Helyi hírek

Durva vita a közgyűlésen Radnóti lemondásáról

Győr | A győri közgyűlés keddi ülésén új alpolgármestert választott. És ahogy az várható volt, személyeskedő vita alakult ki több képviselő között Radnóti Ákos lemondása kapcsán.
Somodi Géza

2023. december 19. 12:02

közgyűlés
- Forrás: YouTube

Dézsi Csaba András polgármester a közgyűlésen ismertette, hogy Radnóti Ákos január 1-től lemondott alpolgármesteri funkciójáról, és ő Laczkovits-Takács Tímeát javasolja alpolgármesternek.  

Pollreisz Balázs (MSZP) azt kérdezte a távozni készülő alpolgármestertől, hogy mi a valódi oka lemondásának, tekintettel a sok pletykára, amelyek a városban terjednek. Radnóti Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat korábbi közleményében minden szerepel (turisztikai és marketing menedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el a jövőben). A pletykák pedig nem igazak.  

Radnóti Ákos
Radnóti Ákos

Majd rámutatott Hajtó Péter képviselőre, akit a pletykák fő terjesztőjeként azonosított. Hozzátette, Hajtó több ember előtt kijelentette, egyik célja, hogy Radnóti Ákost lejárassa úgy, hogy többé az utcára se tegye ki a lábát. Majd felidézte a korábban Fidesz-KDNP-s Hajtó augusztus 20-i szereplését, amikor ittasan, trágár kifejezésekkel mondott beszédet a tömeg előtt az általa szervezett szórakoztató rendezvényen. Szerinte neki kellene távoznia közéletből és nem azoknak, akiket rágalmaz. Többek kérdésére válaszolva pedig elmondta, nem kíván naponta újabb cáfolatokba belemenni. 

Hajtó Péter válaszában elmondta, az augusztusi beszédének stílusáért már nyilvánosan elnézést kért. Ami a pletykákban szerepel, az bűncselekménynek tűnik. Visszautasította ugyanakkor a karaktergyilkosság vádját. Reméli, nem igazak a pletykák, tette hozzá. Viszont ha igazak, az ki fog derülni. Bűncselekmény miatt pedig le kell mondani, káromkodásért pedig nem. 

Pollreisz Balázs úgy vélte, Radnóti sokat beszélt, de keveset mondott. Ezért konkrét kérdéseket tett fel: „Az ön személyével kapcsolatban zajlik-e, esetlegesen zajlott-e bármiféle rendőrségi nyomozás, vagy ha nem, esetlegesen magán pótvádas eljárásban ön, mint vádlott jelen van-e, részt vesz-e benne? Igen vagy nem?” 

Radnóti Ákos válasza három „nem” volt. 

Dézsi Csaba András összegzésként elmondta, Radnóti Ákos ügyét többen igyekeznek a Fidesz belharcaként feltüntetni, pedig a helyzet az, hogy egy Fidesz-KDNP színekben dolgozó alpolgármester (Radnóti Ákos) és egy, a pártszövetségből kirúgott, sértett képviselő (Hajtó Péter) között van vita. 

Hozzátette, Hajtó fél évvel ezelőtt kijelentette, karaktergyilkosságot fog elkövetni Radnóti és Dézsi ellen, erre tanúk vannak. Mindezt a sértettsége motiválta, mert hogy nem indulhat Fidesz-KDNP színekben a következő választáson. Kijelentette továbbá, a Facebookon Hajtó Péter neve alatt vagy a Győri Bulváron megjelenő bejegyzések mind hazugságok. Hajtó Péter szégyellje magát, méltatlan képviselőnek, mondta.  

Hajtó Péter
Hajtó Péter

Hajtó válaszában kijelentette, nincs álprofilja a Facebookon, és Dézsinek szegezve elmondta, nem kell karaktergyilkosságot elkövetnie senki ellen, megteszik ezt maguk munkájuk során minden nap.  

Később Radnóti és Hajtó között azon alakult ki vita, hogy a képviselő áll-e bizonyos Facebook-oldalak mögött. Ezt a vitát a polgármester azzal zárta le, hogy az alpolgármester visszavonja az erre irányuló kérdését, és további handabandázást nem akar hallgatni. Majd ezzel vetett véget a témának: „Dolgozzunk gyerekek, mert arról szól a megbízásunk!” 

A közgyűlés később titkos szavazáson, mind a húsz jelenlévő képviselő voksával alpolgármesternek választotta dr. Laczkovits-Takács Tímeát.

Laczkovits-Takács Tímea
Laczkovits-Takács Tímea
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
lencse

Mit főzzek? Lencsét!

baleset

Fejtse meg, mitől állt fejre ez a kocsi! (VIDEÓ)

KVÍZ

KVÍZ: Mi a település teljes neve?

Putyin

Putyint és Orbán Viktort emlegették legtöbbször a médiában

fegyver

Lezárult a rajkai fegyverraktár ügyében kezdett nyomozás (VIDEÓ)

sport

Mára is jut egy-két komoly meccs a tévében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.