Haza és nagyvilág

2024-re állhat helyre a magyarországi újautó-piac

Magyarország | A magyarországi újautó-piac 2024-re állhat helyre, amikor a megrendelt autókat a kereskedők már tervezhetően tudják átadni a vevőknek, és megszűnhet a bizonytalan várakozási idő – mondta Németh Balázs, a Porsche Hungaria (PH) ügyvezető igazgatója.
Új Szó Nálunk

2022. december 9. 08:30

Porsche

A német Volkswagen csoport márkáit importáló cég vezetője szerint a jövő évben javulhat a magyarországi újautó-piac ellátottsága, és csökkenhet a megrendelt autókra a várakozási idő a nyugat-európai piacon kialakuló recesszió következtében, mivel nagy számban érkezhetnek meg és kerülhetnek forgalomba a 2021-22-es években megrendelt járművek. A jövő évet egyidejűleg még sújtani fogják a szállítási bizonytalanságok – tette hozzá. 

A Porsche Hungaria 2022-ben mintegy 30 ezer új személyautót és kisteherjárművet értékesített. Egy évvel korábban az importőrhöz kapcsolódó márkakereskedések 28 789 autót adtak el. A javulást Németh Balázs elsősorban azzal magyarázta, hogy két fontos márkája, az Audi és a Volkswagen megfelelő mennyiséggel tudott reagálni a megrendelésekre. 

A Porsche Hungariához tartozó márkák eladásainak 75 százaléka céges, a többi magán megrendelés. Az eladott járművek mintegy 60 százaléka a piaci trendnek megfelelően városi terepjáró (SUV) modell volt. 

A PH hálózatához jelenleg 55 értékesítési pont és 72 szervizpont tartozik. Németh Balázs arról számolt be, hogy jelenleg nincs szó a hálózat szűküléséről, megjegyezte azonban, hogy a megnövekedett rezsiköltségek veszélybe sodorhatnak telephelyeket. 

A Porsche Hungaria Kft. a Volkswagen konszern márkáinak (Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen, Volkswagen haszonjárművek, MOON elektromosautó-töltő rendszerek) magyarországi importőre, emellett használtautó-üzletága a Das WeltAuto. 

A Porsche Hungaria Kft. nettó árbevétele tavaly elérte a 400,8 milliárd forintot a 2020. évi 361 milliárd forint után. Adózás előtti eredménye 2021-ben 6,09 milliárd forint, 2020-ban 5,19 milliárd forint volt. (Forrás: MTI) 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kvíz

KVÍZ: Mi a fővárosa ennek az országnak?

hajléktalan

Nem életveszélyt okozó testi sértés, hanem nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete

roller, közlekedés

Mérje le a rollerét, hogy megtudja, kell-e kötelező biztosítás

sport

Marco Rossi keretet hirdet az EB-re

hori

A rák ma érzelmileg kiegyensúlyozottabb lehet

sex

Haragosára küldte a sexéhes netezőket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.