Haza és nagyvilág

Ők lettek a Virtuózok V4+ idei legjobbjai (VIDEÓVAL)

Magyarország | Heteken át tartó izgalmak után kiderült, hogy Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia tíz versenyzője közül ki az az öt tehetség, aki a komolyzenei tehetségkutató idei nyertesként térhet haza, és ki a szupergyőztes. Eláruljuk: Dávid Roland Mózes a magyar nyertes, Patricija Avšič a szupergyőztes.
Új Szó Nálunk

2022. december 17. 16:00

Virtuózok
Öt ország hét tévécsatornáján egyszerre, egy időben láthatták a nézők a Virtuózok V4+ Szlovénia versenyét. Milliók ültek a készülékek előtt.

Tehetséges fiatalok, csodás előadások, felemelő pillanatok – ez volt a Virtuózok V4+ Szlovénia évada. A fináléban Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Szlovénia két-két fiatal klasszikus zenei tehetsége vívott párbajt a nemzetközi zsűri előtt. Dávid Roland Mózes és Somogyi Levente (Magyarország), Ondřej Toman és Roman Červinka (Csehország), Klára Valentovičová és Mário Gecašek (Szlovákia), Maciej Kasperek és Paweł Libront (Lengyelország), valamint Evelin Greblo és Patricija Avšič (Szlovénia) lenyűgözte a zsűritagokat, akik többször is állva tapsolták meg a produkciókat.

Miklósa Erika világhírű operaénekes, a horvát sztárcsellista, HAUSER, Guy Pratt, a Pink Floyd basszusgitárosa, Harvey Goldsmith nemzetközileg elismert producer, Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros, Eugene Kohn karmester, valamint a szuperzsűri, Maestro Plácido Domingo titkos szavazással döntött a győztesekről. 

Az eredményhirdetés előtti felfokozott percekben extra produkcióként HAUSER sztárcsellista a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli fiával, Matteo Bocellivel lépett színpadra, és drámai erővel adták elő a Caruso-t. 

A tehetségek olyan kimagaslóan teljesítettek, hogy a szlovák versenyzőknél szavazategyenlőség alakult ki, így a Maestro döntött a végeredményről. 

Az öt ország győztesei: Dávid Roland Mózes - zongora (Magyarország), Roman Červinka - hegedű (Csehország), Klára Valentovičová - furulya (Szlovákia), Maciej Kasperek - fuvola (Lengyelország) és Patricija Avšič – hegedű (Szlovénia) egyenként bruttó tízezer Eurót, egy közös Hungaroton lemezfelvételt, valamint fellépési lehetőséget nyert Maestro Plácido Domingo koncertjén 2023. március 4-én Budapesten, az MVM Dómban. 

A második helyezettek sem távoztak üres kézzel, egy-egy Hollóházi porcelánhegedűvel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával közös koncertlehetőséggel gazdagodtak.

Maestro Plácido Domingo nem tudott személyesen részt venni a versenyen, de az elődöntőt és a döntőt is követte online. A tehetségkutatóban nyújtott teljesítménye alapján kiválasztott egy olyan versenyzőt, aki bár nem jutott a döntőbe, a Maestro méltónak tartja arra, hogy támogassa fejlődését. A szlovén szaxofonos, Maksim Gal Šehić különdíjként bruttó háromezer Eurot és névre szóló Virtuózok hegedűt kapott, amit Plácido Domingo Jr. adott át.

Emellett pedig a műsor nemzetközi szériájában először a versenyzők is szavaztak arról, hogy ki legyen a Best of Talents díjas, azaz a szupergyőztes. A Best of Talents díjat Patricija Avšič (Szlovénia) kapta, aki egy világsztárral együtt adhat koncertet a HAUSER és Harvey Goldsmith által közösen alapított HAUSER Virtuosos Talent Managament jóvoltából.

Az elmúlt négy hétben öt ország hét tévécsatornáján egyszerre, egy időben láthatták a nézők a Virtuózok V4+ Szlovénia versenyét, mely adásonként akár 70 millió emberhez is eljutott. A Virtuózok V4+ jövőre is folytatódik, hogy újabb klasszikus zenei tehetségeket fedezhessen fel, akik nagy hatással lesznek a jövő komolyzenéjére.

A magyar nyertes, a tehetséges Dávid Roland Mózes zongorajátékát is érdemes újra megnézni: 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hori

A nyilasnak ma inspiráló találkozásokban lehet része

szél

Akár viharos szél is jöhet

kvíz

KVÍZ: Nagy magyarok czirkalmas névvel

karfiol

Mit főzzek? Rakott karfiolt!

telefon

A gyermekek világa egyre inkább virtuálissá vált

benzin

Nagypénteken kis árváltozás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.