Sport

Ma startol az ország legnagyobb kerékpáros versenye

Magyarország | Szerdán, május 11-én a Közlekedési Kultúra Napján startol az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie.
Új Szó Nálunk

2022. május 11. 10:30

kerékpárverseny
A hazai legnagyobb kerékpáros versenyen, a Tour de Hongrie-n az idei távot a nemzetközi mezőny öt nap alatt, május 11. szerda és május 15. vasárnap között teszi meg. Illusztráció: Pixabay

A verseny vasárnapig, május 15-ig összesen 905 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd és Csákvárról indulva a Kékestetőn ér majd véget. A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A Giro d’Italia után sincs megállás a kerékpáros életben, a hazai legnagyobb kerékpáros versenyen, a Tour de Hongrie-n az idei távot a nemzetközi mezőny öt nap alatt, május 11. szerda és május 15. vasárnap között teszi meg. A versenyzők szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik össze tudásukat. A verseny május 11-én Csákvár és Székesfehérvár között kezdődik, majd 12-én Karcag és Hajdúszoboszló, 13-án Sárospatak és Nyíregyháza, 14-én Kazincbarcika térségében folytatódik, végül május 15-én Miskolcról indulva a Kékestetőn zárul. A pontos útvonalról, az érintett településeken az áthaladás tervezett időpontjairól és az útlezárásokról a www.tourdehongrie.hu oldal „Etapok” menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. Hosszabb, néhány órás zárásra az első versenynapon  a Bicske-Herceghalom-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Felcsút útvonalon kell számítani, ahol három kört tesznek meg a versenyzők. A kiemelt helyszíneken a verseny egyik fő támogatója, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a Tour de Hongrie versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.
 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kosár

Jól helytálltak a győri kosarasok a bajnoki döntő első meccsén

gulyás

Mit főzzek? Gulyást!

KVÍZ

KVÍZ: Felkiáltójel vagy felkiáltó jel?

EU

Húsz éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz

MOL

Nem változik a nagyker ár, mégis sok kúton olcsóbb az üzemanyag

ETO

Szombaton mindenki zöldbe!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.