Sport

Hazai győzelemmel kezdett az Audi ETO, Reistad 15 gólja sem volt elég

Győr | A címvédő Győr odahaza 28-26-ra nyert a dán Team Esbjerg ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Nagy meccs volt, a győriek már 8 góllal is vezettek, a végén pedig csaknem egyenlítettek a dánok. A találkozó legjobbja, Reistad 15 gólt szerzett, az ETO-ból Housheer 11 találatig jutott.
Új Szó Nálunk

2024. szeptember 8. 07:00

ETO
A Győr játékosai ünneplik győzelmüket a női kézilabda Bajnokok ligája 1. fordulójában - Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg 28-26 (16-12)

Lövések/gólok: 41/28, illetve 41/26.
Gólok hétméteresből: 8/8, illetve 8/6.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Ez a két csapat a sorozat két legnagyobb esélyese az európai szövetség (EHF) előzetes rangsora szerint: a címvédő Győr az első, a legutóbb bronzérmes Esbjerg a második az erősorrendben. Legutóbb június első napján, a budapesti négyes döntő elődöntőjében találkozott a két fél, akkor 24-23-ra kerekedett felül Per Johansson vezetőedző együttese.

Kapkodó, rohanó játék jellemezte a találkozó elejét, a győriek sokáig nem találták a tavalyi év legjobb női játékosának választott norvég Henny Reistad ellenszerét, aki csapata első hét találatából hatot vállalt magára. A kisalföldiek javuló védekezése és Sandra Toft védései nyomán viszont az első félidő hajrájában az addigi kiegyenlített állásról elmozdult a Győr (14-9), a nyári igazolások közül a jobbátlövő Dione Housheer brillírozott, mind a hét lövését gólra váltotta a szünetig, amelyre négygólos különbséggel vonulhattak a felek.

A találkozóra kilátogató 4492 néző örömére a második félidő elején hatékony és időnként látványos megoldásokkal rukkolt elő a nyáron átalakult ETO, amelynek kapuját kilenc perc alatt csupán egyszer vette be a dán rivális, és a Győr a kilencgólos különbségért is támadhatott 21-13-nál. A játékrész második felében viszont közelíteni tudott az Esbjerg, kihasználva, hogy a házigazda védelme veszített a hatékonyságából. A záró öt percre 27-25-tel fordultak a csapatok, az utolsó három percen belül pedig kétszer is egyenlíthetett volna az Esbjerg, ám Hatadou Sako kulcspillanatban büntetőt védett - ez volt az egyetlen hárítása -, a végjátékban pedig a hazai publikum támogatását élvező Győr tudott koncentráltabb maradni, így győzelemmel kezdte meg a csoportkört.

A mérkőzés legeredményesebbje és legjobbja Reistad lett 15 góllal, csapata találatainak több mint felét szerezve. Housheer mind a 11 lövéséből betalált, Toft 12 hárítással vette ki részét a sikerből.

A győriek jövő vasárnap Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya együtteséhez, a júniusban BL-ezüstérmes HB Ludwigsburghoz látogatnak.

Az A csoportban: FTC-Rail Cargo Hungaria - Nyköbing Falster HB (dán) 31-22 (15-14). (MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
terelés

Így repülnek a terelőelemek! (VIDEÓ)

kvíz

KVÍZ: Melyik ország fővárosát mutatjuk?

eső

Sopronban a havi csapadékmennyiség két és félszerese esett

sport

Kezdődik a megújult Bajnokok Ligája

SZE

Máskor lesz az Akadémiai Nap

hori

Az oroszlán ma reflektorfénybe kerül

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.