Sport

Audi ETO: az eredmények mellett a csapat hírnevét is meg kell őrizni

Győr | Általános meglepetést okozott a tegnapi bejelentés, miszerint Bartha Csaba azonnali hatállyal távozik az Audi ETO KC elnöki posztjáról. Néhány hét alatt jutott idáig a klub.
Somodi Géza

2022. március 25. 12:16

ETO
A csapat egységének megőrzése mindennél fontosabb - Fotó: Győri Audi ETO KC

Így már érthető, hogy miért tűnt búcsúzkodásnak az, ami a szerdai meccs után történt: a szurkolók Barthát éltették, aki le is ment hozzájuk, többekkel kezet fogott, ölelkezett, közös fotók készültek. Miként Bartha a csapattal is készített közös képet. És így már az is jobban érthető, miért zárkózott el az elnök mindennemű nyilatkozattól, egyetlen kérdésünkre sem válaszolt, a legártatlanabbakra sem. Azaz mégis. Arra a kérdésre, hogy megérintette-e a szurkolók kiállása, annyit mondott: „Meg”.  Ez egyébként kívülről is látszott. 

Úgy értesültünk, hogy a gazdasági társaság megalakulásáig a klubot Endrődi Péter és Vanyus Attila vezeti. Mindketten elnökségi tagok: Endrődi a polgármester kabinetfőnöke, Vanyus pedig örökös tiszteletbeli elnök, közismert, hogy ő rakta le a mostani sikeres klub alapjait, s talán a lábazatát is. 

A legújabb fejlemény már azért is meglepő, mert két napja került nyilvánosságra, hogy a (most már csak volt) elnök közös megegyezéses távozás esetén 2x30 havi végkielégítést kap, s ezt többen sokallták. Például a felügyelő bizottsági tag Morvay László és a polgármester, jelenleg még elnökségi tag Dézsi Csaba András is. Az ügy újratárgyalásának lehetőségéről és szükségességéről jöttek hírek. Erre kiderült, hogy ami korábban elfogadhatatlanul nagy összeg volt a júniusi elválás esetére, az azonnali távozásnál már elfogadható.  

Másrészt azért meglepő ez a gyors váltás, mert idény közben történik. A lehető legrosszabbkor, hiszen a csapat az év legfontosabb periódusának indul neki: áprilisban a bajnoki cím szempontjából döntő meccset játszik a Ferencvárossal, aztán a Bajnokok Ligája négyes döntőjéért vív két találkozót, májusban jön a magyar kupa négyes döntője, majd június elején remélhetően a Bajnokok Ligája final four. Csak remélni tudjuk, hogy a játékosokban nem hagy nyomot a mostani vihar. És azt is reméljük, hogy minden érintett számára a csapat jó szereplése az elsődleges. 

A szurkolók egyik félelme, s ezt több internetes fórumon is lehet olvasni, hogy mi lesz, ha az Audi esetleg megvonja a támogatását. E kérdésben az Audi Hungaria egyértelmű jelzést tett, minapi éves sajtótájékoztatójukon Alfons Dintner, az igazgatóság elnöke kijelentette, továbbra is készek támogatni a kézilabda csapatot, fel sem merülhet, hogy kiszálljanak.  

De nem szabad a német cégre leszűkíteni a kérdést, hiszen számos kisebb-nagyobb szponzora van a klubnak, ők együtt adják össze a csapat működéséhez szükséges anyagiakat. Több támogatóval is beszéltünk az elmúlt napokban. Azon túl, hogy természetesen némi aggodalom van bennük, általánosan elmondható, hogy amíg jönnek az eredmények, amíg jó a csapat, támogatják azt.  

Jelenleg a támogatóknak is vannak képviselői az elnökségben, azaz a döntésekbe bele is tudtak szólni. A gazdasági társaság megalakulásával valószínű, erre jóval kevesebb eszközük lesz. De többen is elmondták, azt várják az új felállástól, mint amit eddig: jó játékot és eredményeket. És persze azt, hogy a csapat jó híre is megmaradjon. Jelentős, huzamosabb idejű reputáció vesztés esetén nyilván mindenki átgondolná az együttműködés folytatását. A jó hírnév megőrzése lesz tehát az egyik faladata a majdani vezetésnek, bárki legyen is az. Ezt várják a támogatók és a szurkolók is. 

Vanyus Attila a csapat honlapján közleményt adott ki, melyben leszögezi, hogy az ETO stabil lábakon áll, a klub működése zavartalan, a csapat dolgozik tovább. Egyben kéri a szurkolókat, hogy „ebben a megváltozott helyzetben is támogassák tovább a csapatot és szurkoljunk közösen a Győri Audi ETO KC sikereiért”.

A közlemény itt olvasható.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
palacsinta

Mit főzzek? Gombás palacsintát!

útépítés

Autósok figyelem, itt várható torlódás!

kvíz

KVÍZ: Könnyű, mint a pihe

benzinár

Semmi izgalom a kutakon

kmion

Ez történik, amikor elalszik a kamionos (VIDEÓ)

sport

Focimeccsek a Vasastól a Liverpoolig

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.