Helyi hírek

Egyetemi elismerések Széchenyi születésnapján

Győr | Az Akadémiai Nap 1994 óta minden évben kiemelkedő esemény a győri Széchenyi István Egyetem közössége számára. A névadó születésének évfordulójához kapcsolódó ünnepségre idén harmincadszor került sor a győri kampuszon. A jubileumi rendezvényen doktorokat avattak és az egyetem eredményeihez jelentősen hozzájáruló személyiségeket díjazták.
Új Szó Nálunk

2023. szeptember 22. 14:30

SZE
- Fotó: Adorján András

„Széchenyi István a modern Magyarország egyik megteremtője, aki munkásságával hosszú távra igyekezett megalapozni hazánk fejlődését. Intézményünk legfőbb küldetése hasonló. Kutatásainkkal hazánk fejlődéséhez és így a versenyképességének növeléséhez kívánunk hozzájárulni. Ennek érdekében a Széchenyi István Egyetem a világ valós és aktuális kutatási problémáira keresi a válaszokat, kutatásaira alapozott kutatás-fejlesztési projektjeivel pedig gyakorlati megoldásokat kínál” – fogalmazott prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese köszöntőjében.  

Hozzátette, az intézmény széles körű együttműködések mentén végzi tevékenységét, és kitért az egyetem győri, zalaegerszegi, mosonmagyaróvári és budapesti infrastrukturális fejlesztéseire is.  

Prof. dr. Csépe Valéria, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke beszédében az universitas küldetéséről és a minőségfejlesztés fontosságáról szólt. „A sikerhez vezető úton sok az akadály, hiszen minőség, kiválóság nem keletkezik magától, azért sokat kell tenni, de az együttműködések rengeteget segítenek benne” – húzta alá.  

„Felelősség nélkül nem lehet semmi újba kezdeni, ahogy a kockázat ismerete nélkül sem. Kockázatot akkor lehet vállalni, ha egy universitasnak – ahogy a Széchenyi István Egyetemnek – van víziója, missziója, stratégiája és cselekvési terve, vagyis van jövőképe” – sorolta.  

A köszöntők után az egyetem rangos elismeréseinek átadása következett, itt a legjelentősebbeket közöljük.  

Dr. Szekeres Tamás, az egyetem volt rektora, professor emeritusa kiemelkedő érdemeket szerzett a jogelőd főiskola átalakításában, amely műszaki profilú intézményből jogi, gazdaság-tudományi, egészségügyi és művészeti szakokat kínáló intézménnyé vált. Vezetésével valósult meg a főiskola egyetemi rangra emelése. Kimagasló előkészítő és mozgósító, szervező munkáját, példamutató tanári és emberi értékeit az intézmény Palma Academica díjjal ismerte el.  

Alfons Dintner 2019. október 1. óta a győri Audi Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki bekapcsolódott az egyetem oktatási tevékenységébe, folyamatosan ösztönzi közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek feltárását és megvalósítását. Ezekben személyesen is részt vesz, tovább erősítve a vállalat és az intézmény szoros kapcsolatát. Alfons Dintner az egyetemet elkötelezetten támogató tevékenysége, az intézmény céljaival való azonosulása elismeréseként vehette át a Széchenyi István Egyetem Díszpolgára címet. 

Némethné Farkas Kata 1986 óta munkatársa az intézménynek, 2015-től a Felnőttképzési és Kompetenciafejlesztési Központ vezetője. Vezetői és oktatói munkája mellett a Szenátus nem oktatói közösségének képviselője, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete egyetemi alapszervezetének titkára, a Családbarát munkahely program koordinátora. Némethné Farkas Kata az intézmény céljait támogató, az egyetem fejlődését és eredményességét nagymértékben segítő, példamutató tevékenysége elismeréseként Pro Universitate díjat vehetett át. 

Ezt az elismerést kapta Radek József, a Palatia Nyomda és Kiadó Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is. A cég 1993-as alapítása óta Győr meghatározó nyomdai szolgáltatója, az egyetem tankönyvei, jegyzetei, segédletei, a Széchenyi Alumni Magazin és más exkluzív kiadványok minőségi megvalósítója. A díjazott az intézménnyel fennálló három évtizedes együttműködés kulcsszereplője.  (Forrás: SZE)

Radek
Az egyik díjazott Radek József és a díjátadó egyetemi vezetők. - Fotó: Adorján András
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
lakás

Ennyi üres lakást talál a településeken

MÁV

A MÁV elkészült a felújítással, visszaáll a menetrend

kvíz

MESTERKVÍZ XXXIII. – Most légy okos!

Spar

Bővült a zárva tartó boltok listája

ETO

Ne menjen vasárnap szurkolni az ETO-nak!

Albert Kázmér

Az újjászületés korszaka a mosonmagyaróvári karon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.