Sport

Fontos rangadót játszik az Audi ETO

Metz | Franciaországba utazott a Győri Audi ETO KC, Metzben lép pályára a listavezető ellen. Nagyon fontos ez a meccs az első két hely szempontjából. Egy kis matematika következik.
Somodi Géza

2023. január 20. 18:00

Audi ETO
Vissza kell vágni a győri vereségért - Fotó: Győri Audi ETO KC

Mint köztudott, a csoport első két helyezettje bejut a legjobb nyolc közé, azért nem kell párharcot vívnia, ellentétben a 3-6 helyezettekkel. A B csoportban négy csapat küzd ezért a két helyért. A táblázat most így néz ki: 

1. Metz Handball 19 pont (21) 
2. Györi Audi ETO KC 18 pont (20) 
3. Team Esbjerg 16 pont (20) 
4. CS Rapid Bucuresti 16 pont (20) 

Zárójelben az a pontszám áll, amely a hátralévő meccseken a papírforma alapján biztosra vehető. Ehhez jönnek még az egymás ellen szerzendő pontok. Ezek a párharcok következnek az utolsó három fordulóban, ezek döntenek az első két helyről: 

Metz Handball - Győri Audi ETO KC 
Metz Handball - CS Rapid Bucuresti 
Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg 

Fontos, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt. Ebben az Audi ETO a Rapidnál egy góllal rosszabb, az első meccsen a Metztől 4 góllal kapott ki, az Esbjerget pedig 2 góllal verte idegenben. 

Ebből látszik, még bármi lehet. A győriek nincsenek könnyű helyzetben, két kemény meccsük lesz, miként a Metznek is, az Esbjergnek és a Bukarestnek pedig csak egy-egy. Persze úgy is fel lehet fogni, hogy kinek hány lehetősége van még előnyt szerezni a másikkal szemben. 

A legtisztább az, ha az Audi ETO mindhárom meccsét megnyeri, akkor biztosan csoportelső. Ha viszont most kikap, akkor a Metz biztosan előtte végez. A második helyet úgy szerezheti meg, ha a Rapid nem győz Franciaországban, az Audi ETO pedig az utolsó fordulóban legyőzi az Esbjerget. Vagy a románok kikapnak, a győriek pedig legalább egy pontot szereznek a dánoktól. Azaz egy szombati vereség esetén már nem csak a győriek kezében lesz a döntés. 

A Metz Handball - Győri Audi ETO KC mérkőzés szombaton este 6 órakor kezdődik, és a Sport1 élőben közvetíti. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hori

A rákoknak ma fontos lehet a család

húsvét

Nagy szél és koranyári meleg is lehet

kvíz

KVÍZ: Igazak-e ezek a történelmi állítások?

pesto

Mit főzzek? Tésztát!

gázár

Ünnepi rend a Győr-Szolnál

autópálya

Részegen csalinkázott egy kamionos az autópályán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.