Sport

Gros és Broch ismét Győrött, így áll össze az Audi ETO csapata

Győr | Vége a találgatásoknak, kialakult a Győri Audi ETO KC 2022/2023-as játékoskerete. Jól tippeltek a szurkolók, Ana Gros az új játékos. Egy másik hír is igaznak bizonyult, Groshoz hasonlóan visszatér a klubhoz Yvette Broch a távozott Crina Pintea helyére.
Somodi Géza

2022. június 10. 15:41

Brock
Yvette Broch eddig 397 alkalommal örülhetett góljának a győri csapatban - Fotó: Győri Audi ETO KC

A korábban bejelentett Line Haugsted és Sandra Toft melletttehát újra Győrben szerepel a kétszeres Bajnokok Ligája győztes holland beálló Yvette Broch, aki 2015 és 2018 között szerepelt korábban a Győri Audi ETO KC színeiben. Ez idő alatt 134 tétmeccsen lépett pályára, és 397 gólt szerzett. Háromszoros magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes és kétszer hódította el a BL serleget csapatunkkal. 2018 után szüneteltette karrierjét klub és válogatott szinten is, majd a 2020/2021-es szezonban a francia Metz együttesébe tért vissza a kézilabda pályára. Az elmúlt szezonban a román CSM Bukarest gárdájában szerepelt. 

„Rengeteg szép emlék köt Győrhöz, hiszen pályafutásom legnagyobb klub sikereit itt értem el. Boldog vagyok, hogy újra ebben a csodálatos egyesületben kézilabdázhatok. Ígérem, hogy minden energiámmal, erőmmel azon legyek, hogy a kitűzött céljainkat közösen elérhessük.” – mondta Yvette Broch. 

„Örülök, hogy újra az ETO-ban fog játszani, mert mentalitásával és profizmusával teljes mértékben illeszkedik a csapatba. Yvette Broch egy plusz egy éves kontaktust írt alá klubunkkal.” – nyilatkozta Görbicz Anita elnök. 

Ahogy azt a szurkolók megfejtették, 2012 után tér vissza Győrbe a szlovén átlövő Ana Gros. Ana először mindössze 19 évesen, 2010-ben lett klubunk játékosa, kétéves kontraktusa alatt 83 tétmérkőzésen lépett pályára, és 226 gólt szerzett Győrben, ez idő alatt két magyar bajnoki elsőséget és két Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett csapatunkkal. 2012-ben a német Thüringer HC együtteséhez, majd 2014-ben Metzbe igazolt. 2018 – 2021 között Brest Bretagne játékosa volt, ahonnan 2021-ben a CSZKA Moszkvába ment. Az orosz-ukrán háború miatt 2022 márciusában felbontotta szerződését az orosz együttessel, és hazatért Szlovéniába, a Krim Ljubljana együttesébe. A BL-ben csapat az ő vezérletével ütötte el a Ferencvárost a 8 közé jutástól. 

Gros
Ana Gros itt még az Audi ETO ellen - Fotó: Győri Audi ETO KC

„Még pályafutásom legelején játszottam Győrben, és két magyar bajnoki és két Magyar Kupa győzelmet ünnepelhettem a csapattal. Sok szép emlékkel távoztam akkor, és most visszatérek Győrbe, hogy még több sikert érhessek el a zöld-fehér együttessel. Nagyon várom már a közös munkát a csapattal, és maximálisan azon leszek, hogy legjobb tudásom szerint segítsem csapatomat a kitűzött célok elérésében.” – mondta Ana Gros. 

„Ana Gros fejlődését régóta figyelemmel kísérjük, és nyugodtan mondhatom, hogy jelenleg a világ egyik legjobbja a posztján, és egyértelműen a szűk elit tagjai közé tartozik a jobbátlövők között.  Maximálisan tisztában vagyunk vele, hogy mennyire profi játékos, aki roppant elszánt és sikeréhes. Mentalitásával és tudásával remekül illeszkedik csapatunkba. Ana-val két évre szóló szerződést kötött klubunk.” – mondta róla Görbicz Anita. 

A jövő évi keret két fiatal tehetséggel lesz teljes. Farkas Júlia és Ogonovszky Eszter továbbra is lehetőséghez jut a felnőttek között. (Forrás: Győri Audi ETO KC)

A Győri Audi ETO KC végleges kerete a 2022/23-as szezonra: 

Keret
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kirándulás

Kirándulásra hív a derűs idő a hétvégén

hori

A halak ma mélyebb önismeretre tehetsz szert

KVÍZ

KVÍZ: Mióta él a magasugrás világcsúcsa?

MR-berendezés

Új helyen, új néven az egyetem egészségügyi szolgáltató cége

Mosoni-Duna

Tetőzött a Duna Nagybajcsnál (FRISSÍTÉS)

lopott

A rendőrök segítséget kérnek egy férfi azonosításához

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.