Sport

Megalakult a Győri ETO Kft., 100 %-ban a klub tulajdonában

Győr | Sajtóközleményt adott ki a Győri Audi ETO KC „a klubnál zajló folyamatok állásáról, valamint a jövő évi induláshoz szükséges gazdasági társaság megalakításáról”. A közleményben valójában egyetlen új információ van, nevezetesen az, hogy megalakult a sokat emlegetett kft., amely a jövőben üzemeltetni fogja a női felnőtt csapatot.
Somodi Géza

2022. április 22. 20:12

ETO
- Fotó: Győri Audi ETO KC

Mint azt korábban mi is megírtuk, gazdasági társaság létrehozása feltétele volt a következő bajnokságban való indulásnak. Az újonnan bejegyzett cég a klub 100%-os tulajdonában áll, neve: Győri ETO Korlátolt Felelősségű Társaság. Ahogy az eddigi hírekből valószínűsíthető volt, ügyvezetői együttes aláírási joggal Vanyus Attila, a Győri Audi ETO KC örökös tiszteletbeli elnöke és Endrődi Péter, az egyesület elnökségének tagjai lettek.  

Azt írják, hogy Győri Audi ETO KC menedzsmentje határidőre benyújtja a K&H Női Kézilabda Liga 2022/23-as kiírásában való induláshoz szükséges iratokat, azaz klub által alapított kft. megfelel a következő évadban életbelépő klublicensz minden feltételének. 

Az új gazdasági társaságnak adják át tehát 2022. július 1-től a felnőtt női magyar bajnokságban induló csapat indulási jogát, így a játékosok játékjogát is. A Győri ETO Akadémia rendszerében versenyző csapatok is a kft. égisze alá tartoznak majd.  

Ezzel párhuzamosan a Győri ETO Kézilabda Club berkeiben az akadémiai korosztályok alatti, utánpótláscsapatok versenyeznek majd. A klub elnöki tisztségét Görbicz Anita tölti be, akit 2022. április 5-én választottak meg az elnökség tagjai három évre. 

A sajtóközlemény három vezető nyilatkozatát is közli. Ezekből idézünk részleteket. 

„Számomra a klub elnöki tisztsége mellett továbbra is kiemelten fontos lesz a teljes utánpótlás rendszerünk fejlesztése, ezért munkámmal segíteni fogom az akadémiát is. Emellett szerepem lesz az első csapat mellett is, támogatni fogom Vanyus Attila és Endrődi Péter urak munkáját.” – nyilatkozta Görbicz Anita. 

 „Örömmel vállaltam el a felkérést, hiszen gyakorlatilag egész életemben az ETO sikeréért dolgoztam, és most is ugyanezt kell tennem. Ez az új megbízatás nagyon fontos feladat számomra, hiszen egy gyorsan változó, néha bizonytalan globális gazdasági környezetben kell a csapatot irányítani. A munka dandárja nyilván Endrődi Péterre és a menedzsmentre vár, de örülök, hogy számítanak az évtizedes rutinomra, tanácsaimra és tapasztalatomra a cégvezetésben” – nyilatkozta Vanyus Attila. 

„Kijelenthetem, hogy mindannyian elkötelezettek vagyunk a Győri ETO Kézilabda Club tradícióinak és értékeink megőrzésében és azok legmagasabb szintű továbbvitelében! A gazdasági társaság létrehozása elkerülhetetlen volt az új szabályok miatt, de ez egy jogi kérdés, ebből kifelé gyakorlatilag semmit sem éreznek meg a játékosok és a szurkolók sem. A célunk az, hogy biztosítsuk a kellő hátteret az első csapat számára a sikeres és eredményes szerepléshez, valamint a nyugodt munkavégzéshez. Az akadémia estében szeretnénk mindent megadni az utánpótlás rendszerben résztvevő fiatal sportolóknak fejlődésük érdekében, hogy ezáltal a klub és a magyar kézilabda sport jövőjét is bebiztosíthassuk.” – mondta Endrődi Péter ügyvezető. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kosár

Jól helytálltak a győri kosarasok a bajnoki döntő első meccsén

gulyás

Mit főzzek? Gulyást!

KVÍZ

KVÍZ: Felkiáltójel vagy felkiáltó jel?

EU

Húsz éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz

MOL

Nem változik a nagyker ár, mégis sok kúton olcsóbb az üzemanyag

ETO

Szombaton mindenki zöldbe!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.