Sport

Bivalyerős BL-csoportba sorsolták az Audi ETO csapatát

Győr | Idén a Győri Audi ETO KC került a jóval nehezebbnek látszó csoportba, a másik magyar, az FTC pedig a könyebbe. A B csoportban három idei final fouros csapat is találkozik egymással. Talán egyedül a Buducnost nevezhető könnyű ellenfélnak a hétből, míg az A csoportban 4-5 kevésbé erősnek látszó gárda került. Az A-ban 4 nem is szerepelt tavaly a BL-ben, a B-ben egy ilyen siincs. Viszont az egyenes kieséses szakaszban legyőzhető ellenfelek következhetnek az Audi ETO számára.
Új Szó Nálunk

2024. június 28. 08:00

BL
- Forrás: EHF

A két csoport így néz ki:

A csoport:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria,
  • Metz HB (francia),
  • CSM Bucuresti (román),
  • Krim Mercator Ljubljana (szlovén),
  • Storhamar HE (norvég),
  • Nyköbing Falster HK (dán),
  • Podravka Koprivnica (horvát),
  • Gloria Bistrita-Nasaud (román).

B csoport:

  • Győri Audi ETO KC,
  • Team Esbjerg (dán),
  • HB Ludwigsburg (német),
  • Vipers Kristiansand (norvég),
  • Buducnost Podgorica (montenegrói),
  • Brest Bretagne (francia),
  • Rapid Bucuresti (román),
  • Odense HB (dán).

Az első játéknap szeptember 7. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Budapesten rendezik.

„Az előző idényhez képest, amikor igazi halálcsoportba kerültünk, most inkább hasonló erősségűnek gondolom a két csoportot, de annak azért örülök, hogy csak egy dán riválissal találkozunk majd” – mondta a klub honlapján Allan Heine, az FTC vezetőedzője. Hozzáfűzte, nagy összecsapásokra van kilátás, de a BL-től nem is lehet mást várni. Megjegyezte: biztos benne, hogy szoros, színvonalas meccseket láthatnak majd a szurkolók. „A Ferencvárosnál csak a győzelem elfogadható, ebben a szellemben küzdünk majd ebben a sorozatban is. Szeretném, hogy a csoport elején, az első két helyen végezzünk, de sok munka vár ránk ehhez” – nyilatkozta.

Per Johannson, a BL-címvédő Győr vezetőedzője úgy fogalmazott, szerinte jó csoportba kerültek. „Kemény ellenfeleket kaptunk, erős csapatokkal találkozunk majd, de mi is azok vagyunk. Jó egy olyan csoportban szerepelni, amelyben ilyen együttesek játszanak, mert így végig élesnek kell majd lennünk” – mondta a szakvezető. Hangsúlyozta: már nagyon várják, hogy elkezdjék a közös munkát, és nekivágjanak a nyomással teli kemény feladatoknak. (Forrás: MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
rakott

Mit főzzek? Rakott padlizsánt!

villany

Energiadiéta indul

kvíz

KVÍZ: Gázsi vagy nimbusz?

tanár

Ki tanítja a gyerekeinket?

kártya

Kártyával fizet külföldön? Ezekre a tanácsokra hallgasson!

Kivándorlás

Kivándorlási csúcs: egy Mosonmagyaróvárral kevesebben lettünk

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.