Sport

Örömöt és továbbjutást hozott a vereség

Győr | Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel idegenbeli hétgólos sikerét követően a negyeddöntő szombati visszavágóján saját közönsége előtt 26-24-re kapott ki a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól.
Új Szó Nálunk

2024. május 5. 08:00

eto
- Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 24-26 (15-17)
Továbbjutott: a Győr 54-49-es összesítéssel.

Lövések/gólok: 50/24, illetve 44/26
Gólok hétméteresből: 7/6, illetve 6/5
Kiállítások: 6, illetve 6 perc

Ez a két együttes nyerte 2017 óta valamennyi befejezett BL-sorozatot: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben a kisalföldi, majd a koronavírus-járvány miatt törölt kiírást követően 2021-ben, 2022-ben és tavaly a norvég együttes diadalmaskodott.

Egy hete Kristiansandban meglepően nagy különbséggel, 30-23-ra nyert a kisalföldi alakulat, így kényelmes előnyből kezdhette meg a visszavágót az Audi Arénában. 

A szinte telt ház, 5209 néző buzdítása ellenére a Vipers indította jobban a találkozót, 4-0-ra lépett el a pontatlanul játszó házigazdájától. A vendégek kapujában a korábban Győrben is védő sportági legenda, a bemutatásnál nagy ovációval üdvözölt Katrine Lunde remekül teljesített, erre alapozva tartotta az előnyét a címvédő. Az első félidő derekára tudott közelebb kerülni a Győr, a vendégek ekkor többször is a kapufát találták el, Sandra Toft is egyre hatékonyabbá vált a magyar klub kapujában, 17 perc elteltével időt kért a norvégokat irányító Hlavaty Tamás (8-9). Több mint öt perce nem talált be az előző körben a Debrecent búcsúztató Vipers, így egyenlíteni is tudott, sőt, a 20. percben a vezetést is átvette Per Johansson vezetőedző kisalföldi alakulata (11-10). Innen a szünetig fej fej mellett haladtak a felek, pihenőre – értékesített időtúli hétméteressel – a norvég együttes vonulhatott kétgólos előnnyel.

A szünetben a Győr visszavonultatta a magyar állampolgársággal is rendelkező brazil Eduarda Amorim mezszámát: a pályafutását felidéző videós összeállítás és köszöntés után – az állva ünneplő közönség folyamatos tapsa közepette – magasba emelkedett a klubbal öt BL-sikert elért korábbi közönségkedvenc balátlövő 18-as számú meze. A klubelnök Görbicz Anita 13-asa után ez a második mezszám, amelyet senki nem viselhet a jövőben a győri játékosok közül.

A második félidő első percei a kapusokról szóltak, közel öt perc lepergett már, mire a Vipers megtörte a gólcsendet. Noha a hétméteresre becserélt Rinka Duijndam büntetőt hárított, ezt a játékrészt sem kezdte jól a Győr, több mint hét percre volt szüksége, hogy betaláljon. A meglehetősen ideges, helyenként kapkodó játékot hozó periódusban a vendégek az addigi legnagyobb különbséget dolgozták ki (16-21), miközben a Győr támadójátéka akadozott, hiányoztak a kreatív megoldások a rivális határozott védekezésével szemben, így az ETO előnye összesítésben mindössze két találat volt 18 perccel a vége előtt. A kapuba Silje Solberg érkezett a győrieknél, akik negyedóra alatt csupán kétszer tudtak eredményesek lenni. Újfent a játékrész derekára szedte össze magát a magyar együttes, ám ez hátránya jelentős faragására még nem volt elég. A záró tíz percen belül járt már az összecsapás, amikor közelíteni tudott a Győr, a szinte felrobbanó nézőtér örömére öt perccel a végső dudaszó előtt egy gólra zárkózott (22-23). A hajrában a továbbjutás már nem forgott veszélyben, a győzelmet viszont nem tudta megszerezni a Győr, amely végül két találattal maradt alul.

Ana Gros hat, Veronica Kristiansen öt góllal vette ki részét a sikerből. A túloldalon Jamina Roberts nyolcszor, a korábban a Győrt is erősítő Jana Knedlikova hétszer, Anna Vjahirjeva hatszor volt eredményes. Toft hat, Solberg három, Duijndam egy, a túloldalon a mérkőzés legjobbjának választott Lunde 18 lövést hárított.

 Per Johansson az MTI kérdésére elismerte: voltak olyan időszakai az összecsapásnak, amikor veszélyben volt a négyes döntőbe jutás.

„Az első félidőben a Vipers gyorsan és okosan rontott nekünk. A szünetben arról beszéltünk, hogy védekezésben jobban kell teljesítenünk, a második félidő kilenc-kilenc lett” – mutatott rá a szakember, aki előre tekintve azt mondta, együttese kemény időszak előtt áll, amely ugyanakkor a legélvezetesebb is, mert találkoznak a Ferencvárossal és a Debrecennel a bajnokságban, majd rögtön következik a budapesti négyes döntő. „Mindenki ezt az időszakot várja, amikor a nagy meccsek jönnek.”

Az egy gólt szerző Győri-Lukács Viktória leszögezte, nyerni akartak, nem abból indultak ki, hogy hétgólos előnyt szereztek idegenben:

„Így is örülünk, hogy kettő lett közte, nagyon sokat kellett dolgozni ezért az eredményért, hiszen a Vipers ma nagyon jól játszott, mégis mi utazunk Budapestre. Nem fordult meg a fejünkben, hogy ezt ma kiengedjük” – emelte ki a válogatott játékos.

„Nyerni tudtunk Győrben, bár sajnos nem volt elég a különbség. Ez a párharc nem itt ment el, hanem a hazai mérkőzésen, ahol nem voltunk elég acélosak. Nagyon meg vagyok elégedve azzal, ahogy most küzdött a csapat” – fogalmazott az MTI-nek Hlavaty Tamás, aki szerint akár a párharc megfordítására alkalmas pillanataik is voltak, ám akkor hibákat követtek el.zés legjobbjának választott Lunde 18 lövést hárított. (MTI)

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
szigetelés

Érdekli az új otthonfelújítási program? Ellenőrizze jogosultságát!

idős ember

Egyre tovább élnek az emberek

MESTERKVÍZ

MESTERKVÍZ LIV.: A Google-tól Pajkaszegig

lakás

Már vidéken is 30,8 millió forint kell az első lakáshoz

pünkösd

Tudja, minek az ünnepe pünkösd?

sport

Körkapcsolás is lesz, mégpedig a német foci bajnokságról

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.