Sport

Audi ETO: megvan a két pont, ez a lényeg

Podgorica | WHC Buducnost BEMAX - Győri Audi ETO KC 23-25 (12-14)
Somodi Géza

2022. december 17. 21:53

eto
- Fotó: Győri Audi ETO KC

Rendkívül küzdelmes meccsen, de szinte végig vezetve megszerezte a győzelmet a győri csapat. A montenegróiak egy pillanatra sem adták fel. A győriek nem játszottak jól, de ők is keményen küzdöttek. Az előzmények ismeretében mindenképpen dicséret illeti a játékosokat. 

Ahogy korábban írtuk, kalandos úton jutott el a győri csapat a mérkőzés helyszínére. Először pénteken Győrből Bécsbe utaztak, onnan közvetlen járattal célozták meg Podgiricát. Erős vihar miatt azonban a repülő visszafordult az osztrák fővárosba. Szabó Tamás nemzetközi igazgató a Sport TV-nek elmondta, hogy késő éjszaka kaptak szállást, reggel pedig komoly egyeztetések voltak a nemzetközi szövetséggel, a légitársasággal és a vendéglátó klubbal. Végül úgy döntöttek, hogy kora délután elrepülnek Podgoricába, és kétórás késéssel játszák le a meccset. 

De ez még nem minden, több csomag nem érkezett meg, például a felszereléseket tartalmazók sem. Így például kölcsön mezben, kék-fehérben léptek pályára a győriek. Sőt, több játékos személyes csomagja is elveszett, legalábbis időlegesen. Volt, akinek kontaktlencsét kellet hamarjában előteremteni, ami nem volt egyszerű feladat.  

A meccstől való visszalépés is szóba került, de ezt az Audi ETO nem akarta vállalni, tartva egy esetleges fegyelmi tárgyalásról, ami akár 0-10-es gólkülönbségű vereséggel is végződhetett volna. Bíztak abban, hogy a pályán így is sikerül kivívni a győzelmet. 

A csapat közleményében így fogalmazott: 

A távolról sem ideálisnak nevezhető körülmények miatt fontolóra vettük a mérkőzés halasztásának kérését, illetve mivel ehhez nem kívánt az EHF hozzájárulni, ezért az is felmerült, hogy a sérülések elkerülése végett nem állunk ki a mérkőzésre. 

Mivel szilárdan hiszünk abban, hogy a sport és a mérkőzések végeredménye a pályán kell, hogy eldőljenek, nem pedig a zöld asztalnál, ezért minden hátráltató tényező ellenére úgy döntöttünk, hogy kiállunk a ma esti találkozóra és megküzdünk a győzelemért! 

A két pont megszerzése így is sikerült, ez a legfontosabb. Jellemző, hogy a meccs legjobbjának Armelle Attingrét, a Buducpost kapusát választották, miközben mindkét győri hálóőrnek a számok alapján jobb volt a védési aránya. Ő viszont végig védte a találkozót, és igazából ő tartotta meccsben csapatát. De Solberg két hetesvédése sem volt semmi. A meccs legeredményesebb játékosa Oftedal lett 6 góllal. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
harcsa

Mit főzzek? Süss halat!

fásítás

Folytatódik a települések fásítása

kvíz

KVÍZ: Milyen hangszeren játszik?

tűzifa

Füstbe ment rezsivédelem: a fával tüzelőket nem segíti támogatás

Csernobil

Csernobil 38 évvel ezelőtt: a robbanás már megtörtént, de a világ még nem tudott róla

emberek

Egy év alatt 43 ezerrel lettünk kevesebben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.