Sport

FTC-Railcargo – Audi ETO: mindenki másként látja (VIDEÓ)

Budapest, Győr | Sokáig emlékezetes marad a csütörtöki az FTC-Railcargo Hungaria – Győri Audi ETO KC meccs. Sajnos nem azért, mert a győriek nyertek és bebiztosították bajnoki címüket. Hanem bírói döntések és a két edző kakaskodása miatt. Nézzék meg mi történt!
Somodi Géza

2022. április 15. 17:00

ETO
Sok vitatott eset volt a rangadón - Fotó: MTI/Kovács Anikó

Zsúfolt ház, hangzavar, hangos szurkolás, éles küzdelem a pályán, fordulatok az eredményben, az utolsó pillanatig bizonytalan végkimenetel – minden volt, ami egy rangadón kijár. Azon túl is történtek azonban olyan események, amelyek nélkül is szívesen meglennénk. Ilyenek voltak például a vitatható bírói ítéletek. 

A legvitatottabb az utolsó másodpercekben történt, amikor a bírók (videózás után) úgy döntöttek, a győri Kristiansen szándékosan rúgta el a labdát, ezért piros lapot kapott, a Fradi pedig időn túli 7 méterest. A belőtt büntetővel visszahozta a reményt a fővárosi csapatnak, hogy behozhatja a győriek előnyét. 

A másik megdöbbentő képsor azt mutatja, amint Ambros Martín és Elek Gábor egymás esnek zsűriasztal előtt, ha nem fogják le őket. Akármi is történik a pályán, ez megengedhetetlen. Érdekes, hogy ezért 2-2 perces büntetést adtak a játékvezetők. Ha játékosok tették volna, aligha maradtak volna el a piros lapok. 

De térjünk vissza a játékhoz, illetve a tabellához. Jelenleg pontszámban egyenlő a két csapat, sőt, az egymás elleni eredményben is döntetlen az állás. Ebben az esetben a gólkülönbség dönt a bajnoki címről. A Győri Audi ETO KC gólkülönbsége jelenleg +290, a Ferencvárosé +201. Azaz a Győrnél az előny 89 találattal.

Ám nem ezek a figyelembe vehető számok. A Magyar Kézilabda Szövetség ezzel kapcsolatosan közleményt adott ki. Abban ez áll:

A Bajnoki rendszabályok 13. szabálya értelmében az össz-gólkülönbség megállapításakor valamennyi érintett csapatnál csak azokat a mérkőzéseket lehet figyelembe venni, amelyeket az azonos pontszámú csapatok, ugyanazon ellenfelek ellen, azonos pályaválasztással a játéktéren ténylegesen lejátszottak.

Voltak viszon olyan meccsek, amelyke szerepelnek a tabellán, de nem játszották le a pályán a koronavírus miatt. Ennek értelmében a gólkülönbség-számításba az alábbi bajnoki találkozók gólkülönbsége nem számítódik be pontazonosság esetén: 

FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 32-28 
Győri Audi ETO–MTK Budapest 10-0
Érd–FTC-Rail Cargo Hungaria 18-36 
Érd–Győri Audi ETO 0-10
FTC-Rail Cargo Hungaria–Hungast Szombathelyi KKA 10-0 
Győri Audi ETO–Hungast Szombathelyi KKA 44-25 

A számítás alapján a tabella 1-2. helyén álló csapatok jelenleg figyelembe vehető gólkülönbsége: 

1. Győri Audi ETO 46 pont +250 (24 mérkőzés)
2. FTC-Rail Cargo Hungaria 40 pont +170 (21 mérkőzés)

A két érintett csapat hátralévő bajnoki találkozói: 

Győri Audi ETO: 

  • Május 14.: Győri Audi ETO–Dunaújvárosi KKA
  • Május 20.: DVSC Schaeffler–Győri Audi ETO

FTC-Rail Cargo Hungaria: 

  • Április 29.: Kisvárda Master Good SE–FTC-Rail Cargo Hungaria
  • Május 3.: Váci NKSE–FTC-Rail Cargo Hungaria
  • Május 7.: Hungast Szombathelyi KKA–FTC-Rail Cargo Hungaria
  • Május 13.: Moyra-Budaörs–FTC-Rail Cargo Hungaria
  • Május 21.: FTC-Rail Cargo Hungaria–Váci NKSE

Az ETO tehát még 2 meccset játszik, a Fradi pedig 5-öt.  Ha például az Audi ETO 1-1 góllal nyeri meg a meccseit, akkor az FTC-Ralicargonak átlagosan 16-17 góllal kell megnyernie a találkozóit. Ami elvileg nem lehetetlen. De eddig a 21 meccsen sikerült + 170-es gólkülönbséget összehozni, ami átlagban 8 gól alatt van. Az más kérdés, hogy a számolgatáshoz a Győrnek mindkét meccset hoznia kell, az utolsó pedig éppen a 3. helyezett Debrecen ellen, amely csapat eddig összesen 4-szer kapott ki ebben a bajnokságban. Szóval nem lefutott az elsőség kérdése. 

Az Audi ETO kezében volt pedig a meccs, 7 perccel a vége előtt még egy góllal vezettek 23-22-re. Az utolsó 7 percet viszont 7-1 re elvesztette. Ehhez persze kellettek bírói döntések, de kihagyott helyzetek és elrontott lövések is. 

Az internet népe is sokféleképpen látja a találkozót, egyes véleményeket olvasva mintha nem ugyanazt a meccset látták volna. Ilyen a szurkolók lélektana. 

