Sport

Két győri arany az Európai Egyetemi Játékokon

Zágráb, Győr | A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói nagyszerű sikereket értek el az Európai Egyetemi Játékok cselgáncsversenyén. Sipőcz Richárd a +100, míg Vida András a +60 kilogrammos súlycsoportban diadalmaskodott, így a győri küldöttség két aranyéremmel zárta a viadalt.
Új Szó Nálunk

2023. július 26. 15:30

cselgáncs
Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének (SZESE) dzsúdósa (balról a második) megvédte egyetemi Európa-bajnoki címét.  - Fotó: SZE

Az Európai Egyetemi Játékok cselgáncsbajnokságát Zágrábban rendezték július 21–23. között. Az intézmény sportegyesületének (SZESE) olimpiára készülő versenyzője, frissen végzett rekreáció szakos hallgatója, Sipőcz Richárd megvédte egy évvel ezelőtti címét, és – mind a négy mérkőzését megnyerve – ismét diadalmaskodott +100 kilogrammos súlycsoportban.  

Az ugyancsak rekreáció szakos győri hallgató, Vida András szintén aranyérmet szerzett. A Győri Atlétikai Club (GYAC) sportolója először járt ezen a rangos nemzetközi versenyen, és öt mérkőzést nyerve győzött. 

„Hallgatóink nagyszerűen teljesítettek annak ellenére, hogy megérkezésünk nem volt zökkenőmentes. Sajnos belefutottunk a híradásokban is nagy figyelmet kapó, hatalmas horvátországi viharba” – kezdte beszámolóját Gyimes Nikoletta, a SZESE szakosztályvezetője. A viharos érkezést szerencsére viharos siker követte.  

„Az olimpiára készülő, világranglistán huszadik Sipőcz Richárd számára az első és az utolsó meccs volt a legnehezebb, a döntőben a nemzetközi szinten is komoly eredményekkel rendelkező grúz Shalva Gureshidzével kellett megmérkőznie. Vida András is kiválóan dolgozott, végig fegyelmezett és fókuszált maradt, aminek szintén aranyérem lett az eredménye” – monda el Gyimes Nikoletta. 

A szakember kiemelte, a Széchenyi-egyetemen ugyancsak rekreáció szakon tanuló Száva Zoltán a 90 kilogrammosok között elért Európa-bajnoki kilencedik helyezése is szép eredmény, amelyhez két győzelemre volt szüksége a hallgató-sportolónak. 

arany
Vida András, a Széchenyi-egyetem rekreáció szakos hallgatója (balról a második) a +66 kilogrammosok között diadalmaskodott. 
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sertés

Mit főzzek? Sertéssültet!

szigetelés

Érdekli az új otthonfelújítási program? Ellenőrizze jogosultságát!

MESTERKVÍZ

MESTERKVÍZ LIV.: A Google-tól Pajkaszegig

idős ember

Egyre tovább élnek az emberek

lakás

Már vidéken is 30,8 millió forint kell az első lakáshoz

pünkösd

Tudja, minek az ünnepe pünkösd?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.