Helyi hírek

Rektort keres a Széchenyi-egyetem

Győr | Prof. dr. Friedler Ferenc megbízatása 2023. december 31-én lejár, ezért a fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány pályázatot írt ki az intézmény rektori tisztségére 2024. január 1-jétől hároméves időtartamra. A kiírás szeptember 18-tól elérhető, a pályázatok a felhívás megjelenésétől számított 30 napig nyújthatók be.
Új Szó Nálunk

2023. szeptember 21. 17:00

SZE
- Fotó: SZE

A Széchenyi István Egyetem Alapító Okirata szerint a rektori pályázatot a fenntartó írja ki. Prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke erre figyelemmel felkérte az egyetem vezetését, hogy a belső szabályzatoknak megfelelően, a Szenátus részvételével készítse elő a rektori pályázat kiírásának tervezetét.  Az elkészült tervezetet az alapítvány kuratóriuma egyhangúlag, változtatás nélkül elfogadta. 

Tekintettel arra, hogy prof. dr. Friedler Ferenc rektori megbízása 2023. december 31-ig hatályos, az új rektor 2024. január 1-jétől töltheti be tisztségét. A kiírás szeptember 18-án megjelent az egyetemi honlapon, a kinevezés három évre szól.  

A pályázati kiírás rögzíti, hogy a rektor az egyetem oktatási és kutatási feladatok irányításáért felelős vezetője és képviselője, a Szenátus elnöke. Ebben a minőségében az intézmény életével kapcsolatosan dönt minden olyan kérdésben, melyet jogszabály, az Alapító Okirat, a szervezeti és működési szabályzat vagy a kollektív szerződés nem rendel más személy vagy testület hatáskörébe.  

A rektor feladata és felelőssége többek között az egyetem képzési, tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységének megszervezése, irányítása, a Szenátus elnöki feladatainak ellátása. Koordinálja a felsőoktatási intézmény oktatási, kutatási együttműködéseit más felsőoktatási intézményekkel, a felsőoktatás országos szervezeteivel és testületeivel, felelős az oktatási és kutatási kapcsolatokért, együttműködésekért.  

A pályázónak rendelkeznie kell mesterfokozattal és szakképzettséggel, egyetemi tanári kinevezéssel, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerinti tudományos fokozattal. A feltételek között szerepel legalább 15 év felsőoktatási intézményben szerzett szakmai tapasztalat és legalább öt év vezetési, egyetemi vezetői gyakorlat is. A pályázati kiírás rögzíti továbbá az elbírálás szempontjait, a pályázat tartalmi követelményeit és szükséges mellékleteit. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
gesztenyés gombaleves

Mit főzzek karácsonykor? I. – Gesztenyés gombaleves

okostankönyv

Okostankönyvek egyéni tanuláshoz

KVÍZ

KVÍZ: A fele nem igaz

Mikulás

Hurrá, jófejséget hozott a Mikulás! (GALÉRIA)

covid

Támad a Covid?

nyelv

Emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.