Sport

Ez vár az Audi ETO-ra a szezon hajrájában

Győr | A Győri Audi ETO KC számára a következő egy hónap az év legfontosabb szakasza. Most dől el, mire elég az elvégzett éves munka. A magyar bajnokság, a magyar kupa és a Bajnokok Ligája utolsó meccsei következnek, ebben a sorrendben.
Somodi Géza

2022. május 12. 19:00

ETO
A győri szurkolók idén még többször szeretnék látni ezt a táncot - Fotó: Győri Audi ETO KC

Még hat meccs vár a Győri Audi ETO KC-ra ebben a szezonban. Itt áttekintjük, mikor kivel játszik a csapat. 

K&H női kézilabda liga 

A magyar bajnokságban a győriek még két meccset játszanak. Az emlékezetes, Fraditól elszenvedett ötgólos vereség miatt még nyílt a verseny, de az Audi ETO kezében van a saját sorsa. Mint ismert, a gólkülönbség dönt, s a rangadó után a győri csapat ebben 80 góllal jobban állt. De a Fradinak akkor még 5, az Audi ETO-nak 2 meccse volt hátra, ami nem nevezhető fairnek. Viszont szombatra, amikor az Audi ETO Győrben fogadja a Dunaújvárost, már más lesz a helyzet, addigra az FTC-Railcargo Hungaria lejátszotta utolsó előtti meccsét is (pénteken a Budaörssel).  

Ha kell, a Győrnek most szombaton a Dunaújváros ellen lehet tehát gólarányt javítani. De nehezen elképzelhető, hogy szükség lesz rá, mivel mára 48 gól maradt az előnyből. Azaz meg kell nyerni mindkét hátralévő meccset, és meglesz a bajnoki cím. 

Igaz, az utolsó forduló nem lesz egyszerű, idegenben lép pályára a csapat a Debrecen ellen. A bronzérmesnek eddig győzelmei mellett csak 4 veresége van, számos válogatottat tudhat sorai között. És nagy valószínűséggel Ambros Martín nélkül kell megvívni a csatát, miután az edzőt az Elek Gáborral való összetűzése miatt 2 meccstől eltiltotta a szövetség. Martín ugyan fellebbez, de az ügy aligha zárul le addig, a fellebbezésnek pedig nincs halasztó hatálya.  

Egyébként az Audi ETO mindkét meccsének kezdési időpontja módosult a tévéközvetítések miatt. Az utolsó fordulóban egy időpontban játszik a Győr és a Fradi, a tévé párhuzamosan közvetíti a két találkozót. 

A hátralévő meccsek: 

  • Május 14., szombat, 16:45 óra, Győr: Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi Kohász KA 
  • Május 20., péntek, 18:30 óra, Debrecen: DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC 

Török Bódog női Magyar Kupa 

A magyar kupát négyes döntő keretében lehet elnyerni, melyet Debrecenben rendeznek május végén. Ez lesz a BL Final4 főpróbája, kár, hogy nem a budapesti MVM Dome-ban rendezik. Nagy valószínűséggel ismét Győri Audi ETO-KC – Ferencvéros-Railcargo Hungaria összecsapás következik, azaz lesz mód még az idén visszavágni a bajnoki vereségért. Az Audi ETO a Dunaújvárossal, a Fradi a Siófokkal játszik az elődöntőben. 

  • Május 28., szombat, 15:45 óra, Debrecen: Győri Audi ETO KC – DKKA
  • Május 29., vasárnap, Debrecen: bronzmeccs vagy döntő

Bajnokok Ligája 

A négyes döntőt Budapesten rendezik bő három hét múlva az MVM Dome-ban. A keddi sorsolás az Ejsberg csapatát állította a győriek elé. Azóta kiderült, ők játsszák az első meccset a minitornán.  

  • Június 4., szombat, 15:15 óra, Budapest: Győri Audi ETO KC –  Esbjerg
  • Június 5., vasárnap, Budapest: bronzmeccs vagy döntő
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Lajta

Árvíz: meghozta eredményét a Lajta szükségtározójának megnyitása

kanyar

Egyenesítik az S-kanyart, lezárják az utat

kvíz

KVÍZ: Tessék jól választani!

buzgár

Így néz ki, amikor elfognak egy buzgárt

sport

BL: jó meccsek lesznek ma a tévében, igazi rangadó nem

szonda

Ittasan vezettek, lebuktak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.