Sport

Győri Audi ETO KC ünnepre készül Debrecenben

Győr, Debrecen | Telt ház várja ma a DVSC Schaeffler–Győri Audi ETO KC női kézilabda meccs csapatait Debrecenben. Remélhetően a bajnok és a bronzérmes csatáját láthatják a nézők.
Somodi Géza

2022. május 20. 12:00

ETO
Kemény meccsre lehet számítani, de az Audi ETO az esélyes - Fotó: Győri Audi ETO KC

A recept egyszerű. A Győri Audi ETO-na győzni kell és akkor bajnok. A Ferencvárosnak ugyanis 45-tel rosszabb a gólkülönbsége, azt nem lehet már behozni. Nehézséget jelent a győrieknek, hogy eltiltása miatt nem ülhet a kispadon és nem segítheti csapatát Ambros Martín vezetőedző. 

A találkozó 18.30-kor kezdődik, Horváth Péter és Marton Balázs vezeti, minden jegy elkelt. A meccset az M4Sport élőben közvetíti, együtt a Ferencváros-Rail Cargo Hungaria-Vác meccsel együtt.  

Az ETO győzelme esetén bajnok, egy debreceni bravúr esetén pedig a Fradi örülhet tehát. A debreceni csapat Facebook-oldalán megjegyzik: hogy mekkora eredmény lenne egy esetleges pontszerzés azt mutatja, hogy  

utoljára 2008. őszén rendeztek olyan Loki–Győr mérkőzést, amely után nem a zöld-fehérek örülhettek, azóta zsinórban 36-szor nyert az ETO!  

A győri játékosok közül Fodor Csenge beszélt a meccs előtt: 

A DVSC Schaeffler csapatkapitánya, Hornyák Dóra 16 évesen játszott azon a 2008. október 22-én lejátszott meccsen, amelyet 24–22-re nyert meg a debreceni együttes. Utána Hornyák a Fradit és az Audi ETO-t is megjárta, BL-győztesnek is mondhatja magát. 

„Nagyon régen volt, s azóta mindkét klub kerete átalakult, az akkor pályára lépők közül én maradtam hírmondónak” – elevenítette fel a majd másfél évtizedes emléket Dodó, aki anno két gólt lőtt a győrieknek. „Remek szezonon vagyunk túl, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy magabiztosan szereztük meg a harmadik helyet, s a Győr ellen is bronzérmeshez méltó játékot szeretnénk produkálni.”  

A mérkőzés után éremátadások következnek. Előbb a győriek nyakába akasztanak érmet, aztán a Debrecen NB II-es csapata veszi át az aranyat, majd a felnőtt csapat a bronzot. A hazaiak ezen a találkozón búcsúznak több játékosuktól: a visszavonuló Kovács Annától és Deonise Fachinellótól, valamint a pályafutását Érden folytató Csapó Kyrától. Nagy ünnepre készültehát mindkét csapat. 

Rossz hír a győriek számára, hogy a szerdai bajnoki meccsén megsérült Line Haugsted, a Viborg női kézilabdacsapatának dán játékosa, aki a következő idénytől a Győri Audi ETO KC-t erősíti. Kifordult a válla, sérülése súlyos, még nem tudni, mennyit kell kihagynia. Haugsted egyébként bombaformában játszott, 8 gólt is dobott a meccsen, amellett, hogy vezére volt a védelemnek. Sokat elmond, hogy kiválása után összeomlott a Viborg, kikapott és nem jutott a döntőbe. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
influenza

Kevesebb az influenzás, de még mindig sok a légúti fertőzés

hori

A rákoknak ma fontos lehet a család

kvíz

KVÍZ: Igazak-e ezek a történelmi állítások?

húsvét

Nagy szél és koranyári meleg is lehet

pesto

Mit főzzek? Tésztát!

gázár

Ünnepi rend a Győr-Szolnál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.