Sport

Kézilabdás szuperhétvége lesz az Audi Arénában

Győr | Végéhez érnek kézilabdában a férfi Magyar Kupa küzdelmei, a trófeáról döntő hétvégén a Pick Szeged, a Telekom Veszprém, a Budakalász, valamint a Fejér-B.Á.L. Veszprém száll harcba Győrött. A négyes döntő programja mellett a magyar női kézilabda-válogatott is pályára lép.
Új Szó Nálunk

2022. április 22. 20:00

Győr

A címvédő Telekom Veszprém 1986 óta minden alkalommal döntőbe jutott a férfi kézilabda Magyar Kupában, de a bajnok Pick Szeged holnap megszakítaná legnagyobb riválisa 35 éve tartó sorozatát. 

Legutóbb 2011-ben fordult elő, hogy nem ez a két csapat játszotta a kupadöntőt, akkor a veszprémiek ellenfele a PLER KC volt, a szegediek a legjobb négy közé sem kerültek be. Ezúttal a szombat esti elődöntőben találkoznak egymással.

A csongrádiak a legutóbbi három mérkőzésen veretlenek maradtak a Veszprémmel szemben, tavaly június elején a bajnoki döntő mindkét meccsét megnyerték, majd novemberben 26-26-os döntetlent értek el idegenben. Összességében 180. alkalommal találkozik egymással a két csapat tétmérkőzésen, az eddigi mérleg 121 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen. 

A másik ágon a Fejér-B.Á.L Veszprém és a Budakalász csapatai találkoznak az elődöntőben. Ennek a meccsnek a fináléba jutáson kívül az Európa-liga-selejtezőben való részvétel lesz a tétje, mivel a Magyar Kupában csak az első és a második helyezés ér nemzetközi kupaindulási jogot. A két csapat tavaly háromszor találkozott egymással, egyszer a Budakalász, kétszer a Veszprém nyert. 

Az eddigi győztesek 

28-szoros: Veszprém 
7-szeres: Bp. Honvéd SE, Szeged 
4-szeres: Elektromos SE, Rába ETO 
3-szoros: Bp. Spartacus SC 
2-szeres: Bp. Dózsa SK, Tatabányai Bányász SC 
1-szeres: Bp. Vörös Meteor, Ferencvárosi TC, Vasas SC, Debreceni Dózsa SE, Dunaferr SE 

Vasárnap nemcsak a férfi Magyar Kupa bronzmérkőzése és döntője lesz a győri Audi Arénában, hanem 14.45-től a Magyarország-Szlovákia női Európa-bajnoki selejtező is. 

A magyar női válogatott a héten idegenben verte Portugáliát, ezzel már kijutott a kontinensviadalra. A vasárnapi meccs tétje a csoportelsőség.  Az állás: 

tabella
Forrás: NSO

A 2022-es északmacedón-montenegrói-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok. 

Ha nyer a magyar csapat, akkor biztosan csoportelső. Ez az EB csoportbeosztásánál lehet lényeges, azaz nem mindegy, hogy melyik kalapba kerül a válogatottunk. Érdemes lesz tehát kilátogatni az Audi Aréna Győrbe.  

Jegyek 

Az Audi Aréna főbejárat melletti jegypénztára szombaton 14 órától, vasárnap 12 órától tart nyitva. Online a készlet erejéig szintén van mód a jegyvásárlásra ezen a linken. 

A hétvége programja

Szombat: 
Fejér-B.Á.L Veszprém - Budakalász 16.45 
Telekom Veszprém-Pick Szeged 19.15 

Vasárnap: 
Magyarország-Szlovákia női Európa-bajnoki selejtező 14.45 
férfi MK-bronzmérkőzés 17.15 
férfi MK-döntő 20.00 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Lajta

Árvíz: meghozta eredményét a Lajta szükségtározójának megnyitása

kanyar

Egyenesítik az S-kanyart, lezárják az utat

kvíz

KVÍZ: Tessék jól választani!

buzgár

Így néz ki, amikor elfognak egy buzgárt

sport

BL: jó meccsek lesznek ma a tévében, igazi rangadó nem

szonda

Ittasan vezettek, lebuktak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.