Helyi hírek

Izgalmas évad előtt a Győri Balett

Győr | Öt premierrel készül a Győri Balett a 2023/2024-es évadra, amelyben felújított darabokat is műsorra tűznek – mondta az évadnyitó társulati ülésen a társulat igazgatója kedden a Győri Nemzeti Színházban.
Új Szó Nálunk

2023. szeptember 5. 15:00

balett
Műsoron marad a GisL is. - Fotó: Győri Balett

Velekei László hangsúlyozta: folytatják a Markó Iván-i örökséget, ami szerint "a közönségünkkel válik egy teljes egésszé a művészetünk", mert ez teret enged annak, hogy a táncművészetet több stílusban is kipróbálják. Fontos, hogy minőségi, ugyanakkor mégis színes előadásokat hozzanak létre – fűzte hozzá. 

Elmondta, hogy október 27-én mutatják be Győrben a felújított A skarlát betű című darabot, amelyet "drámaibbá és hatásosabbá" tettek. December 12-én a Müpában a Budafoki Dohnányi Zenekarral a Planéták című előadást mutatják be. 

Győrben december 22-én a Győri Filharmonikus zenekarral egy úgynevezett minipremiert tartanak, ahol a már műsoron lévő Passage és a Bolero című darabok mellett a Négy évszak című előadást is megismerhetik a nézők. A Kisfaludy-teremben az Abigélt, a legkisebbek pedig A kockásfülű nyúl bemutatóját is láthatják az idei évadban. 

Műsoron marad az Antigoné, az Egy lépéssel közelebb, a GisL a Romance, a Movements to Stravinksky, Mimi, az Anna Kerenina, a Passage, a PianoPlays, a Bolero, a Peer Gynt, a Kippkopp és Tipptopp, a Kippkopp karácsonya, a Maszkabál, a Maszkabál 2, valamint a Max és Móric című darabok. 

Velekei László kiemelte, hogy az idei évad is izgalmas lesz, hiszen Győrön kívül fellépnek még több alkalommal a fővárosban, Pécsett, Gödöllőn, Komáromban, Romániában, Törökországban, Szerbiában, Kolumbiában és várhatóan Dél-Koreában is. 

Az igazgató beszélt arról is, hogy idén elindítják a Mini balett című tanfolyamot is. Szalai Judit, a Mini balett tanfolyam szakmai felelőse elmondta, hogy a foglalkozásokra öt és nyolc év közötti gyermekeket várnak heti rendszerességgel a színház balett termébe. A tanfolyamon a legkisebbek a klasszikus balett alapjaival ismerkedhetnek meg. 

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) azt hangoztatta, hogy a Győri Balett a város jelképének számít, amely nemcsak az országban, hanem a világban is növelni tudja a város ismertségét, varázsát. Hozzátette: a város eltökélt, hogy segítse a társulat munkáját. (Forrás: MTI) 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
voks

Győrött ötszáz ajánló kell a polgármester-jelöltséghez, Cséren elég egy

hori

A mérlegnek ma kiemelt figyelmet kell fordítani a kapcsolataira

kvíz

KVÍZ: Milyen hangszeren játszik?

ETO

Nagy a tét Norvégiában az Audi ETO számára

harcsa

Mit főzzek? Süss halat!

fásítás

Folytatódik a települések fásítása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.