Sport

Az Audi ETO hazai rangadóval folytatja a Bajnokok Ligáját (VIDEÓ)

Győr | Kemény meccs vár a Győri Audi ETO KC-ra szombaton a Bajnokok Ligájában. A csoport második helyezettje, a remek erőkből álló Rapid Bucuresti látogat a Rába partjára.
Somodi Géza

2022. december 2. 20:00

ETO
- Fotó: Győri Audi ETO KC

Több ok miatt is komoly küzdelem várható. Egyrészt remek játékosok alkotják a román csapatot. Számos spanyol, francia és román volt vagy jelenlegi válogatott játszik a Rapidban. Talán a legismertebbek Alicia Fernandez, Orlane Kanor, Alexandra Lacrabere és Sorina Grozav. Az utóbbi, 23 éves román átlövőről még biztosan sokat fogunk hallani, látva például az EB-n mutatott teljesítményét. Ne feledkezzünk meg a horvát kapusról, Ivana Kapitanovic-ról és Korsós Dorináról sem, aki az Audi ETO-ban három BL-t is nyert. A legfrissebb igazolásuk pedig a holland Estavana Polman, aki nem mellesleg világbajnok.  

Sokat mond az is, hogy a nemrég véget ért Európa Bajnokságra a klubcsapatok közül a Rapid Bucuresti adta a legtöbb játékost, összesen 11-et! 

A Rapid legeredményesebb játékosa a BL-ben a beálló Eliza Buceschi 25 góllal, őt 24 találattal Sorina Grozav követi, a dobogó harmadik fokára Maria Lopez Herrero állhat fel 17 góllal. 

De ha a Rapid eddigi eredményeit nézzük, azok is tiszteletet parancsolnak. Ők az egyetlen veretlen csapat az egész Bajnokok Ligája mezőnyében ugyanis. Két döntetlenjük van, otthon a Metz, illetve idegenben a Buducnost ellen.  

A győri csapat helyzetét a sok hiányzó nehezíti. A két kismama, Brattset és Despotovic mellet a klub még nem számíthat Line Haugsted és Veronica Kristiansen játékára, valamint Ryu Eun Hee sem tér még vissza az Ázsia Játékokról. Fodor Csenge rehabilitációja jól halad, írja a klub honlapján, Linn Blohm pedig betegségből gyógyul, játékukról csak a mérkőzés előtt dönt a szakmai stáb. Egy csapatra való játékost kélnytelen tehát nélkülözni a győri gárda. Itt érdemes elgondolkodniuk azoknak, aki a szezon elején felvetették, minek ennyi játékost felhalmozni az Audi ETO-ban. 

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik az Audi Aréna Győrben. A meccset a német Christian Hannes, David Hannes játékvezetőpáros vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti. A csapat viszont számít a szurkolók támogatására a helyszínen. Jegyek kaphatók online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon, illetve az Audi Aréna Győr jegypénztárában a meccs előtt. A kapukat a kezdés előtt két órával, azaz 16 órakor nyitják. 

Mindezeket alátámasztja a friss Európa-bajnok Stine Oftedal nyilatkozata:  

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pesto

Mit főzzek? Tésztát!

gázár

Ünnepi rend a Győr-Szolnál

kvíz

KVÍZ: Igazak-e ezek a történelmi állítások?

autópálya

Részegen csalinkázott egy kamionos az autópályán

baba

Az elmúlt egy évben mindenből kevesebb jutott: születésből, halálozásból és házasságból is

rendőrség

Meg akarta ölni volt élettársát a csornai piacon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.