Sport

Győzött az Audi ETO, három évig biztosan marad a négy karika a mezen

Győr | A Győri Audi ETO KC magabiztosan győzte le a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A meccs szünetében bejelentették: újabb három évre névadó támogatója lesz a csapatnak az Audi Hunagaria.
Új Szó Nálunk

2024. szeptember 22. 08:00

ETO
De Paula és Blohm is jól játszott a Vipers ellen. - Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand 27-22 (14-9)

Lövések/gólok: 48/27, illetve 47/22.
Gólok hétméteresből: 2/1, illetve 7/4.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

A hazaiak keretéből csak a várandós Veronica Kristiansen hiányzott, a vendégek viszont csupán 11 mezőnyjátékost tudtak benevezni. A legutóbbi hét befejezett szezonban csak ez a két csapat nyerte meg a női BL-t - az ETO négyszer, a Vipers háromszor -, a norvég klub azonban anyagi nehézségek miatt manapság komoly gondokkal küzd.

Nina Koppang, Paula Arcos, Jana Knedliková, Vilde Kaurin Jonassen és Sunniva Naes Andresen hiánya eleinte nem látszott a vendégek teljesítményén, stabil védekezéssel tartották magukat, de egy 3-0-s sorozattal a 18. percben ellépett az ETO (8-5). A vendégeket irányító felvidéki Hlavaty Tamás - a Győr korábbi másodedzője - időt kért, de ezzel sem tudta megakadályozni, hogy tovább növekedjen a különbség (12-6). Az ugyancsak volt győri Silje Solberg védéseire alapozva a Vipers egy hármas gólsorozattal felzárkózott az első félidő hajrájában, ennek ellenére a szünetben a magabiztosabban kézilabdázó, kevesebbet hibázó hazaiak megnyugtató előnyben voltak (14-9).

A különbség abból is fakadt, hogy a hazai csapatnak hattal több kapura lövése volt az első harminc percben.

A szünetben Michael Brehme, az Audi Hungária vezérigazgatóságának elnöke a pályán bejelentette, hogy újabb három évvel meghosszabbították a klub főtámogatói szerződését, ami 2006 óta él.

A második felvonás elején már hét volt közte, és bár ezt egy 4-1-es sorozattal ismét csökkentette a Vipers remek első sora, a hazaiak idénybeli harmadik sikere nem forgott veszélyben. Továbbra is Solberg volt a mezőny egyik legjobbja, de a túloldalon Emilie Hövden négyszer is betalált, az utolsó kilenc percben csak ő szerzett gólt győri színekben.

Hovden végül hattal zárt, Dione Housheer négy gólt lőtt, Sandra Toft 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Carin Strömberg hat, Tuva Ulsaker Höve négy találattal, Silje Solberg is 16 védéssel zárt.

A két csapat 14. egymás elleni tétmérkőzésén az ETO öt vereség mellett kilencedik alkalommal győzött, október 6-án pedig a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Per Johansson győri vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón először azt emelte ki, hihetetlen kapusteljesítményeket lehetett látni, ahogyan az egy héttel ezelőtti, ludwigsburgi mérkőzésükön is.

Fantasztikus meccs volt, az egy-egy elleni helyzetkihasználással nem voltam teljesen elégedett, de Sandra Toft elvette az ellenfél támadóinak önbizalmát, ami nagyon fontos volt - magyarázta a svéd mester.

A Viperst irányító Hlavaty Tamás elmondta, valóban vannak gondjaik, de ez lényegtelen, mert ha ezekre gondolnak, az nem segít.
A játékosok jól dolgoznak, mindent megtettek, hogy minél jobban játsszanak. Nagyon büszke vagyok a csapatra azért, amit ma produkált- szögezte le.
Hozzátette, sok lehetőségük volt arra, hogy még szorosabbá tegyék a mérkőzést, de a Győr védelme az egyik legjobb a világon, nagyon nehéz megbontani, pláne úgy, hogy ezúttal nem volt balkezes játékos a keretükben. (MTI)

Audi ETO
Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke,Németh Kinga, az igazgatóság személyügyért és szervezetért felelős tagja,Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC elnöke és Endrődi Péter, a Győri ETO Kft.ügyvezetője szombaton írták alá az új, hároméves időtartamra szólószponzorációs szerződést.
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
közút

Vegye komolyan a terelőbójákat! (VIDEÓ)

hori

Az ikrek kreatív energiái csúcsra járnak

kvíz

MESTERKVÍZ LXXII.: Lehel vezértől a francia kártyáig

ETO

Győzött az Audi ETO, három évig biztosan marad a négy karika a mezen

Gönyű

A nap képe

kamat

Jöhet a munkáshitel és az 5 százalék alatti THM az otthonteremtésnél

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.