Sport

Háfra Noémi: Én minden nap meccset játszom (VIDEÓ)

Győr | Pánikrohamokkal teli, mély mentális válságból küzdötte ki magát Háfra Noémi, és nagyon jól érzi magát Győrben – többek között ez derült ki abból az őszinte és tanulságos beszélgetésből, melyet a fiatal kézilabdázó folytatott a Kézivezérlés Extra műsorában.
Somodi Géza

2022. március 19. 09:13

Háfra
Fotó: youtube

Aki nem ismerné, annak elmondjuk, a Kézivezérlés egy kézilabdáról szóló podcast, melyet időnként videós beszélgetés egészít ki. A két műsorvezető Borsos Attila egykori válogatott játékos és Ágai Kis András újságíró. (A minap az Új Szó Nálunk cikkét is megvitatták.)

Nos, a két tapasztalt szakembert alaposan meglepte a Győri Audi ETO KC kézilabdázója, Háfra Noémi. Merthogy a mostanság nem igazán a legjobb formáját mutató játékos kertelés nélkül és szinte végig mosolyogva beszélt pályafutásáról, annak nehézségeiről, mi több, gyötrelmeiről, továbbá arról, hogy milyen derűsen látja jövőjét. 

A beszélgetésből kiderült, hogyan jutott el a junior világbajnok Háfra pár év alatt a kiégés határához. A korosztályos és a felnőtt válogatott, valamint klubja, FTC bajnoki és BL-meccseinek sorozatterhelése, a pihenés nélküli menetelés pszichés válságba sodorta (megjegyezte, Elek Gáborral végig jó volt a viszonya). Az olimpia után következett a mélypont, a pánikrohamokkal tűzdelt időszak, ami persze a játékán is nyomot hagyott. Volt, amikor vezetés közben jött rá, s félre kellett állnia, hogy lenyugodjék. Szakember segített neki mindezek leküzdésében, akivel ma már ritkán kell találkoznia. Megtanulta, hogy magának kell kezelnie a problémát.  

Elmondta azt is, hogy meglepetésként érte az Audi ETO megkeresése Bartha Csaba révén (úgy tudni, az akkori edző, Danyi Gábor nem is lelkesedett a leigazolásáért). Megújulási lehetőségre, újabb motivációkra, friss levegőre volt akkor szüksége, örömmel vállalta tehát a kihívást.  

A jelenről elmondta, sok a tanulni valója, más a feladat az Audi ETO-ban és a válogatottban, de igyekszik mindig a legjobbat nyújtani, még ha nem is mindig sikerül. A válogatottbéli minapi mellőzése szíven ütötte, sajnálja, hogy nem kapott újabb bizonyítási lehetőséget. 

Győrben viszont nagyon jól érzi magát, egyáltalán nem bánta meg a döntését. Az edzéseken is meg kell küzdenie, klasszisok a csapattársak, így minden nap meccset játszik. Mint mondta, úgy érzi, már most sokkal többet tud, mint előtte. Mindenki segíti, a gyógytornásztól kezdve a játékostársakig. Nem is tudott kiemelni senkit, akihez közelebb állna, mert bárkihez fordul, csak jókat tapasztal.  

Huszonhárom éves vagyok, hosszú ideig játszhatok még, jönni fog a lehetőség. A bajnokikon már megkapom, majd a BL-meccseken is meg fogom kapni” – jelentette ki, ekkor is derűvel az arcán. 

Érdemes végignézni a beszélgetést. Lehet belőle erőt meríteni. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Lajta

Árvíz: meghozta eredményét a Lajta szükségtározójának megnyitása

kanyar

Egyenesítik az S-kanyart, lezárják az utat

kvíz

KVÍZ: Tessék jól választani!

buzgár

Így néz ki, amikor elfognak egy buzgárt

sport

BL: jó meccsek lesznek ma a tévében, igazi rangadó nem

szonda

Ittasan vezettek, lebuktak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.