Sport

Indul a verseny a foci EB-jegyekért

Magyarország | Hétfőn indul a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza, de a regisztrálási és jelentkezési internetes oldalt az európai szövetség (UEFA) már megnyitotta a közönségnek.
Új Szó Nálunk

2023. december 3. 17:00

jegy

A német szövetség (DFB) a szombati, hamburgi csoportsorsolás és az órára lebontott program kihirdetése után ismételten hangsúlyozta, hogy ezúttal egymillió belépőt adnak el, ugyanakkor a házigazda válogatott – amely éppen a magyarokkal került egy négyesbe – mérkőzései iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A szervezők az előzetes jelzések alapján azzal számolnak, hogy a németek csoportriválisai – köztük a magyarok – jelentős számú szurkolóval érkeznek majd nyáron az országba.

A magyarok Svájccal június 15-én, szombaton 15 órától játszanak Kölnben, majd június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen folytatják szereplésüket Stuttgartban, végül Skóciával június 23-án, vasárnap 21 órától találkoznak szintén Stuttgartban.

A mostani szakaszban értékesítendő jegyekre már lehet regisztrálni és jelentkezni, ki milyen mérkőzésre és milyen árkategóriában szeretne vásárolni, túljelentkezés esetén pedig január végén sorsolják ki, kik kaphatnak belépőt.

Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati sorsolást követően tisztázódott, melyik csapat hol és mikor játszik, ezért kezdődhetett meg már most a regisztráció.

„Azzal, hogy a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, lehetőség van arra, hogy sokkal több magyar szurkoló legyen ott a mérkőzéseken. Nincs kétségem afelől, hogy óriási lesz a magyar szurkolók érdeklődése” – mondta, utalva a 2016-os franciaországi, valamint a 2021-es tapasztalatokra. Kiemelte: biztosak abban, hogy ezúttal is nagyon sokan lesznek majd a magyar csapat mellett, akár Kölnben, akár Stuttgartban.

Ő is kiemelte, hogy a magyar szurkolók regisztrálhatnak az UEFA oldalán. Hozzátette, az UEFA várakozása szerint sokkal nagyobb lesz az érdeklődés, mint amennyi jegy rendelkezésre áll.

A mostani szakaszban december 12-ig kell jelentkezni a jegyekért, az UEFA pedig a későbbiekben sorsolással határoz arról, kik juthatnak belépőkhöz.

„Csak és kizárólag az UEFA felületén, az UEFA-n keresztül lehet jegyhez jutni az Európa-bajnokságra. Semmilyen más csatornán keresztül nem értékesítenek jegyet” – hívta fel rá a figyelmet. Egy szurkoló négy jegyet igényelhet, 18 éven aluliak nem regisztrálhatnak.

Az első körben 1,2 millió belépőt adtak el a szervezők a jelentkezők között, ekkor még csak a házigazda válogatott csoportmérkőzéseinek helyszíne és dátuma volt ismert. A legolcsóbb belépők 30 euróba (11 400 forint), a legdrágábbak 1000 euróba (380 ezer forint) kerülnek. A 24 csapatos Eb-t június 14. és július 14. között rendezik Németország tíz városában. (MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
olimpia

Szilágyi Áron csodát tehet

Dézsi

Kórházi ágyáról küldött V betűt Dézsi Csaba András

csirke

Mit főzzek? Csirkét zöldségekkel!

benzinár

Nem is olyan drága a magyar benzin?

munka

Többen dolgoznak itthon és külföldön

otthonfelújítás

Pontosítások jelentek meg az otthonfelújítási programban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.