Sport

Messzire szálltak: öt győrivel világbajnok az U20-as magyar frizbi válogatott

Győr | Nemcsak kijutott a világbajnokságra, meg is nyerte azt: fantasztikus teljesítménnyel, öt győrivel a csapatban a vb-győzelemig menetelt az U20-as ultimate frizbi válogatott.
Cséfalvay Attila

2022. augusztus 13. 11:00

frizbi
Fotó: MRKSZ Ultimate Hírmondó

A lengyelországi Wroclawban rendezték meg a megmérettetéseket, az U20-as világbajnokságot és az U17-es ultimate frizbi Európa-bajnokságot. Mindkét csapatunk fantasztikusan szerepelt, az U17 a döntőt, ahogy az összes mérkőzésüket is megnyerték. A csapat tagja volt a győri Tóth Eszter. 

Az U20 hasonlóképpen menetelt, öt győri erősítette a magyar válogatottat: Kollár-Nagy Melinda, Halász Júlia, Molnár Bence, Éhn Márk, Szabó Zsófia. Itt becsúszott egy vereség a későbbi, döntőbeli ellenféltől, Svájctól, ám a fináléban sikerült a visszavágás, így U20-as világbajnok lett a magyar csapat, melynek magját  győri Up&Fly Frizbi SE adta. Aki még nem látott ilyen meccset, az itt megnézheti a magyar csapat döntőbeli győzelmét. 

Ultimate friziben a csapat pontot szerez akkor, amikor egy játékos sikeresen elkapja a beadást a zónában. Minden gól elérése után a csapatok oldalt cserélnek és a támadó csapat védekezővé válik, aki el kezdi a játékot úgy, mint a játék elején. Akármilyen fizkai kontaktus tiltott, akércsak az akadályozás, ellenfelek korlátozása a játékban.

Galéria
Öt győrivel világbajnok az U20-as magyar frizbi válogatott-1
Öt győrivel világbajnok az U20-as magyar frizbi válogatott-2
Öt győrivel világbajnok az U20-as magyar frizbi válogatott-3
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

baleset

Csak minden ötödik kocsin van casco

benzinár

Ennyi a dízel és benzin ára nálunk és a környező országokban

hori

A kosnak ma kifejezetten jó nap lehet az új kezdetekre

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.