Helyi hírek

Szívecskéket is kaptak a sopronkövesdi óvoda sztrájkoló dolgozói

Sopronkövesd | A teljes alkalmazotti kör sztrájkolt a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodában, de teljes nyitva tartással fogadták a gyermekeket az elmúlt héten. A családok azzal mutathatták ki támogatásukat, hogy egy vagy esetleg több napra is otthon tartották gyermekeiket. A település nagy része támogatta az óvodai sztrájkot.
Nagy Márta

2023. január 30. 16:00

szivecskék az óvónéniknek
A legkedvesebb gesztust egy kisfiú közvetítette az óvoda dolgozói felé. A pálcikákra tűzött szívecskék mellé ráadásul azt mondta: "Köszönöm, hogy vagytok nekem!"   

Az óvoda valamennyi kommunikációs csatornáján közreadták álláspontjukat  a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda dolgozói a pedagógus demonstráció kapcsán, és kérték a szülők támogató hozzáállását. A családok nagy többsége pozitív magatartást tanúsított - értékelte az elmúlt hetet az óvoda közössége. A közösségi oldalakon kommentekben, a település utcáin a személyes találkozások során az óvoda dolgozói érezhették, hogy Sopronkövesd mellettük áll. Az intézménybe 75 kisgyermeket látnak el, de a sztrájk ideje alatt a legmagasabb napi létszám 35 volt, sőt, a hét végéhez közeledve már harminc alá csökkent a kicsik száma. 

- Külön örültünk annak, hogy a települést is foglalkoztatta a dolog és beszéd téma volt az óvodai sztrájk. Megállítottak bennünket az utcán és gratuláltak a kollektív kiálláshoz. Nemcsak a fiatalok között akadtak támogatóink, hanem az idősebb generáció részéről is.  Az ő életükben még megbecsült ember volt a társadalomban a tanító és tisztelték tudását, hivatását. Az idősebbek élettapasztalatukat is belefoglalták a véleményalkotásukba és szívesen meséltek tanulóéveikről. Öröm volt számunkra, hogy a település valamennyi korosztálya érdeklődést mutatott a pedagógusok demonstrációja és célkitűzéseik felé. Mi itt Sopronkövesden úgy tapasztaltuk, hogy a lakosság részéről támogattak bennünket - foglalták össze tapasztalataikat az óvoda munkatársai. 

A sztrájk technikai kivitelezésénél a zavartalan gyermekellátásra és a sztrájkban való részvétel biztosítására fordították a hangsúlyt. A munkaidejének felét minden dolgozó munkával, másik felét sztrájkkal töltötte. Az óvodások felügyelete és alapellátása mellett a nagycsoportosok iskola-előkészítő foglalkozásait és a kötelezően előírt fejlesztő foglalkozásokat tartották meg. 

tornaóra a kövesdi oviban
A gyerekeket nem érte hátrány a sztrájk napjaiban sem. 

Az intézmény fenntartója, a sopronkövesdi önkormányzat is  figyelemmel kísérte a tiltakozást, de mint az óvónőktől megtudtuk, semmiféle figyelmeztetést, negatív megnyilvánulást nem tapasztaltak a részükről.  

Az óvoda múlt heti sztrájkjával nem zárta le a tiltakozást, a közeljövőben soproni demonstrálókkal találkozva és átbeszélve a lehetőségeket, folytatják véleményük kinyílvánítását. 

A sopronkövesdi demonstrálók kedves történetekkel is gazdagodtak a sztrájk alatt. A legkedvesebb gesztust egy kisfiú közvetítette az óvoda dolgozói felé. Szülei tizenegy, pálcikára rögzített szívecskével indították a hét közepén óvodába, amit a kisfiú csillogó szemmel át is adott az óvoda tizenegy dolgozójának, miközben azt mondta: "Köszönöm, hogy vagytok nekem!"   

(A fotókat az óvodától kapta szereszkesztőségünk az érintett szülők beleegyezésével.)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sült

Mit főzzek? Sült karajt!

web

Fertő egyenes adásban

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

angol

Az angol nyelv a legfontosabb

társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.