Helyi hírek

Előnnyel érkeznek a Széchenyi-egyetemre az Audi-iskola diákjai

Győr | Az Audi Hungaria Iskolaközpont duális szakképzésének tanulói a Széchenyi István Egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.
Új Szó Nálunk

2024. május 11. 15:00

szerződés
Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alapító elnöke, dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, Andreas Gering, az Audi Hungaria Iskolaközpont főigazgatója, Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Kauschitz Emil, a kuratórium elnökhelyettese az ünnepélyes aláíráson. - Fotó: Dudás Máté

A Széchenyi István Egyetem az elmúlt időszakban számos technikummal kötött megállapodást, ennek keretében az országban elsőként előzetes hallgatói jogviszonyt is kínál technikumi diákoknak.

Az intézmény most két éve írta alá a Győri Szakképzési Centrum és az Audi Hungaria Zrt. vezetőivel azt az együttműködési megállapodást, amellyel létrehozták a Győri Tudástranszfer Központot. A központ célja a szakképzésen alapuló életpályamodell vonzóbbá tétele, valamint az átjárhatóság megteremtése a szakképzés és a felsőoktatás között gyakorlatorientált, a munkaerőpiac igényeihez igazodó oktatás biztosításával. Ezzel a törekvéssel is egybecseng a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Iskolaközponttal kötött megállapodása, amelynek keretében az iskola duális szakképzésének tanulói beszámíttathatják végzettségüket egyetemi tanulmányaik során.

Az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus szakmát sikeres szakmai vizsgával záró tanulóknak az egyetemen a gazdálkodás és menedzsment alapszakon, valamint a kereskedelem és marketing alapszakon nyílik lehetőségük a kreditbeszámításra.

Ezen felül a duális gyakorlati képzést egyenértékűként ismeri el az egyetem a két szakon kötelező gyakorlati félévvel.

Mérföldkőhöz érkeztünk iskolánk szakképzésének történetében. A Széchenyi István Egyetemmel korábban megkötött stratégiai partnerségünk keretében új lehetőséget teremtünk diákjaink számára életpályájukban – fogalmazott Kauschitz Emil, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyettese. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az együttműködés létrejöttéhez, az egyetem és az iskola közti partnerség további szélesítéséhez.

Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alapító elnöke kuriózumnak nevezte a két intézmény közt létrejött megállapodást. Az együttműködés a végzős diákok számára olyan folytonosságot biztosít a képzésükben, amely elismeri és beszámítja az addig megszerzett tudásukat, és amelynek révén a győri egyetemen folytathatják karrierútjukat – húzta alá. Kiemelte, az Audi Iskola különleges intézmény, ahonnan sokra hivatott fiatalok kerülnek ki, és tudásukat, képességeiket a Széchenyi-egyetemen kamatoztathatják tovább. (Forrás: SZE)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Tóth PÉter

Ő vezeti majd Pintér Bence kabinetjét

hori

A bak fókuszáljon a hosszú távú céljaira!

kvíz

KVÍZ: Rövid vagy hosszú

szúnyog

Ezeken a helyeken lesz ma szúnyogírtás

gazpacho

Mit főzzek? Gazpachót!

futár

Ezt tudnia kell a diákoknak, ha dolgozni akarnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.