszék korábbi tanszékvezetője. 
Galéria
Kitüntetések az Akadémiai Napon-1
Kitüntetések az Akadémiai Napon-2
Kitüntetések az Akadémiai Napon-3
Kitüntetések az Akadémiai Napon-4

A Széchenyi István Egyetem Szenátusa címzetes oktatói címet adományozott olyan külső szakembereknek, akik kiemelkedő szakmai tevékenységük mellett hosszabb időn át jelentős mértékben segítették az intézmény oktatási tevékenységét. Címzetes egyetemi tanári címet vehetett át Moór Gyula, míg címzetes egyetemi docens címet kapott dr. Gottlieb László, Licskai Gergő, Molnár Albert, Németh József, Csapó Imre és Simon Attila. Címzetes mesteroktatói címmel gazdagodott Eigner Péter, Fonyó Tibor, Fülöp Tamás, Pusztai Zsuzsa, Ruzsás Norbert és Szabó Benedek. 

A Művészeti Kar műsorát követően doktori címet vehetett át Horváth Krisztián (konzulensei dr. Fodor Dénes egyetemi tanár és dr. Szénásy István egyetemi docens), Pup Dániel (konzulensei prof. dr. Bokor József MTA rendes tagja, valamint dr. Szabó Zoltán egyetemi tanár), Kovács Ákos (konzulense dr. Lencse Gábor egyetemi tanár), Prukner Péter (konzulense dr. Kuczmann Miklós egyetemi tanár), Darabos Katalin (konzulensei dr. Baracskai Zoltán egyetemi tanár és dr. Dörfler Viktor egyetemi docens), Krankovits Melinda (konzulense Szörényiné prof. dr. Kukorelli Irén professor emerita), Kupi Marcell (konzulense Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna egyetemi docens), Kupa Krisztina (konzulense dr. Komlósi László Imre egyetemi tanár), Saitova Elza (konzulense dr. Di Mauro Carmela egyetemi docens) Szennay Áron (konzulense dr. Szigeti Cecília tudományos főmunkatárs, Budapesti Gazdasági Egyetem), Szerdahelyi Miklós János (konzulensei dr. Komlósi László Imre egyetemi tanár és dr. Ted A. Paterson egyetemi docens), Tóth Tamás (konzulensei néhai prof. dr. Schmidt János akadémikus és dr. Tóth Tamás kutatóprofesszor), Tóth Endre Andor (konzulense dr. Kalocsai Renátó tanszékvezető) 

A Széchenyi-egyetem legtehetségesebb, legrátermettebb, 45 év alatti életkorú oktatóit, kutatóit segíti a Hegedűs Gyula Tudományos Ösztöndíj, amelyet az idén dr. Tóth Árpád kapott meg. 

Az Irányító Testületi Elismerő Oklevél arany fokozatát Csémy Katalin, Az Audi Hungaria külső tanszékének operatív vezetője, dr. Keller Veronika, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense, Varga Klaudia, az Uni-Famulus Kft. ügyvezetője, dr. Konczosné dr. Szombathelyi Márta, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar egyetemi tanára, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke, dr. Rácz Rita, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékáni titkárságvezetője, Gulyás Lászlóné, a Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság ügyintézője, Orbánné Persa Krisztina felsőoktatási és hallgatói információs rendszerekért felelős kancellári megbízott, Csábi Béla, az Egyetemi Informatikai központ vezetője, Pákozdi Magdolna, a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója és Vargáné Frank Krisztina, az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola igazgatóhelyettese. 

Pro Educatione díjat érdemelt ki Ablonczyné dr. Mihályka Lívia, az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar egyetemi tanára, dr. Lakatos István, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar egyetemi tanára, dr. Szép János, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar egyetemi docense. Kiváló Mentor díjban részesült Vámos Ottília Mária egyetemi tanársegéd. 

A Pro Scientia Arraboniensis kitüntetést kimagasló tudományos tevékenységért, értékes, kiemelkedő eredmény, tevékenység elismeréseként adományozta az intézmény Szabó Ferencnek, a Művészeti Kar művésztanárának, a Győri Symphonic Band karmesterének, Ménesi Gergelynek, a Művészeti Kar egyetemi docensének, a Győr Egyetemi Zenekar karmesterének, valamint dr. Fullér Róbertnek, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar egyetemi tanárának, az Egyetemi Habilitációs Bizottság elnökének. 

A Széchenyi Egyetem vezetése Kiváló Munkatárs cím adományozásával ismeri el a valamely támogató szakterületen kimagasló, kiemelkedően eredményes teljesítményt nyújtó kollégák tevékenységét. Az elismerést kapta Wandraschekné Jakab Erzsébet, a Felnőttképzési Központ, Véber Eszter, a Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék, Nits Lászlóné, a Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszék, Mosonyiné Szalai Judit, a Közlekedési Tanszék, Peterka Mária Margit, a Járműipari Kutatóközpont, dr. Simon József, a Testnevelési és Sportközpont, Vaszari Istvánné, a Nemzetközi és Alkalmazott Közgazdaságtan Tanszék és Kocsis Józsefné, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársa. 

Egyetemi Közösségért díjat vehetett át Mészáros Márta, a Nemzetközi Programok Központjának osztályvezetője, míg Kaufer Tiborné, a Tanulmányi Osztály munkatársa Hallgatóbarát Egyetemért díjban részesült.  

A Széchenyi-egyetem Szolgálati Elismerő Oklevelét vehette át Katona József gépkocsivezető, s nyugdíjba vonulásuk alkalmával köszöntötték dr. Szakál Gyulát és dr. Tell Imrét, az intézmény egyetemi docenseit. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
üzemanyag

Töltőállomás üzemeltető: Szerintem januárban is marad a hatósági ár, csak szűkül a kör

díszlkivilágítás

Mégis lesz díszkivilágítás! Már szerelik, de nem lesz akkora, mint korábban

mezőőr

A határszélen az állam állná a mezőőr fizetésének felét

influenza

Tizenhatezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

vádirat

Két barátjának esett neki: az egyik belehalt és a másik is majdnem

videó

Letartóztatták a Győrújbaráton baltával fenyegetőző férfit (VIDEÓ!)

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.