Haza és nagyvilág

Újabb kórház a Széchenyi-egyetem partnerei között

Győr, Kaposvár | Együttműködési megállapodást kötött a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal a győri Széchenyi István Egyetem, valamint fenntartó alapítványa.
Új Szó Nálunk

2023. július 28. 15:00

SZE
Prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Inczeffy István, a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója és dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese. - Fotó: Májer Csaba József

A július 26-án, Kaposváron kötött stratégiai együttműködés dokumentumát dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, prof. dr. Palkovics László, az alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Inczeffy István, a kórház főigazgatója látta el kézjegyével.  

„Az egészségtudomány már huszonöt éve jelen van az intézmény képzései között. A tudományterület technológiai fejlődéséhez szeretnénk nagymértékben hozzájárulni, amelyben fontos lépés a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal, valamint a Semmelweis Egyetemmel létrejött együttműködés után a kaposvári kórházzal kötött megállapodásunk” – fogalmazott prof. dr. Palkovics László. 

Dr. Kovács Zsolt a gondolatmenetet folytatva kiemelte: „Azért hozzuk létre egészségtechnológiai kompetenciaközpontunkat, illetve azért fejlesztünk egészségügyi szolgáltatásokat, hogy az e területeken elért eredményeinket hasznosítani tudjuk. Ebben fontos stratégiai partnerünk lehet a Kaposi Mór Kórház. Oktatási palettánkat új képzésekkel tervezzük színesíteni, ilyen a közeljövőben induló egészségügyi menedzser mesterképzés, amelyben a kaposvári kórház szakemberei is szerepet vállalnak” – emelte ki. 

Dr. Inczeffy István, a kórház főigazgatója kifejtette, az együttműködés hangsúlyos eleme az a közös oktatási program, amely az orvos-, az egészség-, a gazdaság-, a pedagógiai és az állattudományok terén új, akkreditált képzések elindítását célozza angol és német nyelven is. „Az egyetemen tervezett egészségügyi menedzser képzésben a kaposvári kórház munkatársai tantárgyfelelősként és oktatóként vesznek részt. Intézményünk emellett a képalkotó diagnosztikában elért hazai és nemzetközi eredményeinek felhasználásával támogatja a győri radiográfus képzés indítását” – sorolta a főigazgató.  

Elmondta, a partnerség az oktatáson kívül kiterjed a kutatás, a kutatási pályázatok és az egészségügyi szolgáltatások területére is.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sült

Mit főzzek? Sült karajt!

web

Fertő egyenes adásban

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

angol

Az angol nyelv a legfontosabb

társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.