Helyi hírek

Már számolják a szúnyogokat

Győr | A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez. Rendelkezésre állnak mind a biológiai mind a kémiai gyérítéshez szükséges irtószerek, felszerelések és berendezések – közölte a városüzemeltető társaság.
Új Szó Nálunk

2024. április 18. 13:00

szúnyog

Megtörtént a Győr közigazgatási területén megtalálható szúnyoglárva-tenyésző helyek, valamint az ott élő szúnyogfajták feltérképezése, és a populáció aktuális helyzetét is folyamatosan figyelemmel kísérik. A kezeléseket megelőző csípésszámlálásokat és lárvaellenőrzést több szakember bevonásával már az elmúlt hetekben megkezdték, és folyamatosan zajlik a területek vizsgálata. Az eredményről tájékoztatják a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának munkatársait, és javaslatot tesznek a szükséges beavatkozásra. A szezon során folyamatosan figyelemmel kísérik a szúnyogok számának alakulását.

A szakemberek által a Győr-Szol Zrt. számára megküldött jelentések megállapították, hogy a korábbi csapadékhullások és folyóáradások következtében kialakult „ártéri és egyéb erdőterületeken visszamaradt vízállások területe tovább csökkent, azok érdemi humán ártalom kialakítására nem alkalmasak”. Ezért a kiterjedt biológiai gyérítések megtartását egyelőre nem tartják szükségesnek.

A szolgáltató munkatársai és a szúnyoggyérítési tevékenységbe bevont külsős szakemberek a vizes élőhelyek és az időjárás változását napi rendszerességgel figyelemmel kísérik. Amennyiben a körülményeknek kedveznek a szúnyoglárvák szaporodásának, azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket. 

A kis vízfelületeken fejlődő szúnyogok elleni hatékony védekezés érdekében szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a magánszemélyeknek is érdekük a szúnyogok szaporodásának akadályozása otthonukban. Fontos, hogy mindenki szüntesse meg otthonában azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik – hívja fel a figyelmet a cég és tanácsokat is ad a védekezéshez:

  • Az udvaron tárolt vödröt, kannát, talicskát, gyermekjátékot, stb. úgy fordítsa, tárolja, hogy abban az esővíz ne tudjon összegyűlni.
  • Az állatok itatóvizét ne csak utántöltse, hanem rendszeresen cserélje friss vízre.
  • Az esővízgyűjtő hordót, víztárolót, stb. fedje le vagy sűrű hálóval takarja le.
  • Az ereszcsatornát, vízelvezető árkot tartsa karban, hogy a csapadékvíz elfolyhasson.
  • A takaróponyvát, mezőgazdasági fóliát, stb. olyan módon terítse le, hogy a víz ne álljon meg rajta.
  • Ne hagyja, hogy a virágcserepekben hosszabb ideig víz álljon. A temetői virágvázát töltse fel apró kaviccsal, sóderral vagy homokkal és erre öntse a vizet.
  • Ne tároljon a szabadban szétszórtan olyan hulladékot, pl. gumiabroncsot stb. melyben a víz összegyűlhet.
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Per Johansson marad az Audi ETO edzője

tokány

Mit főzzek? Sertés tokányt!

kvíz

MESTERKVÍZ LV.: Kossuthtól Kodályig

ovifoci

Minél több gyermeket kell sportolásra ösztönözni

iskola

Valós kép a magyar oktatás jelenéről és jövőjéről

szig

Szavazni csak érvényes okmánnyal lehet, még van idő elintézni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.