Haza és nagyvilág

Az angol nyelv a legfontosabb

Magyarország | Az ALX Nyelviskola egy évig tartó kutatásában 3583 fő részvételével vizsgálta a nyelvtanulás motivációit, akadályait és céljait Magyarországon, amelyek gazdag betekintést nyújtanak a nyelvtanulási szokásokba.
Új Szó Nálunk

2024. április 20. 16:00

angol
A nyelvtanulás legfőbb mozgatórugója a munka és a szakmai előmenetel. - Fotó: PxHere

A felmérés alapján a nyelvtanulás legfőbb mozgatórugója a munka és a szakmai előmenetel (1694 fő). Sokan a nyelvvizsga megszerzését (1005 fő) és a hobbijuk részeként tanulnak (1201 fő), mások pedig a régi tudás felfrissítését (582 fő) vagy a párkapcsolati szükségleteket (213 fő) említették indokként.

A felmérésben részt vevő 3583 fő közül 2949 jelezte, hogy Magyarország földrajzi helyzetéből adódóan az angol nyelvet tartják a leghasznosabbnak, melyet a német követ (1590 fővel). A nyelvtanulás szempontjából az angol nyelv még kiemelkedőbb jelentőséggel bír: 3483 fő tartja elengedhetetlenül szükségesnek az angol nyelvtudást.

A válaszadók körében az angol nyelv a legnépszerűbb (2841 fő), míg a spanyol a második helyen áll (790 fő).

A legnagyobb akadályok között az időhiány (1690 fő) és az anyagi korlátok (1253 fő) állnak az élen, amelyek jelentősen befolyásolják a nyelvtanulási folyamatot.

A nyelvtanulást leginkább a tanulási nehézségek (1239 fő), a nyelvérzék hiánya (1201 fő) és az időbeosztás problémái (1178 fő) nehezítik. Ezek az eredmények rávilágítanak, hogy az egyéni igényekhez alkalmazkodó tanítási módszerek és az időgazdálkodási készségek javítása nélkülözhetetlenek a hatékony nyelvtanulás érdekében.

A felmérésből kiderült, hogy a résztvevők többsége (2980 fő) a gördülékeny és magabiztos kommunikációt tűzte ki fő célul. Ez azt mutatja, hogy a nyelvtanulás végső célja nem csak a nyelvi szabályok elsajátítása, hanem az, hogy a tanulók képesek legyenek hatékonyan kommunikálni a mindennapi helyzetekben.

Az online tanulás terén az érthető magyarázatok (2933 fő), a tanárral való online konzultáció (1134 fő) és a könnyedén használható platformok (2036 fő) bizonyultak kulcsfontosságúnak a tanulók számára. (OTS)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Per Johansson marad az Audi ETO edzője

tokány

Mit főzzek? Sertés tokányt!

kvíz

MESTERKVÍZ LV.: Kossuthtól Kodályig

ovifoci

Minél több gyermeket kell sportolásra ösztönözni

iskola

Valós kép a magyar oktatás jelenéről és jövőjéről

szig

Szavazni csak érvényes okmánnyal lehet, még van idő elintézni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.