Sport

Irány a Final Four: Lesöpörte az ETO az Odensét

Győr | Májusban kell igazán jónak lenni: ez az alaptétel futballban és kézilabdában is igaz, a Bajnokok Ligája és a bajnokság véghajrájában kell a jó formaidőzítés. Úgy tűnik a Győri Audi-ETO KC-nak sikerült, az idegenbeli kétgólos győzelem után odahaza kiütötte a dán Odensét és bejutott a budapesti Final Fourba.
Cséfalvay Attila

2023. május 6. 19:32

kézilabda
Fotó: Somodi Géza

Audi-ETO-Odense 37-28 (21-14)

A győriek úgy kezdtek, ahogy kell (3-0), de ekkor még a dánok megpróbálták tartani a lépést (5-4). Ana Gros-szal nem volt könnyű, az ETO támadójátéka parádés volt, negyedóra elteltével már 10 lőtt gólnál jártak. Egyre nőtt a különbség (15-10), Nze Minko is belelendült, a dán időkérés sem segített, félidőre nagyjából eldőlt a meccs (21-14). 

De nem volt leállás, a 33. percben már 10-et számoltak a vendégekre (24-14), sőt Gros gólja után már 13-mal vezetett az ETO (28-15). A hazaiak kicsit kiengedtek (33-23) a nagy előny tudatában, de semmi sem veszélyeztette a győzelmet. 

kézilabda

Tíz alá is benéztek a dánok (34-25), de akkora volt az előny (Gros közben azért be-betalált), hogy csak kozmetikázni tudtak - szerencsére. Rju és Nze Minko kínai figurája is ült a végén, így a győri szurkolók készülhetnek a Final Fourra. Nagy kő esett le a szívéről annak, aki már megvette ide a jegyét, s csak remélni tudta, ott lesz az Audi-ETO is. Végül ez nem volt kérdés, most már csak az: behúzza-e az utolsó két hiányzó győzelmet a Bajnokok Ligájában? 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Kiütötte az ETO a Mosonmagyaróvárt

brokkoli

Mit főzzek? Brokkolifőzeléket!

kvíz

KVÍZ: Triviális, hogy a pogrom fanatikusok műve

voks

Azt tudta, hogy akinek nincs magyarországi lakóhelye, nem szavazhat, de polgármester lehet?

hitel

Lakáshitel-piac: csökken a költség, egyre többen igényelnek

útfelújítás

Óvatosan az autópályán!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.