Először nézzük azokat a véleményeket, amelyek a bajnokság lebonyolításáról szólnak: 

  • Halkan kérdezem: a női bajnokság is megérdemelne egy bajnoki döntőt? Vagy így korrektebb? Nem tudom eldönteni! 
  • Egyértelmű, hogy igen. A férfiaknál is az volt a legjobb, amikor az egyik fél harmadik győzelméig tartott. De még a két győzelem is jó. Ez nevetséges, hogy az dönti el, ki veri meg 10 és ki 14 góllal az esélyteleneket. 
  • Mi kézilabda szeretők biztos jobban járnánk, ha több Fradi-Győrt láthatnánk. 
  • A lebonyolítás rendjét a liga kérésére alakítják. A férfiak kérték a bajnoki döntőt, a nők nem. Ennyire egyszerű. 
  • A két-három győzelmes rendszert kézilabdában csak azért nehézkes megoldani, mert a szezon végén nagy terhet ró a nemzetközi kupában is érdekelt klubokra. 
  • Mondjuk ott nehezebb belenyúlni, tehát idehaza ez a jobb, ami van. 

És ezzel elérkeztünk a bírók minősítéséhez. 

  • A játékvezetők nem teremtettek egyenlő feltételeket! Sajnos. Miért nem hívnak külföldi játékvezetőket ilyen meccsekre? 
  • Ezeket a játékvezetőket örökre eltiltani a bíráskodástól! És akkor láthatjuk, hogyan kell befolyásolni a mérkőzést! Undorító! 
  • Belerúgott a labdába. Amúgy meg ha a Győr csak 3 góllal égett volna, senkit nem érdekelne. Maguknak köszönhetik 
  • Elrúgta szándékosan! Ismétlésben kitűnően látszik! 
  • Szerintem sürgősen hályogműtétre kellene menned! Számtalan visszajátszás volt, kiderült, hogy elrúgta. Ha nem szándékosan, akkor is ez a szabály!! 
  • Így is az ETO lesz a bajnok. Ennyi gólkülönbséget nem tud behozni a fagyi. 
  • Be hozható, csak jó bíró párosokat kell küldeni! 
  • Maradjunk annyiban, hogy hibáztak ide is, oda is! Mondjuk az utolsót szándékosnak venni videózás után? Hmmm! 
  • Ha beleér bárhogyan is az 7-es. Egyébként Hansen miatt történt, hiszen arrébb lökte a saját társát és belerúgott a labdába, ami 7-est ér. 
  • Piroska is elmondta. 
  • Na az a vicc, hogy fradista szakkommentátor van. 
  • Szándékosan elrúgta a labdát. Mi más lehetett volna, mint piros és hetes. Ha hozzá sem ér a labdához, csak simán lemegy az óra. Jó meccs volt 
  • Nem rúgta el szándékosan, Hansen odébb húzta, akkor volt Edwidge és a labda között. Ez simán nem volt piros és hetes sem. 
  • Arról nem tehetett Vicki, hogy Hansen odébb rántotta. 
  • Undorítóan fújtak a Győrnek szerintem is, pedig nem ők játszottak otthon. Kb. 3 jogos hetest nem adtak meg, ami után majdnem bunyó lett. 
  • A drog rossz, vigyázz vele! 
  • Itt nem az a lényeg, hogy szándékosan vagy nem szándékosan rúgott bele. Teljesen mindegy. Megakadályozta a szabaddobást. 
  • Nehogy már bírózzatok! A szabályt alkalmazták. Mindig kell aktuális bűnbak? Ők ma a legjobb magyar páros, nemzetközi szinten elismertek, jól vezetnek. Aki jobban ért a szabályokhoz, végezze el a játékvezetői képzést, aztán építse a karrierjét! 
  • Tudjuk, hogy az egyik legjobb párosunk, de tegnap igencsak indiszponáltak voltak! 

Azért akadtak, akik a játékot értékelték: 

  • Mindenkiben hibát kerestek, A játékosokban nem? Több gólt lőnek, kevesebbet hibáznak, csak akkor lehet győzni! A Győr sem verhetettlen. Most gyengék voltak! 
  • Tegnap bűn rosszak voltunk! Edzői hibák, érthetetlen nem cserék, egyéni hibák. Ez egy ilyen nap volt, menni kell tovább! 
  • Azért a Győr nem teszi ki ezt a meccset az ablakba, irtózatosan gyengék voltak, érthetetlenül gyengék. Hát ha a Fradi vezetők ezután sem látják be, hogy mennyivel lennének jobbak még 2 nemzetközi klasszissal, akkor soha (márpedig nem fogják). Számomra ma a Fradi játéka dicséretet érdemel, az ETO meg olyan gyengén játszott, hogy megérdemelte az 5 gólos vereséget. 
  • Nagyobb baj sajnos, hogy a Győr ismét nem játszott jól, és egy kicsit aggasztó a forma itt, a BL egyenes kiesési szakasza előtt. 

A legjobb, ha mindenki a saját szemének hisz, a meccs itt megnézhető, de az M4 Sport is ismétli, legközelebb hajnal fél 5-kor.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
vetés

Az őszi vetések két-három héttel megelőzik a naptárt

sport

Ma minden lesz a képernyőn

építés

Két évig még marad a kedvezményes lakásáfa

ETO

Továbbjutásért játszik az Audi ETO, Amorimmal az arénában

hori

A szűz rendezheti élete zűrzavarait

unios és magyar zászló

Figyelem, ez lesz a pártok sorrendje az EU-s szavazólapon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.