Sport

Az Audi ETO szomorú vereséget szenvedett az Odensétől

Győr | Az Audi ETO KC második félidei mélyrepülése nyomán 35-28-ra kikapott saját közönsége előtt az Odensétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. Ezzel elvesztette idénybeli veretlenségét.
Új Szó Nálunk

2024. október 20. 08:00

eto
- Fotó: Győri Audi ETO KC

Győri Audi ETO KC-Odense HB (dán) 28-35 (16-18)
Lövések/gólok: 50/28, illetve 50/35
Gólok hétméteresből: 5/5, illetve 2/2
Kiállítások: 4, illetve 10 perc

Per Johansson vezetőedző együttese négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a csoportkört, éllovasként fogadta dán riválisát, amely odahaza mindhárom találkozóját megnyerte, idegenben viszont eddig mindkét meccsét elvesztette. A két csapat tizenegyedik alkalommal találkozott egymással a sorozatban, s a kisalföldi klub összegzése alapján az előző tízből kilencszer a Győr győzött egy döntetlen mellett.

Ezúttal betegség és kisebb sérülések nyomán szűkebb keret miatt volt rövidebb a hazai kispad. Nem játszott Sako, Ryu és Győri-Lukács sem.

A találkozó korai szakaszában rendre két góllal vezettek a befejezésekben pontosabb vendégek, akiknél időnként három, irányító poszton is bevethető játékos is volt egyszerre a pályán. Tíz perc után tudott egyenlíteni a házigazda (7-7), a vezetést azonban ekkor még nem tudta átvenni. Sandra Toft védéseinek köszönhetően viszont rendre csak egy találat volt az Odense előnye, sőt, 12-11-nél először már győri előnyt mutatott az eredményjelző. Innen a játékrész hajrájáig a kisalföldi alakulat állt jobban, a szünet előtt azonban 17-16-ra újfent az Odense vezetett, a szünetben pedig két találat volt a dán együttes előnye.

A második félidő két dán góllal kezdődött (16-20), hat perc elteltével pedig az addigi legnagyobb különbség alakult ki (18-25). A sokszor pontatlanul játszó, zavartnak tűnő győriek sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak a tőlük megszokott színvonalon teljesíteni, a találkozó kétharmadánál már 27-19-re vezetett az északi rivális. A dudaszóig 14 perc volt hátra, mikor 30-20-nál kialakult a tízgólos különbség, innen pedig már nem volt visszaút a Győr számára, amely ezt megelőzően május 4-én a Viperstől kapott ki, ugyancsak hazai pályán.

A győri Dione Housheer kilenc góljával lett a mérkőzés legeredményesebbje, a riválisnál Helena Elver Hagesö hét, Andrea Aagot Hansen és Thale Rushfeldt Deila egyformán hat találattal vette ki a részét a sikerből. Toft 11, a túloldalon Althea Rebecca Reinhardt 15 lövést védett. (MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
KVÍZ

KVÍZ: A renegát ignorálja a bürokráciát

terelés

Felújítás a csomópontban

sport

Az ETO férfi focistái idegenben, kézisei otthon

MOHU

A betétdíj mehet a számlára vagy jótékonycélra is

lottó

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

hori

A kos ma sok feladatot sikeresen végrehajthat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.