Sport

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-30

Győr | Az Audi ETO legyőzte az eddig veretlen FTC-t, de távolabb került az amúgy is nehezen elérhető bajnoki címhez.
Új Szó Nálunk

2024. május 12. 07:00

eto
Az Audi ETO győzött, de lemaradt. - Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A fővárosiak 21 győztes meccs után először kaptak ki a bajnokság mostani idényében.

A Ferencváros november közepén az NB I-ben 28-22-re verte a győrieket, így utóbbiaknak ezúttal legalább hét góllal kellett volna nyerniük, hogy életben tartsák reális esélyüket bajnoki címük megvédésére. Ez nem sikerült.

Az első pillanattól magas hőfokú és lendületes volt a játék, a nyitó öt percben volt kiállítás, sárga lap, büntető és videobírós visszajátszás is. Az ETO egy 4-0-s sorozattal ellépett, csakhamar azonban egyenlített az FTC, és az első félidő hátralévő része kiegyenlített játékot hozott, a hibák száma is közel egyenlő volt. Bár a 29. percben a négygólos különbségért támadhatott a címvédő, a szünetben csak 16-15-re vezetett.

A vendégek 3-2 után a második felvonás elején, 17-16-nál vezettek ismét, a folytatásban pedig összeszedett, taktikus játékkal, hatékony védekezéssel megakadályozták, hogy ellenfelük ismét ellépjen. Hazai oldalon hiányoztak a megszokott kiemelkedő kapusteljesítmények, így a győzelem is veszélybe került. A hajrában a Ferencváros számára már csak a százszázalékos mérleg, illetve a veretlenség megőrzése volt a tét, és bár egyik sem sikerült, a kétgólos vereséggel – a kedvezőbb egymás elleni eredmények miatt  is újabb lépést tett a bajnoki cím megszerzése fel.

Az ETO mindössze hat, az FTC 11 lövést rontott a meccsen. Ana Gros hat, Stine Oftedal öt, Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória négy-négy góllal, Silje Solberg három, Sandra Toft négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Andrea Lekic kilenc, Klujber Katrin nyolc, Angela Malestein öt alkalommal talált be, Böde-Bíró Blankának kettő, Janurik Kingának egy védése volt.

Nagyon nehéz kontollálni a győriek játékát, az elmúlt két hétben is láthattuk, hogy nagyon jó teljesítményre képesek. A 32 kapott gól soknak tűnik, de úgy éreztük a mérkőzés közben, hogy jól védekeztünk” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Allan Heine, az FTC vezetőedzője. Hozzátette: A vereség ellenére a kedvező eredmény miatt vegyes érzéseink vannak, de összességében elégedettek vagyunk. Andrea Lekic és Klujber Katrin is világklasszis színvonalon teljesített” – szögezte le a dán edző.

A Bajnokok Ligája-elődöntős győrieket irányító Per Johansson úgy fogalmazott, támadásban nagyon jól játszott a Ferencváros, a hétgólos győzelemhez sokkal jobb védekezésre lett volna szükségük, de ezt nem tudták megvalósítani.

A 32 dobott gól jó szám, viszont nagyon sok technikai hiba párosult emellé. Két periódusban is volt esélyünk elérni a hét találatos különbséget, de a technikai hibák mindkétszer megbosszulták magukat” – vélekedett. Hangsúlyozta, némileg csalódott, mert nem sikerült közelebb kerülniük a hétgólos különbséghez, de összességében ő is elégedett. Mint rávilágított, nagyon nagy volt a küzdelem védekezésben, Andrea Lekic esetében kijöttek emberfogásra, de ő nagyon okos játékos, és ezeket a helyzeteket jól oldotta meg.

A tabella:
 1.  Győri Audi ETO KC               23 21   -   2  810-534  42 pont
 2.  FTC-Rail Cargo Hungaria    22 21   -   1  799-560  42
 3.  DVSC Schaeffler                   23 20   -   3  737-562  40
 4.  Mosonmagyaróvári KC        22 18   -   4  775-604  36
 5.  Praktiker-Vác                        22 13   -   9  614-587  26
 6.  Moyra-Budaörs                     24 11   1  12  656-700  23
 7.  MTK Budapest                      22  9   3  10  638-691  21
 8.  Dunaújvárosi Kohász KA     24  9   -  15  641-736  18
 9.  Vasas SC                               23  6   2  15  584-666  14
10.  Alba Fehérvár KC                23  6   2  15  638-731  14
11.  Kisvárda Master Good SE 23  6   1  16  567-667  13
12.  NEKA                                    22  5   1  16  550-660  11
13.  Békéscsabai Előre NKSE   22  5   1  16  567-680  11
14.  Kozármisleny KA                 23  3   1  19  519-717   7

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
olimpia

Szilágyi Áron csodát tehet

Dézsi

Kórházi ágyáról küldött V betűt Dézsi Csaba András

csirke

Mit főzzek? Csirkét zöldségekkel!

benzinár

Nem is olyan drága a magyar benzin?

munka

Többen dolgoznak itthon és külföldön

otthonfelújítás

Pontosítások jelentek meg az otthonfelújítási programban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.