Sport

„Jó játékosból nem feltétlenül lesz kiváló vezető” – olvasói véleménycsokor

Győr | Ahogy megjelent a hír, miszerint Dézsi Csaba András polgármester Görbicz Anitát javasolta a Győri Audi ETO KC elnökének – amit már rebesgettek korábban is –, gyorsan terjedt a közösségi médiumokban. Több helyen sokan szóltak hozzá.
Somodi Géza

2022. március 31. 15:59

Görbe
Görbicz Anta búcsúztatásakor Dézsi Csaba Andrással - Fotó: Győri Audi ETO KC

Mi is közöltünk cikket arról, hogy a győri polgármester milyen felállást képzel el a női kézilabdacsapatnál. A hírhez kapcsolódó, a Facebook-oldalakon közzétett kommentekből válogattunk most. Válogatásunkban igyekeztünk reprezentatívak lenni, azaz az itt közölt arányok nagyjából tükrözik a vélemények összességét. A hozzászólásokat itt-ott moderáltuk, némileg szerkesztettük is. Többet kénytelenek voltunk eleve kihagyni vagy lerövidíteni, mert nem mind felel meg a mi etikai elvárásainknak. És amennyire lehetett, a politikai minősítéseket is igyekeztünk gyomlálni.  

Sok hozzászólás között kevés a javaslatot támogató megjegyzés, ez tény. Alapvetően három kategóriába lehet sorolni a véleményeket: az emberek féltik a csapatot, féltik Anitát, illetve a politika beleszólását kritizálják. 

Többen elmondják véleményüket a kiszemeltről, némelyek tanácsokat is adnak Görbicz Anitának: 

  • Ekkora marhaságot! Egy ilyen csapat VEZETÉSÉHEZ nem arc kell, hanem komoly szakmai hozzáértés! Netán kell egy bábu, amit a háttérből mozgatunk? Remélem nem vállalja ez a Zseni, egykori Ikon! 
  • Na ne! Inkább szobrot neki az ETO Parkban! 
  • Én nem hiszek Anitában a bizonyos Fradi-mérkőzés óta, és nem hiszem, hogy fogalma van arról, hogy mit kell tennie. Egy ragyogó játékos önmagát teszi majd nevetségessé, sajna. 
  • Remélem, hogy Görbicz szereti annyira az ETO-t, és van annyi esze, hogy nem vállalja. 
  • Ne, Anita ne vállald! Valamiben a világ legjobbja voltál! Ezt NE! 
  • Ahogy Pálinger lejáratta a nevét, úgy kérünk királynő, jó messzire kerüld el ezt a dolgot! 
  • Tisztelem a Görbicz Anitát az elért eredményei alapján! Azt viszont kétkedve fogadom, hogy egy ilyen adottságokkal rendelkező patinás klubnak legyen az elnöke és ezzel egyben gazdálkodó szervezet vezetője. Nem hiszem, hogy ezirányú képesítéssel rendelkezne. Azt el tudom képzelni, hogy tiszteletbeli elnök legyen. Ide egy sporthoz értő gazdasági szakemberre van szükség! 
  • Az, hogy az Anita tudott kézilabdázni, nem jelenti azt, hogy a klubot is jól tudna irányitani. Lásd Palinger. Itt is a politika diktál. 
  • Tévút! Anita kiváló játékos volt, de egy top klub menedzselése az más kávéház. Anitának se tudása, se tapasztalata... Nagy Laci feeling. 
  • Én bízom Anitában! Ő mindig ott volt, ezért a csapatért játszott, és nagyon jól. Ne hasonlítgassuk Nagy Lászlóhoz! 
  • Jó játékosból nem feltétlenül lesz kiváló vezető. Veszprémben tudnának erről mesélni. 

