Sport

Kupagyőztes az ETO FC Győr

Budapest, Győr | Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
Új Szó Nálunk

2024. április 26. 08:00

ETO
Az ETO FC Győr játékosai ünnepelnek, miután 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re győztek az MTK Budapest ellen a Simple női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében - Fotó: MTI/Illyés Tibor

A zöld-fehérek már a kilencedik percben vezetést szereztek a válogatott Süle Dóra közelről szerzett góljával, de a fővárosiak egy kiugratásból Barkóczi Bernadett révén egyenlítettek a 31. percben. A Győr a második félidő elején közel járt ahhoz, hogy ismét előnybe kerüljön, azonban Vachter Fanni büntetőjét kivédte Erős Evelin.

A rendes játékidőben több gól nem született, ezért azonnal a tizenegyesrúgások következtek: ebben az MTK játékosai háromszor is hibáztak – egyik lövés sem ment kapura –, míg győri oldalon csak ketten, így Sali Rebeka ötödik körben értékesített 11-ese sorozatban a harmadik győri kupadiadalt jelentette. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Süle Dórát a második félidőben le kellett cserélni sérülés miatt.

Az ETO tavaly és a 2022-ben is kupagyőztes lett, előtte egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmesként zárt. Két éve a Haladás-Viktória, tavaly pedig a Puskás Akadémia csapatát múlta felül a döntőben.

A női kupadöntő előtt szintén az MTK pályáján rendezték a férfi Amatőr Kupa fináléját, amelyben a MOL Magyar Kupában legtovább jutott két amatőrcsapat találkozóján az Unione FC 1-1-es döntetlent, majd a hosszabbítást követően tizenegyesekkel 7-6-ra verte a Mezőörsöt. (MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kvíz

KVÍZ: Menni fog, de nem igyon előre a .... Mire is?

mosószer

Rajtaütöttek a seftelőkön egy tanyán

sport

A győriek ma a Honvédnak szurkolnak

sport

A fiatalok szerint fontos a sportolás, mégis kevesen mozognak

hori

A mérleg családi kötelékei erősödnek

pénz

Ez nem talált pénz, hanem lopott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.