Sport

Mbappé elég jól keres Párizsban, évente 24 milliárd forintot

Párizs | A Liverpoollal a múlt hét végén szerződést hosszabbító Mohamed Szalah a legjobban fizetett futballistává lépett elő a Premier League-ben, ám a heti béreket tekintve így is csak a negyedik a sportág kereseti rangsorában, amelyet Kylian Mbappé vezet – adta hírül a Daily Mail.
Somodi Géza

2022. július 4. 18:00

Mbappé
Heti egymillió font, azaz 465 millió forint hetente: jogos Mbappé mosolya - Fotó: PxHere

Az angol bajnokságban legutóbb második együttes egyiptomi ásza 2025-ig írt alá, ennek fejében pedig hetente 400 ezer angol fontot vághat zsebre, ezzel maga mögé utasította az eddigi két szigetországi éllovast, az egyformán heti 385 ezer fontot kereső Cristiano Ronaldót, a Manchester United és Kevin De Bruynét, a bajnoki címvédő Manchester City sztárját. Utóbbi klub friss igazolása, a Borussia Dortmundtól érkezett norvég Erling Haaland heti 375 ezer fontot kap majd, s ezzel beérte a városi rivális United spanyol kapusát, David de Geát a kereseti rangsorban. 

A képzeletbeli dobogó helyeit kibérelte magának a Paris Saint-Germain három játékosa. A francia bajnokcsapatnál 2025-ig szerződést hosszabbító Kylian Mbappé immár heti egymillió fontért (mintegy 465 millió forint, azaz évi 24 milliárd forintért) futballozik a PSG-nél, megelőzve az eddig legjobban fizetett Lionel Messit és a harmadik helyre szorult Neymart. A párizsiakhoz tavaly nyáron csatlakozott argentin heti bére 960 ezer, a brazilé pedig 606 ezer font – a londoni lap információi szerint. 

A francia átlagbér havi 3100 euró, azaz évi 32 ezer font, bruttó. Azaz Mbappé 1625-szörösét keresi, mint egy átlagos francia. És ez „ csak” a fizetése, a reklámbevételekről nem beszéltünk. Elgondolkodtató. 

Nézzük hát a nemzetközi labdarúgás legjobban fizetett játékosainak tízes listáját (angol font/hét): 

  • 1. Kylian Mbappé (PSG) - 1 millió 
  • 2. Lionel Messi (PSG) - 960 ezer 
  • 3. Neymar (PSG) - 606 ezer 
  • 4. Mohamed Szalah (Liverpool) - 400 ezer 
  • 5. Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Kevin De Bruyne (Manchester City) - 385-385 ezer 
  • 7. Erling Haaland (Manchester City) és David de Gea (Manchester United) - 375-375 ezer 
  • 9. Antoine Griezmann (Atletico Madrid, az FC Barcelona kölcsönjátékosaként) - 356 ezer 
  • 10. Robert Lewandowski (Bayern München) - 350 ezer 

Erre lehet mondani, illetve kérdezni: Normális? És azt is, hogy a PSG hogyan tud megfelelni a pénzügyi fair play szabályainak? (Forrás: MTI) 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
eu

A magyarok többsége szavazni akar az uniós választáson

tojás

Mit főzzek? Tojáspörit!

kvíz

KVÍZ: Így ragozzuk a neveket

infláció

A magyar infláció még mindig az EU-átlag feletti

kisautó

Ez nem játék, ez csalás

benzinkút, benzin, tankolás

Átfordulnak az árak a kutakon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.