Sport

Audi ETO – Ferencváros a BL Final4-ban? Ön milyen sorsolást szeretne? Szavazzon!

Magyarország | A hétvégén kialakult a női EHF Bajnokok Ligája négyes döntőjének mezőnye. A győriek erőt demonstrálva léptek tovább. Az Új Szó Nálunk szavazásán 5 százalék gondolta úgy, hogy az FTC-Rail Cargo továbbjut. Nekik lett igazuk. Kedden sorsolás.
Somodi Géza

2023. május 8. 19:00

bl

A legjobb négy közé jutásért folytatott csatákból három összecsapáson a papírforma jött be, egy hozott meglepetést, de nagyot. (A tippelésünk eredményét itt lehet megnézni.)  

A Vipers Kristiansand – Rapid Bucuresti meccsen eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok a visszavágón. A 38. percben még a Rapid vezetett egy góllal, a 40. percben vette át a vezetést a Vipers, és megállíthatatlan volt: 12 perc alatt tízet tett közé, így kettős győzelemmel, magabiztosan jutott tovább. 

A Győri Audi ETO KC egy percig sem hagyott kétséget a szombati találkozón afelől, hogy ki jut tovább. Az ETO az Odense-ben aratott győzelem után hazai pályán egy 3-0-s kezdéssel megadta az alaphangot. Az előnyt fokozatosan növelte, s a végén már mindenki szóhoz jutott a keretből. Magabiztos továbbjutás volt ez is. 

A végeredményt nézve az Esbjerg is simán került a négy közé a CSM Bucurestivel szemben, kettős győzelemmel. Azonban itt meg kell jegyezni, hogy a bírók belenyúltak a meccsbe: a 37. percben a román csapatból kipirosozták az első meccs legeredményesebbjét, Antzent, aki talán még csak nem is szabálytalankodott. Innentől a dánok átvették a vezetést a szemmel láthatóan elbizonytalanodott hazaiaktól és simán nyerték a találkozót, két győzelemmell kerültek a 4 közé. 

Nem túlzás azt állítani, hogy az év kézilabdás szenzációját okozta a FTC- Rail Cargo Hungaria azzal, hogy idegenben a szükséges 7 góllal legyőzte a Metz-et. Tökéletesen felépített taktikával teljesen elbizonytalanították a meglehetősen nagy arcú franciákat, akik a második félidőben nem tudtak már csapatként működni. Különleges sport a női kézilabda, hiszen ki gondolta volna, hogy a Fradi idén bejut a F4-ba mondjuk a Bietigheimtől elszenvedett 20 gólos vereség után. Aztán a németek a csoportból sem kerültek tovább. A Ferencváros legnagyobb sikerét érte el ezzel, s a meccs után derült ki, hogy Elek Gábor az év végén távozik a csapattól. Érdekes, hogy pont most.

Így tehát két magyar csapat várja a keddi sorsolást. Sokan újabb Audi ETO – Ferencváros összecsapást várnak, mások szerint jobb lenne, ha a két hazai csapat elkerülné egymást a döntőbe jutásért. Kedden este 6 órakor minden kiderül. (A sorsolást a Sport1 stúdiójában rendezik, a tévé 17:45-től közvetíti az eseményt.)

ÖN MILYEN PÁROSÍTÁST LÁTNA SZÍVESEN? SZAVAZZON! 

BL Final4 2023

Választások
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
határhíd

Az áradás miatt lezárták a medvei határátkelőt

trafik

Gyorsan elkapták a tapétavágós rablót

kvíz

KVÍZ: Mi kell még ebbe a mondásba?

áradás

A katonák is emberek a gáton

kistraktor

Dupla haszon: a lopott cuccok vevőit is átverte

e-roller

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés a középpontban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.