Haza és nagyvilág

Sopronban még senki sem panaszkodott az ügyeleti rendszerre

Sopron | A soproni önkormányzathoz nem érkezett panasz az átalakított orvosi ügyeleti rendszerrel kapcsolatban. Ez is kiderült a csütörtöki közgyűlésen, ahol vita volt, izgalom nem. Rábaköz egyik köztiszteletnek örvendő egykori evangélikus lelkészéről viszont utcát neveztek el Sopronbánfalván.
Nagy Márta

2023. március 30. 17:30

közgyűlés sopron március
Ha a városháza díszterme mesélni tudna... Néha jobb, hogy nem tud. Vannak olyan viták, amiket jobb elfelejteni. 

"Vettem a fáradságot és megnéztem az ügyelet működését. Sopronban mindenki biztonságban van" - jelentette ki Farkas Ciprián polgármester az egészségügyi alapellátási törvényhez igazított helyi rendelet tárgyalásakor, miután Jakál Adrienn (Párbeszéd) erre rákérdezett. Az önkormányzathoz nem érkezett ez ügyben panasz.

A Soproni Tankerületi Központ négy intézményében lesz változás, ezeket a képviselő-testület véleményezhette. A soproni zeneiskola a következő tanévtől jazz-zene oktatást indít fafúvós, billentyűs, pengetős, ütős és vokális tanszakokkal.  A Lackner-iskola a Nyitott Világ Fejlesztő Iskolában alkalmazott speciális  pedagógiai gyakorlatot alkalmazva az általános iskolai alapfeladat mellett sajátos nevelési és hátrányos helyzetű, lemorzsolódással veszélyeztetett diákok részére felzárkóztató nevelési programot indít az erdei iskolai telephelyén. A Petőfi-iskola a többségi oktatásban együtt tanítható sajátos nevelési igényű diákok létszámát emeli meg negyvenről hatvanra, a Tóth Antal-iskola pedig a kárpitos képzését törli. Ezekről nem nagyon volt szó, viszont parttalan politikai viták alakultak ki a pártérdekekről, a múlról, egymásról, Gyurcsánról - szóval a szokásos...

Sümeghy József sétánnyal bővül a város, miután Bánfalva településrészen elneveztek egy eddig névtelen közterületet. Sümeghy József  1920. június 2-án született Rábcakapiban, gimnáziumi tanulmányait a fasori evangélikus gimnáziumban, majd a soproni líceumban végezte. 1953 júliusában a vadosfai evangélikus gyülekezet hívta meg lelkészének, ahol negyvennégy éven át végezte szolgálatát.

A Csengery út 106. szám alatti társasházat, az abban  található, de már kiürített lakásokkal együtt értékesítésre kínálta az önkormányzat, a pályázatra beérkezett ajánlatok elbírálása is a közgyűlés napirendjén szerepelt. Két cég jelentkezett , 66, illetve 69 millió forinttal tettek ajánlatot. A magasabb összeget kínáló szombathelyi cég, az N-H-Bau Ingatlan Kft. vásárolhatja meg az ingatlant. 

Az elkészült  Innovációs és Technológiai Centrum területén elhelyezkedő inkubátorház helyiségeinek pályázati hasznosítása volt a téma, amivel kapcsolatban Németh Imre (MSZP) kérdezett: mi alapján határozták meg a megcélzott ágazatokat, volt-e egyeztetés az Soproni Egyetemmel? Kiderült, nem egyeztetett senki az egyetemmel... Az ágazati feltételeket pedig nem az önkormányzat, hanem a pályázat kiírója, azaz az unió  határozta meg. Ezek után Németh Imre javasolta, hogy a pályázatokat elbíráló bizottságba vegyék fel dr. Alpár Tibort, a Soproni Egyetem innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettesét. A titkos szavazáson viszont a többség nem támogatta ezt.

Februárban megszüntették a Soproni Vízmű Zrt.-vel a csapadékcsatorna üzemeltetési szerződést, most újra megbízták a vízművet a karbantartási feladatokkal... Nem volt ezzel kapcsolatban sem kérdés, sem hozzászólás...

Önkormányzati tulajdonú beépítetlen ingatlanokat ad el a város, ezzel kapcsolatban Németh Imre felvetette bérlakások építésének szükségességét. Farkas Ciprián polgármester erre kijelentette, ha lesz erre uniós forrás, majd élnek a lehetőséggel...

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mosoni-Duna

Szabályozni kell a vízi közlekedést

kvíz

KVÍZ: Bojkottál a negédes szubrett

munkahely

A fiatalok fele munkahelyet váltott idén

csúszás

Ha csúszik, beindulnak a gépek

zsinagóga

Adventi koncertek a zsinagógában

sport

Rangadók napja ez a vasárnap

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.