Sport

Ketrecharc gála világsztár nélkül, tele felháborodással

Győr | Nagyszabású ketrecharc gálát hirdettek meg szombat estére Győrbe az arénába. A beharangozott világsztár viszont nem lesz ott a rendezvényen. Sokan a jegy árát követelik vissza.
Új Szó Nálunk

2024. március 30. 15:28

ketrecharc

A szervezők hetekig úgy harangozták be a győri bunyós gálát, hogy a sztrárfellépő Khamzat Chimaev, a Farkas lesz. Ő egy igazi világsztár ebben a műfajban. Csecsen születésű, orosz és egyesült arab emírségbeli állampolgársággal rendelkező sportolóról van szó. 

Nyilván sokan vettek jegyet éppen az ő szereplése miatt. Tegnap viszont a szervezők bejelentették, a híres versenyző nélkül rendezik a gálát. A közleményben egyebek között ez áll: 

Kedves Sportbarátok! 
A szombat esti küzdősport gála szervezőjeként szeretném veletek megosztani az ukrán országos önkormányzat közleményét, amelyben Khamzat Chimaev személyének a gálán való megjelenését kifogásolják. Így hangzik: 
„Köztudott, hogy Khamzat Chimaev nagyon jó és közeli barátja a Csecsen Köztársaság elnökének, Ramzan Kadirovnak. A csecsen hadsereg Oroszország oldalán harcol Ukrajnában és megszámlálhatatlan háborús bűncselekményt követnek el és videóra is veszik. A menedékesek közül többen is pont a csecsen katonák elöl menekültek el. Győr városában élő közösségünk tagjaiban nagy felháborodást és félelmet váltott ki ez a hír, és nem értik, hogyan lehet egy olyan ember a sztárvendég, aki nyíltan vállalja a barátságát egy terroristával és egyet ért az Ukrajna elleni háborúval.” 
Azzal a kéréssel fordultak Győr város önkormányzatához, járjon közbe annak érdekében, hogy Khamzat Chimaev ne vehessen részt ezen a gálán sem sztárvendégként, sem más egyéb módon. 
Mivel ilyen szintű nemzetközi, profi küzdősport gála még nem került Magyarországon megrendezésre és nem szeretnénk, hogy ez a rangos esemény konfliktus helyszíne legyen, az Ukrán Országos Önkormányzat kérésének eleget téve fogjuk megtartani jótékonysági rendezvényünket.  
A versenyzők békével jönnek - a sport, a művészet nem lehet gyűlölet színtere, soha nem is volt, nem is lesz.  
Jelenlétünkkel támogassuk együtt a kedvezményezett Győri Szekerek kerekesszékes kézilabdázókat!  
Szurkoljunk együtt a magyar harcosoknak! 

Nos, a bejelentés alaposan kiverte a biztosítékot. Az interneten sokan jelezték, éppen őmiatta vették meg a belépőt, a legolcsóbbat 12 500 forintért. De volt VIP-jegy is szép számmal. Akad, aki megjegyezte, eleve tudható volt, hogy nem jön Chimaev, csak marketingfogás volt az egész.  

Azt is írta egy hozzászóló, hogy Orbán Viktor is nagy barátja Putyinnak, akinek oldalán Khadirov hadúr harcol, akkor ő is ki lesz tiltva Győrből? 

Egy másik kommentelő megjegyzi, Khamzat ma Thaiföldön edz, nem úgy tűnik, mint aki Magyarországra tervezett jönni. Megjegyzéséhez közösségi oldalról lementett fotót is mellékel. 

Jegyet visszaveszitek? – kérdezik sokan, és tucatszám kínálják megvételre e belépőjüket megvásárlásra. 

Nehéz ilyet mondani egy ketrecharc gála előtt, de mégis ide illik: csak bunyó ne legyen belőle. Mármint ketrecen kívül. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
olimpia

Szilágyi Áron csodát tehet

Dézsi

Kórházi ágyáról küldött V betűt Dézsi Csaba András

csirke

Mit főzzek? Csirkét zöldségekkel!

benzinár

Nem is olyan drága a magyar benzin?

munka

Többen dolgoznak itthon és külföldön

otthonfelújítás

Pontosítások jelentek meg az otthonfelújítási programban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.