Sport

Az olimpiai selejtezőre készül a női kézilabda válogatott, szombaton Győrött játszik

Győr | Részben már a csütörtöki és szombati Eurokupa-mérkőzéseken is a jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőtornára készül a magyar női kézilabda-válogatott.
Új Szó Nálunk

2024. április 3. 08:00

válogatott

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kedden, a csapat győri sajtónyilvános edzésén elmondta, péntek óta gyakorol együtt a keret. Az első edzésen felmérték, milyen állapotban vannak a játékosok, és azt látták, hogy egy kicsit fáradtabbak, mint az előző összetartáson.

Ez nem csoda, hiszen szerda-szombat ritmusban nagyon komoly mérkőzéseket játszott mindenki, és a sok utazásról se feledkezzünk meg” – fűzte hozzá a kapitány. Megjegyezte, aki fáradtabb volt, az többet pihent, illetve könnyített edzésmunkát végzett, hogy mihamarabb azonos szintre kerüljön a többiekkel.

A válogatott szerdán kora reggel Norvégiába utazott, ahol csütörtökön 19.15-től az Európa-bajnoki címvédő házigazdákkal játszik az Eurokupában, szombaton 17 órától Győrben pedig Ausztria csapata lesz az ellenfele az utolsó fordulóban.

Igazából két nap kiesik, mivel szerdán és pénteken nem lehet normál munkát végezni, ezért egy kicsit komplexebbek voltak az edzések az első három napban” – jegyezte meg Golovin.

A jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőtornán csütörtökön Kamerunnal, pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal találkoznak a magyarok, a nyári, párizsi olimpiára az első két helyezett jut ki. A kapitány kifejtette, a norvégok elleni mérkőzés hasznos lesz a svédekkel szembeni felkészülés szempontjából, hiszen mindkét együttes a skandináv stílust képviseli, vagyis nagyon gyors kézilabdát játszik.

A méretek majdnem ugyanolyanok. Lehet, hogy a svédek valamennyivel magasabbak és erősebbek, de náluk nincs Nora Mörk vagy Stine Oftedal. A norvégok technikásabbak, a svédek inkább erőkézilabdát játszanak” – magyarázta.

Az edző elárulta, egyrészt azt tűzték ki célként, hogy a technikai hibák és a labdaeladások száma tíz alatt maradjon. Ez azért fontos, mert ezeket minden csapat azonnal megbünteti. Másrészt nagyon fontos lesz a gyors visszarendeződés is, mert a svédek és a japánok a szervezett lerohanásokban nagyon jók, a kameruniak pedig a gyors szélsőiket szokták indítani.

Golovin kifejtette, a szombati, Ausztria elleni találkozó azért lesz hasznos, mert a japánok játékában vannak olyan elemek, amelyeket az új szövetségi kapitány, Monique Tijsterman kinevezése óta az osztrákok is használnak.

Arra a meccsre is ugyanúgy meghatározzuk majd, mit akarunk, de azzal egyelőre nem foglalkoztunk. Az első három nap videóanyagát úgy építettük fel, hogy összeraktuk mind az öt csapat hasonló dolgait védekezésben, támadásban, visszarendeződésben , hogy mi hasonlít, mi a fontos, mit hogyan használjunk ki majd az adott ellenféllel szemben” – magyarázta.

A játékoskeret kihirdetésekor, március 22-én Golovin azt mondta: Albek Anna az orrtörése után még nincs olyan állapotban, hogy meghívót kaphasson. Éppen ma beszéltem vele. Fájdalommentes és fizikális munkát végez, sőt már a labdás gyakorlatok is szóba kerültek” – mesélte a kapitány. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy kiesett egy időszak a Mosonmagyaróvár jobbátlövője számára, hiszen március közepe óta nem játszhat, de ha jövő hétfőn az újabb vizsgálatok eredménye negatív lesz, akkor csatlakozhat a válogatotthoz, és bíznak benne, rövid időn belül olyan formában lesz, hogy tud segíteni majd a csapatnak.

A Ferencváros kapusa, Böde-Bíró Blanka bordaköziizom-fájdalmak miatt kedden nem edzett a társaival, és nem is utazik Norvégiába. Helyére a váci Bukovszky Annát hívta be a szakmai stáb. A kerettel gyakorol a ferencvárosi Szöllősi-Zácsik Szandra is, de az ő játékára nincs esély, mivel szeptemberben elszakadt a térdszalagja, erőfelmérés céljából azonban meghívót kapott. (MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Bőny

Késelés: érthetetlen az, ami a bőnyi iskolában történt

chili

Mit főzzek? Babot!

kvíz

KVÍZ: Valamiről híresek ezek a helyek

Sopron

Sopron az egyik nyertese a turizmus bővülésének

menetrend

Figyelem, a szerda most ünnepnap!

Facebook

Az EU-nak nem tetszik, amit a Meta művel a választások kapcsán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.