Sport

Kiélezett meccs volt: Villeneuve d’Ascq – SERCO UNI Győr 93–92

Franciaország | Egy ponton múlott az Euro-liga első fordulója Franciaországban.
Új Szó Nálunk

2023. október 5. 10:00

kosárlabda
Fotó: SERCO UNI Győr  

A lille-i csapat szerezett vezetést, majd a 45. másodpercben Kristine Anigwe dobott a 2016/17-es szezon után újra győri kosarat az Euroligában. Talán ez adott lendületet a lányoknak, hiszen nem sokkal később 11–3-ra vezettünk. Nem nagyon találta az ellenszert a játékunk ellen a hazai alakulat, hiszen a folytatásban is domináltunk, 17–8 után kicsit megakadtak a pontgyártásban a csapatok, de egy 5–0-ás rohanással kapaszkodtak a franciák, de mielőtt nagyon izgultunk volna, megint elléptünk (17–27). A szakasz is tízpontos előnyünkkel zárult (22–32). 

A második szakaszt 4–0-val kezdte a Villeneuve, amire volt válaszunk, hiszen tíz pont fölé nőtt a különbség (28–39). Innen a házigazdák egy 13–0-ás futással átvették a vezetést (41–39). Anigwe majdnem négy perc kosárcsendünket tört meg egy duplával, ami után újra mi kerültünk előnybe, négy ponttal vezettünk a nagyszünetben (45–49). 

A második félidőben is jól alakult az eredmény, megint el tudtunk lépni tíz ponttal (49–59), de a Villeneuve triplákkal kapaszkodott, a 25. percben két pontra megközelített bennünket (59–61). Nagyon kellett Slocum duplája. A folytatásban egy 6–0-val megint megnyugtatóbb lett az előny (61–69). A hullámvasút folytatódott, a francia csapat a zárónegyed végére megfelezte hátrányát (65–69). 

A zárófelvonásban Dombai szerezte az első kosarat, melyre két duplával feleltek a hazaiak (69–71). Nem sokkal később már csak egy pont volt az előnyünk (74–75), sőt, Diaby duplája után hosszú idő után újra a francia csapatnál volt az előny (76–75). Időt is kért Cziczás László. Nem alakult jól az eredmény, négy pontra nőtt a hátrányunk (79–75). Goree triplája mint egy falat kenyér, úgy kellett 81–77-nél. Akárcsak utána a duplája, hiszen így újra mi vezettünk. Újra időt kért Cziczás László, ami után Bach talált be, a Villeneuve támadóideje pedig lejárt a túloldalon. Nem sikerült újabb kosarat dobni, viszont Burke egy triplával egyenlített, 43 másodperccel a vége előtt. Megint időt kért a vezetőedzőnk. Végig tudtuk támadni ezt az időt, de kosarat nem szereztünk, így jöhetett a hosszabbítás. 

Ebben a vendéglátók kerültek előnybe egy 7–0-ás rohammal (91–84). Bach kosara adott némi reményt, főleg, hogy megint kivédekeztünk egy francia támadást. Sajnos ezt nem tudtuk kihasználni, pedig láthatóan mindkét csapat már fáradt az őrült tempóban. A végén Dombai még labdát csent, a triplája azonban kijött, hat tizedmásodperc volt hátra, ami egy duplára volt elég, így végül egy ponttal kikaptunk egy olyan meccsen, melyen sokáig mi álltunk győzelemre. 

Cziczás László: – Nagyot küzdött mindkét csapat, mindegyik megérdemelte volna a győzelmet. Új csapat vagyunk a ligában, tele új játékosokkal. Nagyon elégedett vagyok, hatalmas küzdöttünk ilyen fizikális csapat ellen. Az út, amelyiken járunk, nagyon jó. Célunk, hogy fejlődjünk mint csapat Ha így folytatjuk, sok szép sikert érünk el itt is és a magyar bajnokságban is. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Továbbjutásért játszik az Audi ETO, Amorimmal az arénában

hori

A szűz rendezheti élete zűrzavarait

kvíz

KVÍZ: Cipő emlékére

unios és magyar zászló

Figyelem, ez lesz a pártok sorrendje az EU-s szavazólapon!

pisztráng

Mit főzzek? Pisztrángot rozmaringgal!

ingatlan, adásvétel

Áprilisban folytatódott a lakáspiaci felívelés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.