Akik a polgármester szerepét minősítik, s néhányan neki is adnak ötleteket:  

  • Vajon a polgi átgondolta-e, hogy milyen helyzetbe hozta Görbiczet azzal, hogy ezt így lenyilatkozta? 
  • Sajnálatos, hogy polgármester úrnak lövése sincs, hogy miként működik egy-egy top csapatot működtető gazdasági vállalkozás. Első szabály: olyat tegyél vezetőnek, aki mindenhez is ért... 
  • T. Polgármester úr! Azt gondolom, hogy normális emberekkel is kellene néha beszélgetnie... 
  • Természetesen Anitát nagyon szeretjük és biztos jó elnök lesz! De hogy Dézsi képes volt a nagy véghajrá előtt szétverni a kiválóan működő, remek vezetést és csapatot is! Semmi sem lesz már a régi sajnos! Jó lesz majd, ha az a közgazdász fog elmenni egy világversenyre játékosokat megfigyelni Ambrossal. Hogy miért csinálta ez a polgármester az szinte hihetetlen! Nagyon nagy kár ezért a kiváló csapatért! 
  • Azzal kapcsolatban pedig, hogy „Részemről az volt a javaslat – és bárkivel beszélgettem, hasonlóan vélekedtek –, hogy Görbicz Anita legyen az elnök” a véleményeket olvasva három eset lehetséges. 1. Szurkolóval nem beszélgetett. 2. Akivel beszélgetett, nem volt őszinte hozzá, mondta, amit a polgi elvárt. 3. Volt, akivel beszélgetett és más volt a véleménye, csak azt a polgi semmibe vette. Egyik rosszabb lehetőség, mint a másik. 

Akadt, aki kifejezetten a politikát hibáztatja:  

  • Azt hiszem, ez bukta lesz, bár nem kívánom. Bartha úr nyomaiba sem léphet. Egyébként ezt a döntést vártam, hiszen a fideszes a fideszessel karöltve azt hiszik, mindenhez értenek. Hát tönkre tenni egy jól működő dolgot azt biztosan! Egy emberben van bizodalmam, az pedig Vanyus Attila. De ha ő is félre lesz téve, akkor annyi a győri kézilabdának pár év múlva! 
  • De jó, hogy nem politikai döntés! 

Néhányan a személyi kérdéseken túl is elmondták véleményüket: 

  • A „győri” kézilabdát a pénz teszi azzá, ami, tök mindegy, ki az elnök. Ezt veled, vagy velem, vagy bárki mással is elérik. Görbe pedig még mindig jobb megoldás elnöknek, mint edzőnek. 
  • Az előző elnök magasra tette a mércét. Lásd Fradi-foci! Szétvásárolják a világot és eredménye van? Nem hiszem, hogy erre csak úgy bárki képes lenne Győrben! 
  • Ez csapatjáték! Hiába vásárolod össze a világ legjobb, legdrágább játékosait, ha nem tudnak beilleszkedni a közösségbe, játékrendszerbe stb. Az ETO ebben volt nagyon jó, hogy fontos volt az emberi tényező is a kiválasztásnál. Persze volt mellényúlás, mint pl. Müller, de kiváló embereket választott. Nem elég a „zsé”! 
  • Ott a példakép, Nagy László, simán lezüllesztheti a Győrt. 
  • Nóóórmális? Ekkora baromságot utoljára akkor olvastam, mikor hozzászóltál! Milyen züllesztésről beszélsz? Ha utálod Nagy Lacit, az a te magánügyed, de ne rágalmazz! Nyomod a hülyeségedet, de egyetlen egy ténnyel, dokumentummal sem tudod alátámasztani! Görbicz még nem is a Győr elnöke, és te már most züllesztésről beszélsz! Milyen alapon? Milyen bizonyítékok alapján mered ezt kijelenteni? Téged is addig érdekel kézilabda, míg rágalmazni, szidalmazni lehet valakit! Undorító! 
  • Holnap április 1. 
  • Április 1. holnap lesz! Márpedig ha Dézsi mondta, akkor így is lesz, de Anita csak 1 bábu lesz a kirakatban. 
  • Nagy pénzben fogadnék, hogy ő lesz! 
  • Ez felháborító! 
  • Ugye csak vicc? Sajnos nem annak tűnik, és vége is lesz az ETO-nak! 
  • Természetesen mindenki eldöntheti, hogy mit reprezentál. Mindenki eldöntheti, hogy helyes úton jár-e a klub. Erről mindenkinek van véleménye, és nem kötelező, hogy ez egyezzen. 
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
palacsinta

Mit főzzek? Gombás palacsintát!

útépítés

Autósok figyelem, itt várható torlódás!

kvíz

KVÍZ: Könnyű, mint a pihe

benzinár

Semmi izgalom a kutakon

kmion

Ez történik, amikor elalszik a kamionos (VIDEÓ)

sport

Focimeccsek a Vasastól a Liverpoolig

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.